Predstojeće aktivnosti

Januar

9.-15.

Kamp za reprezentativne kandidate-kadeti,junior,ml.seniori I seniori

17. -18. Grand Prix Croatia
23.-25. Zlatna liga Pariz

Februar

06.- 08. Evropsko prvenstvo za kadete,junior I mlađe seniore
15. Trofej Zvezdare
21.-22.

Balkansko prvenstvo za seniore

28. Zlatno zvono - Mladenovac

Mart

  Završne pripreme reprezentacije – seniori
07.

Deca Evrope

14. Prvenstvo Beograda za seniore
15. 7.MB Mawashi kup I 5.MB internacionalni kup veterana
22. XI Memorijal Đura Prokić
19.-22. Evropsko prvenstvo za seniore
28. Prvenstvo Srbije za seniore

APRIL

04. Prvenstvo Beograda poletarci, pioniri i nade
05.

Kup Beograda za kadete, juniore,ml seniore i seniore

18.-19. Zlatni Pojas Čačka kadeti, juniori, ml seniori i seniori
25.-26. Zlatni Pojas Čačka poletarci, pioniri i nade
17.-23. Reprezentativni kamp za seniore

MAJ

09. Prvenstvo Srbije poletarci, pioniri i nade borbe
10.

Prvenstvo Srbije poletarci, pioniri i nade kate

16. Akcija BKS za obolele od multiple skleroze
17. Memorijalni turnir "Dušan Rakić Brajan"
23.-24. Dunav kup – Novi Sad open
23.-24. Kup Srbije kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori
30.-31. Balkansko prvenstvo za decu

jun

06. Dan karatea u Srbiji - EKO KARATE
07. Roda kup 2015
06.-07. Regionalni evropski šampionat
  Studentsko prvenstvo Srbije
12.-14. Evropske olimpijske igre
29.-07.07 WKF trening kamp - Umag

 

 

 


 

Maj 2015

13.maj
U nedelju 17. maja u hali Sportskog društva Radnički na Crvenom Krstu održava Memorijalni turnir "Dušan Rakić Brajan" u organizaciji karate kluba Radnički i Beogradskog karate saveza. Takmičenje počinje u katama je u 11 časova dok borbe počinju u 13 časova.

SATNICA

 

11.maj
Javna rasprava o Nactu zakona o sportu.

DOPIS

NACRT ZAKONA O SPORTU

 

kfs11.maj
Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade održano je za vikend u Novom Bečeju i Lazarevcu. U dva dana na tatami su izašli takmičari iz oko sto klubova Karate federacije Srbije koji su plasman na državno prvenstvo stekli kroz kvalifikaciona prvenstva svojih regiona.

REZULTATI BORBE

GENERALNI PLASMAN BORBE

REZULTATI KATE

GENERALNI PLASMAN KATE

 

02.maj
Beogradski karate savez organizuje još jednu humanitarnu akciju. Ovog puta reč je o pomoći obolelima od multiple skleroze da skrenu pažnju društva na sebe. Akcija će se održati u subotu 16.maja na Adi Ciganliji. Ideja je da karatisti klubova iz BKS trčanjem ili setnjom u majicama sa natpisom akcije, obiđu krug oko Ade. Cena majice iznosi 400 dinara a sredstva prikupljena od prodaje biće uplaćena u Fond obolelih od multiple skleroze.

 

kfs02.maj
Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se ove sezone u dva dana. U subotu 9.maja u Novom Bečeju prvenstvo se održava za takmičare u borbama dok će se takmičenje u katama održati u nedelju 10.maja u Lazarevcu.

 

SATNICA BORBE

SATNICA KATE

april 2015

07.april
Kup Beograda za kadete, juniore,mlađe seniore i seniore održan je u nedelju 5.aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu. Nastupilo je 39 klubova a zabeležena su 254 pojedinačna i 33 ekipna nastupa a u generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

 

1. SAMURAJ 7 zlatnih 4 srebrne 7 bronzanih
2. ČUKARIČKI RODA 6 zlatnih 3 srebrne 1 bronzana
3. RADNIČKI OBRENOVAC 5 zlatnih 2 srebrne 3 bronzane

REZULTATI

 

07.april
Na prvenstvu Beograda za poletarce, pionire i nade koje je održano u subotu 4.aprila učestvovao je 41 klub a zabeleženo je 495 pojedinačnih i 65 ekipnih nastupa. Najuspešniji u generalnom plasmanu su bili:

 

1. MLADENOVAC 17 zlatnih 12 srebrnih 18 bronzanih
2. KOLUBARAC 10 zlatnih 7 srebrnih 5 bronzanih
3. SAMURAJ 10 zlatnih 3 srebrne 2 bronzane

REZULTATI

 

04.april
KUP BEOGRADA ZA KADETE, JUNIORE, MLAĐE SENIORE I SENIORE

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

03.april
PRVENSTVO BEOGRADA ZA POLETARCE PIONIRE I NADE
Merenje u subotu za pionire i nade od 12:30 do 13:00, početak takmičenja u borbama u 13 časova.
Merenje u nedelju za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore od 11:30 do 12:00, početak takmičenja u borbama u 12 časova.

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

02.april
29.marta u Splitu je održan jedan od najmasovnijih turnira u organizaciji regije Dalmacija. Na turniru je učestvovalo oko 1000 takmičara a organizator , karate klub Jadran, okupio je sve zemlje iz regiona koje su u svojim sastavima imale državne reprezentativce.Beogradski karate savez je nastupio sa 26 takmičara i nakon veoma dobrog nastupa zauzeli smo drugo mesto u generalom plasmanu.

REZULTATI

mart 2015

kfs31.mart
Rezultati prvenstva Srbije za seniore koje je održano 28.marta u Stroj Pazovi.

REZULTATI

 

31.mart
Za vikend u Hali Sportova dupli program u organizaciji Beogradskog karate saveza. U subotu 4.aprila održaće se prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade dok se u nedelju 5.aprila održava Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.

PRVENSTVO MLAĐI UZRASTI

KUP KADETI, JUNIORI, MLAĐI SENIORI I SENIORI

 

kfs24.mart
U subotu 28.marta u Staroj Pazovi održava se prvenstvo Srbije za seniore.

SATNICA

 

23.mart
BEOGRADSKI KARATE SAVEZ  ove godine učestvuje na  XV Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16“. Turnir od 1999. godine Radio-televizija Srbije održava u znak sećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a. U prva dva kola zabelezene su dve pobede, prva protiv Opštine Voždovac a druga rezultatom 3.1 protiv ekipe G4S.

 

23.mart
Slobodan Bitević je na EP u Turskoj osvojio zlatnu medalju u kategoriji +84kg. Sa jednom osvojenom zlatnom medaljom Srbija se našala na osmom mestu u generalnom plasmanu 19 zemalja učesnica.

REZULTATI

STATISTIKA

 

19.mart
Na seniorskom prvenstvu Beograda, koje je u subotu održano u Hali sportova, učestvovala su 23 kluba, zabeleženo je 98 nastupa a najuspešniji su bili: Studentski grad, Čukarički Roda i Samuraj.

REZULTATI

 

18.mart
Memorijalni turnir Đura Prokić, koje već duži niz godina organizuje KK Diplomatik, ove godine će se održati u Sopotu u nedelju 22.marta. Početak takmičenja predviđen je za deset časova.

SATNICA

 

18.mart
U Istanbulu sutra, 19.marta, počinje Evropsko prvenstvo za seniore. Ovo takmičenje je posebno važno jer je kvalifikaciono za Evropske olimpijske igre koje će se u junu mesecu održati u Azerbejdzanu. Prvog dana takmičenja svoj nastup će imati takmičari u koji nastupaju u pojedinačnim kategorijama i u katama i u borbama, sve do borbi za medalje koje su na programu u nedelju.

ŽREB EP

 

12.mart
Prvenstvo Beograda za seniore.

ŽREB

 

 

12.mart
U nedelju 15.marta u Hali Sportova na Novom Beogradu održava se 7.MB Mawashi kup i 5.MB internacionalni kup veterana. Početak takmičenja planiran je za 10 časova.

SATNICA

 

10.mart
14.marta u subotu u Hali sportova na Novom Beogradu odžaće se prvenstvo Beograda za seniore.

SATNICA

 

09.mart
U subotu je u Sarajevu održano takmičenje  "Ilidza Open 2015." na kome je učestvovalo 740 takmičara iz 6 zemalja i preko 70 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.
Reprezentativna selekcija BKS-a je nastupila sa 14 takmičara i osvojila 8 medalja - 2 zlatne, 1 srebrnu i 5 bronzanih medalja.

Medalje u katama osvojili su: Jerko Marija (kadetkinje) I mesto,Perendić Katarina (juniorke) I mesto i
Jokić Sofija (U21) III mesto.
Medalje u borbama osvojili su: Živović Kristina (kadetkinje -54kg) II mesto,Poznanić Jovana (kadetkinje -47kg) III mesto,Živić Tamara (juniorke -48kg) III mesto,Vasović Andrijana (juniorke +59kg) III mesto i Đorđević Đorđe (junior -61kg) III mesto.

 

02.mart
Na međunarodnom turniru Zlatno Zvono koji je odrzan u Mladenovcu u subotu 28.februara učestvovalo je 28 klubova sa 281 pojedinačnim i 36 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

 

1. MLADENOVAC 33 zlatne 24 srebrne 21 bronzana
2. KOLUBARAC 12 zlatnih 9 srebrnih 6 bronzanih
3. SOPOT 8 zlatnih 2 srebrne 3 bronzane

REZULTATI

februar 2015

25.februar
U subotu 28.februara u sportskoj dvorani u Mladenovcu održava se turnir Zlatno Zvono u organizaciji karate kluba Mladenovac.

SATNICA

 

25.februar
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja raspisao je konkurs za VII ciklus stručnog osposobljavanja za zvaje Operativni trener u sportu. Bliže informacije konkursa možete naći na sajtu fakulteta.

 

25.februar
Na 17. Balkanskom prvenstvu za seniore, koje je održano 21. i 22. februara 2015. godine u Čačku, reprezentacija Srbije je u generalnom plasmanu zauzela prvo mesto sa osvojenih šest zlatnih medalja, sedam srebrnih i četiri bronzane ispred reprezentacija Turske (5 zlatnih medalja, 2 srebrne i 5 bronzanih) i Hrvatske (3 zlatne medalje, 2 srebrne i 4 bronzane).

 

17.februar
17. Balkansko prvenstvo za seniore održaće se 21-22. februara 2015. godine u Čačku.

BILTEN

 

17.februar
JEKNIĆ TREĆI NA PREMIER LIGI
15. i 16. februara u Almereu (Holandija), održan je turnir WKF Premier lige. Na takmičenju je nastupilo oko 900 takmičara. Iz Beogradskog karate saveza nastupili su sledeći takmičari:
KATE: Pajkić Dejan i Madžarević Marija

BORBE: Antić Marko, Milivojčević Jelena, Čomagić Ivana, Milenković Danijela, Simić Minja, Vićovac Andrijana, Ličina Dragan, Krasojević Aleksandar, Pavić Aleksandar, Šestakov Aleksandar, Jeknić Velimir i Umičević Dejan.

Najviše uspeha je imao Jeknić Velimir koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe +84kg.

 

09.februar
U nedelju 15 februara u hali SD Radnički, Vojvode Šupljikca 31, održaće se turnir Trofej Zvezdare 2015 čiji je tehnički organizator karate klub Radnički.

SATNICA

 

08.februar

ČETIRI SREBRA ZA KRAJ EP
danas je završeno EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Cirihu. Odličan nastup naših takmičara. Kadetsko-juniorski kata tim u sastavu Luka Cerović, Stefan Suvajčević i Jovan Simić osvojio je srebrnu medalju. Takođe u borbama Minja Simić , mlađe seniorke +68kg,Aleksandar Šestakov, mlađi seniori -84kg i Miloš Đtaković, mlađi seniori -67kg okitili su se srebrnim medaljama. Reprezentativci Srbije na ovom takmičenju osvojili su 7 medalja i to tri bronzane i četiri srebrne sto je našu zemlju svrstalo na 17.mesto u generalnom plasmanu.

GENERALNI PLASMAN

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

 

06.februar

NIKOLINA ĐURĐEVIĆ TREĆA NA EP
Prvog dana EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Cirihu reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje. Nikolina Đurđević je osvojila treće mesto u kategoriji kadetkinje kate, Stefan Šemlal osvojio je treće mesto u kategoriji mlađi seniori kate i Vladimir Brežančić treće mesto u kategoriji kadeti +70kg borbe. Ostali takmičari koji su danas izašli na tatami takođe su imali zapažen nastup a najbliži medalji bi je Jovan Simić u katama u kategoriji juniora.

 

05.februar
42. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava se od 06. do 08. februara 2015. godine u Cirihu. Naša reprezentacija je otputovala u punom sastavu na ovo takmičenje i vec od petka će početi sa borbama za najviši plasman.Prvog dana šampionata u petak 06.02.2015. održaće se takmičenja u katama pojedinačno za kadetkinje, kadete, juniorke, juniore, mlađe seniorke, mlađe seniore i sve težinske kategorije za kadetkinje i kadete.

ŽREB

 

02.februar
Upravni odbor Beogradskog karate saveza na poslednjoj svojoj sednici usvojio je kalendar aktivnosti za period januar 2015-avgust 2015.

KALENDAR AKTIVNOSTI

 

januar 2015

27.januar

Karatisti prethodnog vikenda na FSFV
Prethodnog vikenda treneri, sudije, lekari i menađžeri na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja razmatrali su bitna pitanja za dalji razvoj karate sporta. Na seminaru je Miroslav Ilić prezentovao aktuelne izmene u pravilima sudjenja i borenja. Prof. dr Srećko Jovanović predavao je o programima za sticanje majstorskih i učeniničkih zvanja. Prof. dr Vladimir Koprivica održao je predavanje vezano za probleme periodizacije sportskog treninga. Najčešće zdravstvene probleme i povrede u karateu sa prisutnima obrađivao je dr Nikola Bačujkov.

Pored predavanja u amfiteatru, treneri i sudije su u sali trenirali sa prof. dr Srećkom Jovanovićem i prof. Predragom Stojadinovim. Takodje, započet je ciklus priprema sa majstorskim kandidatma. Celodnevne aktivnosti zokružene su treninzima perspektivnih takmičara u katama i borbama.

 

20.januar
Treninzi perspektivnih takmičara BKS u katama i borbama održaće se tokom predstojećeg vikenda, 24.-25.01.2015.godine, u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (Košutnjak, Blagoja Parovića 156), prema sledećem rasporedu:
Subota, 24.01.2015.godine
16.00-17.00 časova- trening perspektivnih takmičara BKS u KATAMA i BORBAMA

Nedelja, 25.01.2015.godine
13.00-14.00 časova - trening perspektivnih takmičara BKS u KATAMA
15.00-16.00 časova - trening perspektivnih takmičara BKS u BORBAMA

SPISAK TAKMIČARA U KATAMA

SPISAK TAKMIČARA U BORBAMA

 

20.januar
Raspored aktivnosti stručno edukativnog seminara koji će biti održan u subotu i nedelju, 24.-25.01.2015.godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

RASPORED

 

19.januar
Redovna godišnja Skupština Beogradskog karate saveza održaće se u nedelju 25.01.2015.godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (Blagoja Parovića 156, Košutnjak) sa početkom u 12.00 časova.

DNEVNI RED

DELEGATSKI LIST

 

03.januar
Nova sudijska pravila.

ENGLESKA VERZIJA

SRPSKA VERZIJA

 

01.januar
Selekcije Beogradskog karate saveza će uzeti učešće na internacionalnom takmičenju Grand Prix Croatia 2015 koje se održava 17. i 18. januara u Samoboru. Odlazak je planiran na drugi dan takmičenja, kada nastupaju sve uzrasne kategorije u katama i mlađe uzrasne kategorije u borbama.

BILTEN

KATEGORIJE

 

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

želi vam Beogradski karate savez

DEcembar 2014

nippon17.decembar
Karate klub Nippon je u nedelju bio domaćin internacionalnog turnira Nippon Top Ten u hali Šumice na Voždovcu. Na takmičenju je učestvovalo 38 klubova a zabeleženo je 463 pojedinačna i 44 ekipna nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

1. NIPPON 16 zlatnih 9 srebrnih 21 bronzana
2. WINNER TUZLA 10 zlatnih 10 srebrnih 7 bronzanih
3. JUNIOR Batajnica 10 zlatnih 1 srebrna 5 bronzanih

REZULTATI

 

kfs17.decembar
U nedelju 14.decembra u Sofiji je završen balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore. U generalnom plasmanu naša reprezentacija je zauzela drugo mesto posle reprezentacije Turske. Osvojena je ukupno 41 medalja od čega 7 zlatnih , 14 srebrnih i 20 bronzanih. Čestitamo svim osvajačima medalja na ostvarenim rezultatima.

GENERALNI PLASMAN

REZULTATI

 

kfs13.decembar
Reprezentacija Srbije otputovala je na Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore koji se za vikend 13. i 14. decembra održava u Bugarskoj. Kompletan žreb možete pogledati na linku ispod.

ŽREB

 

08.decembar
U subotu 13.decembra u hali Šumice održaće se internacionalni turnir Nippon Top Ten u organizaciji karate kluba Nippon. Početak takmičenja u katama je u 10:45 dok borbe počinju u 13 časova.

Pre početka takmičenja, od 9.30h do 10.30h naši a svetski vrhunski majstori karatea, Rifat Mujanović,
Tamara Filipović, šampioni u borbama i Marija Madžarević i Ivana Stepanović, šampioni u katama,
održaće besplatan »TRENING SA ŠAMPIONIMA«, kako bi malim i velikim karatistima i trenerima
preneli svoja iskustva i znanja sa svetskih takmičenja.

SATNICA

 

08.decembar
Selekcije Beogradskog karate saveza u nedelju su učestvovale na međunarodnom turniru Trofej Oslobođenja Podgorice. Na turniru je učešće uzelo 6 zemalja sa oko 600 takmičara a naša ekipa zauzela je treće mesto u generalnom plasmanu.

 

kfs03.decembar
Školsko prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola održaće se u nedelju 7.decembra u Bačkoj Palanci.

SATNICA

 

kfs03.decembar
Rezultati i generalni plasman prvenstva Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore.

OSVAJAČI MEDALJA

GENERALNI PLASMAN

novembar

kfs27.novembar
Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se u subotu 29.novembra u Hali Sport Eko u Beogradu.

SATNICA

 

kfs24.novembar
Kup Srbije za poletarce , pionire i nade održan je u nedelju 16,novembra u Hali Sportova na Novom Beogradu.

REZULTATI

GENERALNI PLASMAN

 

24.novembar
U nedelju je u Hali Sportova na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore. Na takmičenju je nstupilo 35 klubova a zabeleženo je 184 pojedinačna i 22 ekipna nastupa.

 

1. SAMURAJ 7 zlatnih 2 srebrne 9 bronzanih
2. UNSU 4 zlatne 2 srebrne 5 bronzanih
3. MLADENOVAC 3 zlatne 4 srebrne 1 bronzana

REZULTATI

 

22.novembar
Prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore možete pratiti na linku UŽIVO.

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

kfs21.novembar
Završni turnir Premijer lige za seniore i Premijer lige za seniorke održaće se u subotu 22.11.2014. godine u Čačku u Hali kraj Morave sa početkom u 10 časova.

SATNICA

 

21.novembar
Obaveštavamo vas da će se predstojeće Prvenstvo Beograda za kadete, 
juniore i mlađe seniore (nedelja, 23.11.2014.godine, Hala sportova), 
održati prema sledećoj satnici:- 10.00 časova - početak takmičenja u katama
- 10.30 časova - merenje
- 11.00 časova - početak takmičenja u borbama

 

18.novembar
U subotu 15.novembra u Baru je održan VI internacionalni turnir Trofej Bara 2014. Na turniru je učešće uzelo 8 zemalja sa ukupno 820 nastupa u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Selekcije Beogradskog karate saveza imale su zapažen nastup i u generalnom plasmanu zauzeli smo drugo mesto.Prvo mesto pripalo je takmičarima Omladinca iz Podgorice dok je treće mesto pripalo Podgoričkoj Budućnosti.

REZULTATI

 

16.novembar
Prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se u nedelju 23.novembra u Hali Sportova na Novom Beogradu. Prijava takmičara i pregled dokumenta je do četvrtka u 14 časova dok će žreb i detaljna satnica biti istaknuta u petak na sajtu saveza.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

 

kfs10.novembar
Kup Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se 16.novembra u Hali Sportova na Novom Beogradu. Za sve plasirane takmičare sa kupa Beograda, koji neće nastupati na kupu Srbije, klub je u obavezi da njihovu odjavu pošalje Karate federaciji Srbije do 12.11 do 12 časova.

SATNICA

PLASIRANI TAKMIČARI

 

09.novembar
U subotu je u Mladenovcu održan tradicionalni turnir Noć Šampiona 2014 na kome su učestvovali takmičari iz 28 klubova a zabeleženo je 357 pojedinačnih i 35 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

REZULTATI


1. MLADENOVAC 27 zlatnih 28 srebrnih 16 bronzanih
2. KOLUBARAC Lazarevac 10 zlatnih 2 srebrne 5 bronzanih
3. GOŠA Smed. Palanka 8 zlatnih 7 srebrnih 10 bronzanih

 

09.novembar
Svetsko prvenstvo za seniore koje se ove godine održalo u Bremenu završeno je danas finalnim mečevima u ekipnoj konkurenciji i katama pojedinačno.Nakon sumiranja rezultata najuspešnija zemlja je Japan sa osvojenih deset medalja, drugi je Egipat sa 6 dok je na trećem mestu Francuska sa 8 medalja. Najbolju šansu za medaljuod naših takmičara imao je muški tim u borbama koji je poražen u repasažnoj borbi od Japana.

STATISTIKA

 

05.novembar
Danas je počelo Svetsko prvenstvo za seniore koje se ove godine održava u Bremenu u Nemačkoj. Svoj nastup su imali takmičari pojedinačno u katamamuškarci i žene, od naših takmičara Dejan Pajkić i Marija Madzarević , u borbama kategorije kod devojaka -68kg i +68kg, Ivana Čomagić i Andrijana Vićovac, i muške kategorije -84kg i +84kg, Miloš Jovanović i Slobodan Bitević. Nakon žreba koji im nije bio naklonjen nisu uspeli da se domognu neke od medalja. Rezultate mečeva i na svetskom prvenstvu možete pratiti na linku.

REZULTATI

oktobar

30.oktobar
Ove godine je Karate federacija Srbije ušla u Savez za školski sport Srbije i školsko prvenstvo Srbije će biti održano u saradnji sa Savezom za školski sport. U sezoni 2014/2015 neće se održavati regionalna školaska prvenstva nego će se održati samo nacionalno prvenstvo osnovnih i srednjih škola.

 

28.oktobar
TROFEJ BEOGRADA 2014 koji je u nedelju održan u hali Pionir oborio je rekord u posećenosti i broju zemalja učesnica kojih je bilo 18.Na takmičenju je zabeleženo 1357 pojedinačnih nastupa, 141 ekipni nastup a takmičari su došli iz 126 klubova i saveza iz zemlje i inostranstva. Takmičenje se odvijalo na 10 borilišta a u suđenju je učestvovalo preko 70 sudija iz zemlje i inostranstva. Najuspešniji u generalnom plasmanu bili su takmičari karate kluba Bar iz Crne Gore, drugo mesto pripalo je Urban Investu i Makedonije dok su treće mesto osvojili takmičari Budućnosti iz Podgorice.

REZULTATI/RESULTS

 

25.oktobar
Kao i ostrala takmičenja u organizaciji BKS i Trofej Beograda možete pratiti uživo na linku u UŽIVO u glavnom meniju sajta. Takođe možete pogledati i plan dvorane Pionir za sutrašnje takmičenje.

PLAN DVORANE/HALL PLAN

 

25.oktobar
Trofej Beograda 2014 / Belgrade Trophy 2014

ŽREB KATE/DRAW KATA

ŽREB BORBE/DRAW KUMITE

 

24.oktobar
Na Trofeju Beograda ove godine nastupice oko 1300 takmičara.

Raspored:
KATE seniori, mlađi seniori, juniori i kadeti ekipno i pjedinačno 9:30
KATA senior, U21, junior, cadet team and individual 9:30
KATE DECA pojedinačno i ekipno 11:00
KATA children team and individual 11:00
BORBE seniori, mlađi seniori , juniori i kadeti ekipno i pojedinačno 9:30
KUMITE senior, U21, junior, cadet team and individual 9:30
BORBE DECA pojedinačno i ekipno 14:00
KUMITE children team and individual 14:00

Detaljna satnica i raspored po borilištima biće istaknut u subotu nakon žreba na sajtu i treneri će raspored dobiti na prijavi ekipa.

 

24.oktobar
Nacionalna liga za seniore i seniorke u borbama održaće se u nedelju u hali Pionir sa početkom u 9:30.

SATNICA ZA LIGU

 

 

TROFEJ BEOGRADA
Međunarodni karate turnir Trofej Beograda 2014 održaće se u nedelju 26.oktobra u hali Pionir. Do sada su se prijavile ekipe iz Švedske, Danske, Nemačke, Francuske, Rusije, Belorusije, Izraela, Slovačke, Mađarske, Ukrajine, Rumunije, Moldavije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije. Molimo sve klubove da prijavu svojih takmičara izvrše blagovremeno jer će broj učesnika biti ograničen na 1200. Takođe istog dana u sklopu turnira biće održan prvi turnir nacionalne lige za seniore u borbama. Detaljna satnica takmičenja biće istaknuta u petak.

BILTEN

 

13.oktobar
U nedelju je u Hali Sportova održan Kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Na kupu je učešće uzelo 29 klubova a zabeleženo je 274 pojedinačna i 25 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

 

1. MLADENOVAC 7 zlatnih 6 srebrnih 7 bronzanih
2. UNSU - Zemun 6 zlatnih 4 srebrne 6 bronzanih
3. ČUKARICA- Beograd 5 zlatnih 5 srebrnih 6 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

10.oktobar
Nakon završene prijave takmičara za Kup Beograda za mlađe uzraste izvršen je žreb koji možete videti na linkovima niže. Kao i sva zvanična takmičenja saveza i ovaj Kup Beograda možete pratiti UŽIVO preko linka u glavnom meniju.

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

07.oktobar
Selekcija Beogradskog karate saveza u kategorijama kadeta, juniora i seniora proteklog vikenda je nastupala na međunarodnom takmičenju u Temišvaru. Svi takmičari su imali zapažen nastup i osvojili su 9 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja. Istog dana u Rijeci je održan veliki međunarodni turnir Croatia open na kome su takođe učestvovali takmičari saveza u sastavu reprezentacije Srbije i takođe ostvarili odlične rezultate.

 

03.oktobar
U nedelju 12.oktobra u Hali sportova na Novom Beogradu održaće se Kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Detaljna satnica,raspored i žreb biće objavljeni na sajtu.

SATNICA

septembar

29.septembar
Beogradski karate savez je potpisao sporazume sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i Visokom sportskom i zdravstvenom školo o školovanju trenera na kursu za operativne trenere u karateu. Sve potrebne informacije možete pronaći na sledećim linkovima:
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Visoka sportska i zdravstvena škola

 

29.septembar
U subotu je u Bijeljini održan turnir Noć Šampiona 2014 na kome je učestvovalo 6 zemanja sa oko 480 takmičara. Takmičari Beogradskog karate saveza imali su zapažen nastup i u dosta jakoj konkurenciji osvojili 11 zlatnih , 6 srebrnih i 5 bronzanih.

 

22.septembar
Takmičari Beogradskog karate saveza uzeli su učešće na internacionalnom turniru Kranj open 2014 na kome su učestvovali takmičari iz 8 zemalja. Osvojeno je 13 medalja u katama i 24 medalje u borbama.

 

17.septembar
Selekcija Beogradskog karate saveza u nedelju je učestvovala na medjunarodnom turniru u Zagrebu koji je okupio 859 takmičara iz deset zemalja. Naši takmičari su osvojili 9 medalja u borbama i 4 medalje u katama.
Osvajači medalja:
Zlato- Đorđević Stefan
Srebro- Petrović Luka, Petrović Aleksandra, Perović Ivana, Simović Sofija, Krasojević Aleksandar
Bronza- Janković Aleksandra, Živović Kristina, Vasović Andrijana, Đurđević Filip, RAnković Teodora, Bošnjak Damir, Martinović Marko.

 

16.septembar
U subotu 13.septembra je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja održano je nacionalno licenciranje svih službenih lica za sezonu 2014/2015. Seminar je svojim izlaganjem otvorio predsednik saveza Nenad Koropanovski, a predavači su bili Mita Dopsaj i Milan Kovačević, dok je na praktičnom delu Dragan Atanasov ukratko obradio temu bacanja u karateu. Licenciranju je prisustvovalo preko 120 službenih lica

 

12.septembar
Upravni odbor Beogradskog karate saveza, na svojoj poslednjoj sednici doneo je odluku o izmenama i dopunama kalendara aktivnosti Beogradskog karate saveza za period septembar 2014 - decembar 2014.

KALENDAR AKTIVNOSTI

 

12.septembar
Beogradski karate savez planira učešće sa svojim selekcijama  na međunarodnom turniru „Kranj open 2014. “ koji se održava 20.09.2014.godine (subota) u Kranju (Slovenija).Obzirom da je broj mesta ograničen , molimo vas da prijavu vaših takmičara dostavite  kancelariji BKS  najkasnije do utorka, 16.09.2014.godine do 12.00 časova,  kako bi blagovremeno izvršili prijavu i organizaciju puta.

PROPOZICIJE

 

11.septembar
Nacionalno licenciranje za region Beograda održaće se u subotu 13.septembra na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Teorijski deo počinje u 13 časova dok će praktični deo biti održan isptog dana od 16 časova u sali fakulteta. Sve potrebne informacije možete dobiti u kancelariji saveza.

 

03.septembar
Beogradski karate savez planira učešće sa svojim selekcijama  na međunarodnom turniru „3. Zagreb karate cup “ koji se održava 14.09.2014.godine (nedelja) u Zagrebu. Obzirom da je ukupan broj učesnika na ovom takmičenju ograničen od strane organizatora, molimo vas da prijavu vaših takmičara dostavite  kancelariji BKS  najkasnije do ponedeljka, 08.09.2014.godine do 14.00 časova,  kako bi blagovremeno izvršili prijavu.

BILTEN

 

03.septembar
Obaveštavamo sve trenere, sudije, lekare i menađzere da će se treći nacionalni licencni seminar za sezonu 2014/2015 održati u Beogradu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u subotu 13.septembra. Detaljna satnica biće istaknuta na sajtu.

 

avgust

12.avgust
Sportski savez Beograda uputio je dopis svim svojim članicama vezano za dostavljanje podataka o ostvarenim rezultatima takmičara i kluba, na osnovu čega će se razmatrati mogućnosti zdvajanja sredstava iz budžeta Grada za 2015.godinu za klubove koji ostvaruju izuzetne sportske rezultate, kao i za Afirmaciju ženskog sporta.

DOPIS

JUL

07.jul
Polaganje za majstorska zvanja uspešno je završeno poslednjih dana juna meseca. Na ispit za majstorsko zvanje 1.dan izaslo je 17 kandidata od kojih tri nisu zadovoljila komisiju trenutnim prikazom ispitnog programa. Na ispit za majstorsko zvanje 2.dan izašla su dva kandidata i položila ispit dok je za majstorsko zvanje 3.dan položio jedan kandidat kao i za zvanje 4.dan. Komisiju za polaganje činili su prof. Srećko Jovanović, Ivan Rodić i Zoran Lapčević. Čestitamo svim kandidatima koji se položili za majstorska zvanja.

JUN

26.jun
Polaganje za majstorska zvanja u sezoni koja je na kraju biće održano u nedelju 29.juna u sali KK Studenstki Grad na Tošinom Bunaru sa početkom u 9.časova. Kandidati koji su se prijavili za polaganje ispita od 23.juna svakodnevno imaju treninge i uvežbavaju program sa profesorom Srećkom Jovanovićem.

 

25.jun
Kamp perspektivnih sportista Beogradskog karate saveza počeo je 23.juna i završava se popodnevnim treningom 28.juna u subotu. Učesnici kampa svaki dan imaju po dva treniga u sportskom centru Voždovac na Banjici ,a kao i do sada obavljaju se i redovna testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta.

 

16.jun
19. Prvenstvo Balkana za decu održano je 14. İ 15. juna 2014. godine u Istanbulu, Turska, a učešće je uzelo preko 700 tekmičara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije.

OSVAJAČI MEDALJA

 

13.jun
Žreb i statistika balkanskog šampionata za mlađe uzraste.

ŽREB

STATISTIKA

 

12.jun
Danas je u prostorijama SOS kanala održana konferencija za medije povodom nastupa i postignutih rezultata reprezentacije Beograda na održanom prvenstvu Evrope za regione u Izmiru, Turska. Konferenciji su prisustvovali predtsvanik gradsog sekretarijata za sport i omladinu Novica Todosijević, direktor BKS Bojana Marković, treneri selekcija BKS Miloš Živković, Slaviša Pušonja i Marina Kiš kao i takmičari koji su učestvovali na pomenutom prvenstvu.

 

12.jun
Reprezentacija Srbije za mlađe uzraste danas u 19 časova sa parkinga Sava centra kreće za Istanbul na šampionat Balkana. Takmičenje se održava 14. i 15.juna a našu zemlju predstavljaće preko 100 takmičara u katama i borbama.

BILTEN

 

11.jun
Beogradski karate savez u saradnji sa Karate federacijom Srbije tokom juna meseca organizije sudijski kurs za nove sudije. Svi zainteresovani mogu da se jave do ponedeljka 16.06.2014.god kancelariji BKS-a na email office@beokarate.rs

 

11.jun
Letnji karate kamp u organizaciji Beogradskog karate saveza biće održan u periodu od 23.-29.06.2014.godine u SC "Banjica". Detaljna satnica i program kampa biće objavljeni tokom sledeće nedelje.
Polaganje za majstorska zvanja biće održano 29.06.2014.godine u 09.00 časova.

Za kandidate za polaganje za majstorska zvanja biće organizovani pripremni treninzi u periodu od 23.-29.06.2014.godine, u terminu od 17,30-19,00 časova, u Sportskoj sali Studentskog grada (Tošin bunar 147, ulaz u Studentski grad sa Tošinog bunara).
Prijavu kandidata za polaganje za majstorska zvanja potrebno je dostaviti kancelariji BKS najkasnije do 16.06.2014.godine.

 

09.jun
Ekipa Beogradskog karate saveza koja je nastupala na prvenstvu Evrope za regione u Izmiru danas je doputovala u Beograd. Pored nastupa koji su imali takmičari i naše sudije su bile zapažene. Naime Jelena Petrović je položila za zvanje kumite referee B dok je Vesna Vuković položila za kumite referee A i tako postala karate referee jer poseduje najviša zvanja i za kate i za borbe. Na takmičenju je sudio i Miroslav Ilić. Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je u značajnoj meri realizaciji odlaska na regionalno prvenstvo Evrope obezbeđivanjem neophodnih sredstava.

 

08.jun
Reprezentacija Beograda na kraju takmičarskog dana koji je bio rezervisan za finalne mečeve vraća se kući sa osvojene dve srebrne medalje. Kadetsko juniorski ženski tim u katama poražen je od ekipe iz Turske dok je ženski seniorski tim u borbama poražen od ekipe iz Italije. Na prvenstvu je učestvovalo 19 zemalja od čega je samo 10 uspelo da dođe do nekog od odličja. U generalnom plasmanu Srbija je zauzela 5.mesto sa dve osvojene srebrne medalje (region Beograd) i jednom bronzanom medaljom (region Uža Srbija). Čestitamo svim osvajačima medalja i ekipama na zapaženom nastupu.

REZULTATI

STATISTIKA

GENERALNI PLASMAN

 

DVA FINALA ZA BEOGRAD
U Izmiru je završen prvi dan prvenstva Evrope ze regione. Takmičenje su prvi počeli timovi u katama i odmah su nas obradovale devojke kadetsko juniorski tim.One su se nakon pobede nad ekipom iz Sarajeva plasirale u finale gde ih sutra čeka meč sa Turskom ekipom. Seniorski ženski tim je poražen u drugom kolu od ekipe iz Turske nakon čega su naše devojke otišle u repasaž. Prvi meč u repasažu su izgubile od ekipe iz Španije. Muški seniorski tim poražen je u trećem kolu od ekipe iz Hrvatske a u repasažnom meču bolji od našeg tima bili su Francuzi. Muški kadetsko juniorski tim takođe je poražen u trećem kolu od ekipe iz Rusije dok smo u repasažnom meču poraženi od ekipe domaćina Turske.
Nakon kata takmičari u borbama su započeli svoj nastup. Ženski seniorski tim je redom pobeđivao ekipe iz Švajcarske, Turske i u polufinalu ekipu Španije i sutra će se boriti za zlatnu medalju sa Italijankama. Muški seniorski tim je poražen u prvom kolu od ekipe iz Tbilisija a kadetsko juniorski mški tim takođe u prvom kolu od ekipe iz Francuske. Kadetsko juniorski ženski tim je zaustavljen u drugom kolu od ekipe iz Turske koja nije prošla u finale i tako naša ekipa nnije imala šansu za repasaž.
Takođe, veoma zapažen nastup imale su ekipe iz druga dva regiona Srbije, Vojvodina i Uža Srbija. Senirke Uže Srbije su osvojile treće mesto. Čestitamo na postignutim rezultatima.

 

07.jun
Danas počinju eliminacioni mečevi na regionalnom prvenstvu Evrope u Izmiru. Naše ekipe očekuje težak put do medalja u veoma jakoj konkurenciji.

ŽREB

RASPORED

 

03.jun
Reprezentacija Beogradskog karate saveza u sredu putuje na regionalno prvenstvo Evrope u Izmir. Ekipa putuje u kompletnom sastavu, svi timovi u borbama i u katama, a sa takmičarima če biti treneri Miloš Živković, Slaviša Pušonja i Marina Kiš. Eliminacioni mečevi su na programu u subotu dok su u nedelju finalni mečevi.

 

03.jun
U nedelju je u Hali sportova održan internacionalni turnir RODA KUP 2014 na kome su učešće uzela 43 kluba a zabeleženo je 414 pojedinačnih i 39 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

REZULTATI

1. ČUKARIČKI RODA 19 zlatnih 10 srebrnih 10 bronzanih
2. MLADENOVAC-Mladenovac 13 zlatnih 10 srebrnih 8 bronzanih
3. SURČIN -Surčin 7 zlatnih 3 srebrne 7 bronzanih

 

MAJ

29.maj
U nedelju 1.juna se u Hali Sportova na Novom Beogradu održava internacionalni turnir Roda Kup u organizaciji karate kluba Čukarički Roda. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok će borbe početi u 14.

SATNICA

 

27.maj
Izmir (Turska) je 7. i 8.juna domaćin regionalnog šampionata Evrope. Reprezentacija Beogradskog karate saveza u katama i borbama uzeće učešće na pomenutom takmičenju.Eliminacioni mečevi su na programu u subotu i nedelju a kompletan bilten možete pogledati u prilogu.

BILTEN

 

27.maj
U skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije i Normativnim aktima KFS, UO KFS je doneo odluku da se ove godine održi licenciranje-izdavanje dozvole za rad za sva službena lica (treneri, ispitivači, sudije, menadžeri).
Da bi kandidat pristupio licenciranju, prethodno je potrebno, dostaviti kompletnu dokumentaciju predviđenu Pravilnikom o stručnom osposobljavanju i licenciranju.
Obaveštavamo Vas da će nacionalna komisija Karate federacije Srbije održati licenciranje za sva službena lica (treneri, ispitivači, sudije, menadžeri).
Licenciranje će se održati u tri termina i to:
 12. 07.2014.godine u Apatinu,
 19.07.2014.godine u Kragujevcu,
 Septembar, Beograd, ( satnicu i datum licenciranja u Beogradu dostavićemo Vam
blagovremeno).

 

22.maj
Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore biće održan 22.06.2014.godine u Novom Sadu.

SATNICA

 

20.maj
Imajući u vidu aktuelnu situaciju i vanredno stanje zbog katastrofalne vremenske nepogode koja je zadesila Republiku Srbiju Upravni odbor Karate federacije Srbije doneo je odluku o odlaganju Kupa Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore i Kupa podunavskih zemalja Novi Sad Open, a novi termin je 21/22. jun 2014. godine.

 

17.maj
Mole se klubovi koji su u mogućnosti da ustupe tatami Hali Pionir da ljudi koji su evakuisani iz Obrenovca i Bariča mogli da prespavaju na njemu. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 063288541.

 

16.maj

u želji da pomognemo ugroženom stanovništvu u poplavama koje su zadesile celu zemlju u prethodna dva dana,Beogradski karate savez moli sve svoje članove da se uključe u akciju pomoći. Potrebna je hrana, piće, ćebad, pelene i sredstva za higijenu. Punktovi na kojima se mogu predati prikupljene stvari u Beogradu su:
- pomoć u odeći, obući, novcu se prikuplja na punktu u Ateksu, Milorada Jovanovića 7
- pomoć u hrani i vodi se prikuplja u Interkomercu, Omladinskih Brigada 31
- informacije o pomoći možete dobiti na telefone + 381 11 312 0741, + 381 11 312 0741, + 381 11 312 0739, + 381 11 312 0739, + 381 11 312 9939, + 381 11 312 9939, + 381 11 312 0742, + 381 11 312 0742, + 381 11 312 0646, + 381 11 312 0646
-
Svi zainteresovani koji žele da upute pomoćugroženima u vanrednoj situaciji mogu da uplate novac na namenski dinarski predračun Vlade Srbije. 
Broj predračuna je 840-3546721-89 svrha uplate: za otklanjanje vanrednih okolnosti - poplave

 

15.maj
Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održaće se u nedelju 25. maja 2014. godine u Novom Sadu u Hali Futog sa početkom u 10 časova.

SATNICA

 

14.maj
U subotu 10.maja u sportskom centru Kolubara u Lazarevcu održan je TROFEJ LAZAREVCA 2014. Učešće je uzelo 26 klubova a zabeleženo je 300 pojedinačnih i 37 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

REZULTATI

1. MLADENOVAC 27 zlatnih 7 srebrnih 11 bronzanih
2. KOLUBARAC-Lazarevac 17 zlatnih 18 srebrnih 21 bronzana
3. UNSU -Zemun 13 zlatnih 5 srebrnih 9 bronzanih

 

06.maj
U subotu 10.maja u sportskom centru Kolubara u Lazarevcu održava se TROFEJ LAZAREVCA 2014. Početak takmičenja u katama planiran je za 10 časova a u borbama u 13:30 dok će svečano otvaranje biti održano u 10 časova.

SATNICA

 

Radnički04.maj
Poslednji dan EP u Finskoj nije bio uspešan za naše reprezentativce. Prvo su na tatami izašli timovi u katama. U borbi za bronzanu medalju naš kata tim je porežen od tima Belorusije rezultatom 3:2. Zatim je muški tim u borbama u borbi za bronzanu medalju poražen od tima Holandije na poen razliku. Na kraju naša selekcija se vraća sa osvojene dve medalje, jednom srebrnom Sanje Cvrkote i jednom bronzanom Slobodana Bitevića.

REZULTATI

 

Radnički03.maj
Slobodan Bitević i Sanja Cvrkota osvojili medalje. Danas su naši reprezentativci učestvovali u mečevima za medalju na 49 Prvenstvu Evrope u Finskoj. Prvo je svoju šansu za osvanje medalje iskoristio Slobodan Bitević i u kategoriji +84kg. On je pobedio reprezentativca Ukrajine 6:0 i okitio se bronzanom medaljom. Sanja Cvrkota je ponovila prošlogodišnji uspeh i opet se oktila srebrnom medaljom u kategoriji -61kg jer je u finalu poražena od takmičarke iz Hrvatke rezultatom 3:1. Miloš Jovanović, Stefan Joksić, Ivana Čomagić, Jelena i Milivojčević i Marija Madzarević danas nisu imali sreće da se domognu medalje. Čestitamo svim takmičarima na odličnom nastupu. Sutra poslednjeg dana takmičenja naš ženski tim u katama i muški tim u borbama imaće svoje odlučujuće mečeve za bronzanu medalju.

REZULTATI

 

Radnički02.maj
I drugi dan doneo šanse našim reprezentativcima za medalje. Prvo je ženski kata tim započeo svoje takmičenje. Nakon pobede nad selekcijom Turske usledio je poraz od tima iz Italije koji se plasirao u finale i našim devojkama ostavio šansu da u nedelju protiv Belorusije osvoje bronzanu medalju. Muški tim u borbama u četvrtfinalu je poražen od Azerbejdzana a nakon njihovog plasmana u finale naša ekipa je u repasažu pobedila Letoniju i u nedelju će se za bronzu boriti sa Holanđanima. Ženski tim u borbama nakon pobede nad Irskom poražen je od ekipe Hrvatske koja nije uspela da uđe u finale.
Sve mečeve u subotu i nedelju možete pratiti na youtube kanalu WKF-a.

UŽIVO

 

Radnički01.maj
Prvi dan Evropskog prvenstva u Finskoj bio je uspešan za srpske reprezentativce. Prvi su na tatami izašli takmičari u katama. Dejan pajkić je zaustavljen u prvom kolu od takmičara iz Azerbejdzana i nije imao sansu za repasaž kasnije. Marija Mađarević je poražena u polufinalnom meču od takmičarke iz Italije i u subotu će imati šansu da se bori za bronzanu medalju. U borbama su dobro startovali svi naši takmičari a svoju šansu za osvajanje bronzane medalje u subotu imaće Ivana Čomagić (-68), Jelena Milivojčević (-50), Miloš Jovanović (-84), Slobodan Bitević (+84), Stefan Joksić (-67) dok će Sanja Cvrkota (-61) raditi finale. Sutra su na programu ekipni nastupi.

 

01.maj
Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održan je 26.aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu. Učestvovala su 33 kluba a zabeleženo je 213 pojedinačnih i 31 ekipni nastup. Najuspešniji su bili:

REZULTATI

1. UNSU -Zemun 6 zlatnih 1 srebrna 5 bronzanih
2. SAMURAJ - Beograd 4 zlatne 8 srebrnih 8 bronzanih
3. PARTIZAN -Beograd 4 zlatne 4 srebrne 5 bronzanih

 

01.maj
U nedelju 27.aprila u sportskoj sali O.Š.’’Jelica Milovanović’’ u Sopotu održan je Memorijal Đura Prokić na kome su učestvovala 23 kluba a zabeleženo je ukupno 247 pojedinačnih nastupa i 20 ekipnih. Najuspešniji su bili:

REZULTATI

 

1. DIPLOMATIK - Beograd 12 zlatnih 10 srebrnih 8 bronzanih
2.ČUKARIČKI RODA 11 zlatnih 6 srebrnih 5 bronzanih
3. MLADENOVAC 11 zlatnih 5 srebrnih 4 bronzane

APRIL

Radnički30.april
49. prvenstvo Evrope počinje sutra u Finskom Tampereu. Danas je objavljen žreb za takmičenje kao i rasporedi nastupa.

ŽREB

RASPORED PO BORILIŠTIMA I REZULTATI

 

Radnički30.april
U nedelju 4.maja u hali SD „Radnički“ Vojvode Šupljikca 31, održaće se Memorijalni turnir Dušan Rakić - Brajan.

SATNICA

 

29.april
Reprezentacija Srbije otputovala je na 49. Prvenstvo Evrope u Tampere (Finska).

BILTEN

 

29.april
Treći licencni seminar za region Beograda održan je u subotu 26.aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu. Tema seminara bila je demonstracija dela programa za majstorska zvanja Beogradskog karate saveza. Prisutnim trenerima i majstorskim kandidatima predočene su smernice za uspešno savladavanje programa i to kroz prikaz kate Kanku Dai koju je obradio Ivan Rodić i demonstraciju tehnika sa partnerom koje je predstavio prof.dr Srećko Jovanović.

 

25.april
Predstojeći Kup Beograda za kadete, juniore, U21 i seniore (Hala sportova, 26.04.2014.) će se održati po sledećoj satnici:
10,00 časova - početak takmičenja u katama
10.30-11,00 časova - merenje za takmičare u borbama
11,00 časova - početak takmičenja u borbama

Kao i prethodna takmičenje, i ovo takmičenje svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu u dvoranu u subotu, mogu gledati direktno preko video linka u meniju UŽIVO.

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

24.april
U nedelju 27.aprila u sportskoj sali O.Š.’’Jelica Milovanović’’ u Sopotu održaće se deseti po redu memorijalni turnir Đura Prokić. Početak takmičenja u katama zakazan je za 10 časova dok će borbe početi u 12:30.

SATNICA

 

22.april
U subotu 26.aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu održaće se kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Satnica takmičenja biće objavljena nakon završetka prijave takmičara u četvrtak. Istog dana od 13:30 u Hali Sportova održaće se treći po redu licencni seminar za region Beograda.

PROPOZICIJE

 

12.april
Zbog tehničkih problema SSAB je otkazao najavljeno savetovanje Zdravstvene komisije.

 

12.april
U subotu 19.aprila u Kragujevcu biće održano prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

SATNICA

 

08.april
U prilogu je Poziv za Savetovanje Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda zakazano za sredu, 16.april 2014.godine sa početkom u 14 časova u Privrednoj komori Beograda, IV sprat.

POZIV ZA SAVETOVANJE

 

MART

31.mart
U nedelju 30.marta u Hali sportova na Novom Beogradu održano je prvenstvo Srbije za seniore. Najuspešniji u generalnom plasmanu bili su DINAMO Pančevo, ČUKARIČKI RODA Beograd i SOMBORAC Sombor.

KOMPLETNI REZULTATI

 

26.mart
Prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade održano je u subotu 22.marta u Hali sportova na Novom Beogradu. Na takmičenju je učešće uzelo 39 klubova a zabeleženo je ukupno 467 pojedinačnih i 54 ekipna nastupa. Najuspešniji u generalnom plasmanu su bili:

KOMPLETNI REZULTATI

1. NIPPON - Beograd 12 zlatnih 8 srebrnih 7 bronzanih
2. SURČIN - Surčin 10 zlatnih 6 srebrnih 5 bronzanih
3. MLADENOVAC 8 zlatnih 7 srebrnih 9 bronzanih

 

24.mart
U nedelju 30.marta u Hali sportova na Novom Beogradu održaće se prvenstvo Srbije za seniore u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno.

SATNICA

 

21.mart
Prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade koje se održava u subotu 22.marta u Hali sportova na Novom Beogradu radiće se po sledećoj satnici:
-10 časova početak takmičenja u katama
-12:30 do 13:20 merenje za takmičare u borbama
-13:30 početak takmičenja u borbama

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

SUDIJE NA TAKMIČENJU

 

18.mart
u subotu 22.marta u Hali sportova na Novom Beogradu odžaće se prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Nakon primljenih prijava u četvrtak do 15 časova, u petak će na sajtu biti istaknuta detaljna satnica takmičenja. I ovo takmičenje svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu u dvoranu u subotu, mogu gledati direktno preko video linka koji će biti postavljen u meniju naslovne strane.

PROPOZICIJE

 

16.mart
I drugi dan svetskog kupa u Laškom naši reprezentativci su imali uspeha. Marko Antić osvojio je bronzanu medalju u borbama u kategoriji -60kg, dok su bronzane medalje osvojili muški i ženski timovi u borbama.

KOMPLETNI REZULTATI

 

15.mart
Prvi dan turnira u Laškom obeležili su pojedinačni nasupi takmičara u katama i borbama. Odličja reprezentaciji Srbije doneli su Marija Madžarevic u katama, te Nikola Jovanović i Sanja Cvrkota u borbama. Marija je zauzela drugo mesto nakon finala u kojem je bolja bila italijanska takmičarka i pobedila rezultatom 3:2. Nikola Jovanovic u finalu se sastao sa sjajnim ukrajinskim reprezentativcem Horunom koji je do prvog mesta u kategoriji -75kg dosao sa ubedljivih 5:0, dok se Cvrkota u repasažu izborila za 3. mesto u konkurenciji devojaka do 61kg. Treba reći da je blizu medalje bio i Dejan Pajkić koji je meč za trece mesto izgubio retultatom 2:3. U nedelju su na programu mečevi u kategorijama -50kg i -55kg kod devojaka, i -67kg kod momaka, u pojedinačnoj konkurenciji, te ono sto ce svakako privući najvšse pažnje - nastupi muških i ženskih kumite timova.

 

15.mart
Hala sportova je danas bila domaćin 6. MB MAWASHI kupa. Učešće su uzela 34 kluba a zabeleženo je 362 pojedinačna i 36 ekipnih nastupa. Najuspešniji su bili:

KOMPLETNI REZULTATI

 

1. UNSU - Beograd 12 zlatnih 8 srebrnih 10 bronzanih
2. GORŠTAK - Kolašin 9 zlatnih 5 srebrnih 6 bronzanih
3. BUDVA - Budva 9 zlatnih 4 srebrne 4 bronzane

 

15.mart
Danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za seniore. Učestvovala su 23 kluba a zabeležena su 73 pojedinačna nastupa i 6 ekipnih. Najuspešniji su bili:

KOMPLETNI REZULTATI

1. ČUKARIČKI RODA 2 zlatne 2 srebrne 1 bronzanu
2. MLADENOVAC 2 zlatne 0 srebrnih 1 bronzanu
3. RADNIČKI OBRENOVAC 2 zlatne 0 srebrnih 0 bronzanih

 

14.mart
Danas su reprezentativci Srbije krenuli put Slovenije gde se, pod okriljem WKF-a, a u organizaciji karate saveza Slovenije odrzava 3.turnir Premijer lige. Specificnost ovog turnira je da ce po prvi put biti popriste kumite timova, dok ce ekipni nastupi u katama izostati. Planiran je nastup nasih boraca i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, sto ce biti odlicna provera sastava pred EP koje se ove godine odrzava pocetkom maja u Finskoj. Takmicari Srbije ce se prvog dana nadmetati u pojedinacnoj konkurenciji.

 

13.mart
Seniorsko prvenstvo Beograda održaće se u subotu 15.marta u hali sportova na Novom Beogradu. Žreb možete videti na sledecem linku. Takmičenje u subotu možete pratiti i direktno preko video linka koji ce biti postavljen na sajtu.

ŽREB

SUDIJE NA TAKMIČENJU

 

12.mart
U subotu 15.marta u hali sportova na Novom Beogradu održaće se MB MAWASHI kup 2014. Takmičenje počinje u 10 časova.

SATNICA

 

12.mart
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuje peti po redu kurs za sticanje zvanja operativni trener u sportu. Uslove konkursa i termine prijave možete pogledati na sajtu fakulteta.

KURS ZA OPERATIVNOG TRENERA

 

12.mart
U nedelju je u sportskom centru Rakovica u organizaciji karate kluba Hara održan drugi po redu HARA OPEN. Naujspešniji u generalnom plasmanu su bili:

 

KOMPLETNI REZULTATI

1. SURČIN -Surčin 9 zlatnih 2 srebrne 4 bronzane
2. PARTIZAN - Beograd 7 zlatnih 4 srebrne 6 bronzanih
3. NIPPON -Beograd 7 zlatnih 3 srebrne 2 bronzane

 

11.mart
U subotu 15.marta u hali sportova na Novom Beogradu održaće se seniorsko prvenstvo Beograda u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno. Početak takmičenja u 13 časova.

SATNICA

 

11.mart

Madžarević i Šestakov doneli odličja Beogradu
Holandija je tokom minulog vikenda bila domaćin sjajnog turnira 2. kola Premijer lige. Almere, grad nadomak Amsterdama, bio je centar karate zbivanja pod okriljem WKF-a, a posebnu pažnju privukla su brojna zvučna imena, među kojima osvajači medalja sa svetskih i evropskih prvenstava koji su najavli oštru konkurenciju i nadmetanje učinili neizvesnim i vrlo uzbudljivim.
Beogradski karate savez je na ovom turniru nastupio sa trinaest takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, u katama i borbama, a naši najbolje plasirani takmičari su Marija Madžarević u katama i Aleksandar Šestakov u borbama do 84 kg koji su osvojili treća mesta.
Marija je na putu do odličja u prvom kolu bila slobodna, da bi u drugom „za dlaku“ ispustila mogućnost da se izbori za finale. Španjolka Sandra Sančez meč je dobila rezultatom 3:2, ali je plasmanom u završnicu turnira našoj takmičarki obezbedila repasaž. Madžarević je u prvom kolu repasaža bila ubedljiva, savladavši finsku takmičarku rezultatom 5:0. Redom su se zatim nizale Engleskinja i Francuskinja koje su bile poražene identičnim skorom od 3:2. U meču za medalju Marija nije ostavila prostora za dilemu, a sudije su njeno izvođenje kate zasluženo nagradile sa 5:0. Ovaj rezultat tim je značajniji ako se ima u vidu da je u ženskoj konkurenciji u kategoriji kata nastupilo čak 82 takmičarke.
Aleksandar Šestakov je turnir započeo pobedom nad Ukrajincem Nikulinom, savladavši ga rezultatom 3:0. U drugom kolu dočekao ga je Nemac Henning koji je poražen sa 7:0. Zatim je usledio meč sa portugalskim takmičarem 4:0 i Južnoafrikancem 8:3. Na putu do finala, Šestakova je iznenadio sjajni Gruzijac Arkania Gogita koji je borbu okončao rezultatom 0:8. U borbi za treće mesto sa Italijanom koji nije uspeo da parira motivisanom Šestakovu, rezultat od 6:4 bio je dovoljan da obezbedi mesto na pobedničkom postolju. Treneri Šćepanović i Mudrić imali su razloga za zadovoljstvo, tim pre što je u konkurenciji muškaraca do 84kg nastupilo čak 94 takmičara.
Ovim rezultatima svakako treba dodati i uspehe koje su odličnim nastupima ostvarili Danijela Milenković (7. mesto u konkurenciji 38 takmičarki) i Dejan Pajkić (11. mesto u konkurenciji 107 takmičara).

 

05.mart

Dutch Open 2014
Na drugom turniru Premijer lige koje će se u organizaciji WKF-a održati 8. i 9. marta u holandskom gradu Almere, nastupiće i takmičari Beogradskog karate saveza. Preko 700 takmičara iz 56 zemalja prijavljenih u konkurenciji seniora najavljuje odlično takmičenje, a imena poput Horune, Buse, Smala, Jakupija... u borbama, ili Dijaza i italijanske šampionke Batalje u katama, te brojnih drugih obećavaju odlične i atraktivne mečeve.Naš tim predvode treneri Goran Šćepanović i Miloš Mudrić, a na tatamiju će se dokazivati Ivana Čomagić, Danijela Milenković, Jelena Milivojčević, Tamara Pokrajac, Andriana Vićovac, Marija Madžarević, Ivan Stijović, Aleksandar Šestakov, Velimir Jeknić, Dejan Pajkić, Lapčević Budimir, Ličina Dragan i Dušan Mladenović.

Sve rezultate i mečeve uživo možete pratiti preko linka OVDE

 

04.mart
U nedelju u sportskom centru Rakovica u organizaciji karate kluba Hara održava se drugi po redu HARA OPEN. Takmičenje u katama počinje u 10:30 dok borbe počinju u 13 časova.

SATNICA

 

03.mart
Proteklog vikenda naši takmičari su imali veoma zapažen nastup na oba međunarodna turnira na kojim su nastupali. U Budimpešti na Tatami kupu koji je ove godine okupio oko 800 takmičara iz 16 zemalja takmičari Beogradskog karate saveza su zauzeli prvo mesto u generalnom plasmanu. Ekipa takmičara koja je nastupala na turniru Tuzla open, na kome je učešće uzelo oko 650 takmičara , osvojila je 14 medalja. Čestitamo našim takmičarima na zapaženim rezultatima proteklog vikenda.

februar

27.februar
Za Tatami kup koji se održava u Budimpešti 1.marta urađen je žreb i raspored nastupa.

ŽREB

RASPORED NASTUPA

 

26.februar
Na turniru Trofej Zvezdare 2014 koji je održan u nedelju 23.marta u hali SD Radnički na Crvenom Krstu, učešće su uzela 24 kluba a zabeleženo je 211 pojedinačnih i 17 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

KOMPLETNI REZULTATI

1. SAMURAJ -Beograd 18 zlatnih 9 srebrnih 8 bronzanih
2. RADNIČKI - Beograd 16 zlatnih 8 srebrnih 7 bronzanih
3. SURČIN -Surčin 10 zlatnih 5 srebrnih 5 bronzanih

 

25.februar
Vikend pred nama ispunjen je nastupima takmičara Beogradskog karate saveza na međunarodnim takmičenjima. U subotu u Budimpešti na Tatami kupu uzeće učešće većinom takmičari u mlađim kategorijama dok će ekipa starijih takmičara kadeta, juniora i seniora u nedelju nastupiti na međunarodnom turniru u Tuzli.

 

18.februar
U nedelju 23.februara u hali SD „Radnički“ Vojvode Šupljikca 31,održaće se turnir pod nazivom Trofej Zvezdare 2014. Prijava takmičara je do petka 21. dok u nedelju takmičenje počinje u 10 časova.

 

SATNICA

 

15.februar
U nedelju 16.februara u Hali sportova na Novom Beogradu biće održani treninzi svi selekcija perspektivnih takmičara Beogradskog karate saveza. Takmičarima kao i njihovim trenerima biće prezentovane smernice na osnovu kojih ce se vršiti kategorizacija takmičara i planovi njihovih nastupa u zemlji i inostranstvu. Takođe, od 14 časova na istom mestu biće održano polaganje za majstorska zvanja.

 

14.februar
Proteklog vikenda u Lisabonu je održano Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 na kome su pored naših takmičara učestvovale i internacionalne sudije iz Beograda Petrović Jelena i Ilić Miroslav. Sudijska komisija Evropske karate federacije je kvalitetno suđenje sudija iz Beograda tokom celog šampionata nagradila njihovim učešćem u finalima. Na ovom prvenstvu naše sudije su pored suđenja i obnovili licence za najviša EKF zvanja koje se obnavljaju svake dve godine.

 

09.februar
Danas je u Lisabonu zavrseno Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Poslednjeg dana na tatami su izasli mlađi seniori u borbama. Od reprezentativaca Srbije najviše uspeha je imao Nenad Kelebić koji je zauzeo treće mesto u kategoriji -68 kg. Reprezentacija Srbije je takmičenje zavrsila sa osvojene 4 medalje, jednom zlatnom i tri bronzane. Čestitamo svim osvajačima medalja kao i takmičarima koji nisu uspeli da osvoje neku od medalja ali su na dostojan način predstavljali našu zemlju .

 

08.februar
Drugog dana Evropskog prvenstva u Portugalu na programu su bile sve kategorije u borbama i katama za juniore i juniorke kao i kate u kategoriji mlađih seniora. Za razliku od prvog dana kada su naši reprezentativci osvojili tri medalje, danas nisu imali sreće da osvoje neku od medalja. Najbolji plasman ostvario je Jovan Simić u katama za juniore koji je takmičenje završio na 5.mestu. Nedelja je poslednji dan Evropskog prvenstva a svoj nastup imaće mlađi seniori i seniorke kao i timovi u katamau kategoriji kadeta i juniora.

 

07.februar
Tri medalje za Srbiju prvog dana Evropskog prvenstva. Naši takmičali su odlično započeli nastup na ovom evropskom prvenstvu. Milana Jakšić zauzele je treće mesto u katama u kategoriji mlađih seniorki. Đorđe Salapura je zauzeo treće mesto u borbama u kategoriji kadeti -70kg. Marko Talić je osvojio prvo mesto u borbama u kategoriji +70kg. Marko je do finala pobedio takmičare iz Portugala, Ukrajine, Nemačke i u finalu je bio bolji od takmičara iz Rusije. Čestitamo svim takmičarima na ostvarenom rezultatu.

 

07.februar
Od 7. do 9.februara u Lisabonu se održava Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Reprezentacija Srbije je 5.februara otputovala u Lisabon gde će u kompletnom sastavu u disciplinama kata i borbi nastupati već od danas.

RASPORED NASTUPA

KOMPLETAN ŽREB

 

03.februar
U nedelju, 2. februara, u Hali sportova na Novom Beogradu, u organizaciji BKS-a, održano je okupljanje opštinskih i regionalnih sudija, kao i perspektivnih takmičara u katama. Cilj okupljanja bio je podizanje nivoa suđenja u katama kroz praktičnu primenu pravila uz isticanje i objašnjavanje kriterijuma za proglašenje pobednika. Treningu su prisustvovali i treneri kata selekcija Beogradskog karate saveza.

 

03.februar
U subotu, 01. februara, u Kragujevcu je održan licencni seminar za trenere i sudije koji je se sastojao iz tri segmenta. U prvom delu prisutne je sa izmenama i dopunama u takmičarskom pravilniku upoznao Primož Debenak, predsednik Sudijske komisije Evropske karate federacije.
Naime, stručna tela WKF-a nakon dve godine od uspostavljanja novih pravila suđenja i boranje razmatraju mogućnost njihovog unapređenja. Osnovne smernice o kojima se razmišlja jesu uvođenje sistema monitoringa koji podrazumeva snimanje mečeva sa dve kamere iz različitih uglova, podizanje nivoa odgovornosti panela preraspodelom dužnosti i ovlašćenja u vođenju meča, kao i aktivnom uključivanju trenera u proces suđenja kroz mogućnost reagovanja na nedosuđivanje poena. Predsednik evropske SK najavio je još nekoliko manjih izmena oko kojih se vodi debata, ali najvažnije su pomenute.
Izmene i dopune pravila još uvek se nalaze u eksperimentalnoj fazi, a turniri Premijer lige u organizaciji WKF-a koriste se kao pligon za njihovu proveru. Iskustva sa prvog takmičenja održanog u Parizu početkom godine, bila su pozitivna.
Nakon predavanja P. Debenaka, usledio je praktični prikaz primene džudo tehnike u karate sportu. Demonstraciju je izveo Dragan Atanasov, majstor džudoa, a priliku da se oprobaju u ovom segmentu imali su sportisti koji su uvežbavali džudo bacanja u modifikovanom obliku, primenljivom u kumite meču.
Na praktičnom delu seminara sudije su, na dva borilišta, sudile kata i kumite mečeve čime je zaokružena jedna celina i načinjen uvod u početak drugog dela sezone koja je pred nama.

 

JANUAR

27.januar
U skladu sa Programom rada Karate federacija Srbije organizuje edukativni seminar za trenere i sudije na temu: „ IZMENE I DOPUNE SUDIJSKIH PRAVILA“
Tokom rada biće korišćene kratke video prezentacije, kao teorijska osnova za praktične prikaze. Početak seminara je u 11 časova u subotu 1.februara.

OBAVEŠTENJE

 

27.januar
U sklopu priprema za nastavak sezone gde nas očekuje niz važnih takmičenja u nedelju će se u Beogradu održati trening perspektivnih sudija (opštinskog i regionalnog ranga) Beogradskog karate saveza. Tema treninga će biti suđenje u katama i kriterijumi za odluku. Sve sudije opštinskog i reginalnog ranga su U OBAVEZI da prisustvuju pomenutom seminaru. Podsećamo sve sudije da obnove Kata pravilnik WKF-a (koji se može naći na sajtu) sa obzirom da će na seminaru biti potrebno teorijsko znanje pomenutog pravilnika.

 

26.januar
Redovna godišnja Skupština Beogradskog karate saveza održana je u subotu 25.januara. Na Skupštini su usvojeni svi izvestaji za 2013. godinu kao i planovi za 2014. godinu. U svečanom delu dodeljene su plakete Sportskom Zurnalu kao medijskom partneru, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, gospodinu Denisu Milinčiću za doprinos afirmaciji karatea kroz humanitarne akcije, karate klubu Samuraj kao najuspešnijem klubu u borbama u 2013.godini i karate klubu Čukarički Roda kao najuspešnijem klubu u katama u prethodnoj godini.

 

21.januar
U subotu 25.januara u 14:30 u sali Gradskog centra za fizičku kulturu, Stari DIF , održaće se redovna godišnja Skupština Beogradskog karate saveza.

 

21.januar
Za vikend 18. i 19.januara u Samoboru je održan veoma jak međunarodni turnir na kome je učestvovalo 1566 takmicara iz 17 zemalja i 186 klubova. Naši takmičari su uzeli učešće oba dana takmičenja, u borbama prvog dana za kadete, juniore, mladje seniore i seniore , kao i drugog dana kada su nastupili takmičari u katama i sve mlađe kategorije. Takođe, takmičari BKS su nastupili i u sastavu reprezentacije Srbije koja je u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto.

 

15.januar
BKS će organizovati odlazak takmičara na turnir u Samobor (Hrvatska). Prvi dan takmičenja 18.januara u subotu nastupice takmičari u borbama u kategorijama kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, dok su u nedelju 19.januara na programu takmičenja u katama za sve kategorije i borbe za mlađe kategorije.

 

13.januar
Za vikend su odžani treninzi perspektivnih takmičara BKS. Treninzima u borbama su rukovodili treneri Miloš Mudrić i Slavisa Pušonja dok su sa katašima radili Marina Kiš i Nemanja Glišić. Ovo su bili i kontrolni treninzi pred nastup takmičara na internacionalnom turniru u Samoboru.

 

13.januar
11.i 12.januara u Parizu je održan turnir iz serije turnira zlatne lige. Iz regiona Beograd na takmičenju su nastupili takmičari u katama Marija Madžarević, Katarina Piperin i Dejan Pajkić dok su u borbama nastupili Željko Krstin i Marko Antić. Na ovom takmičenju su eksperimentalno promovisana nova pravila u suđenju u borbama a sudija Vesna Vuković je bila jedan od sudija koji su imali mogućnost da učestvuju u novom programu.

 

08.januar
Za vikend 11. i 12. januara u Hali Sportova na Novom Beogradu biće održani treninzi perspektivnih takmičara BKS u cilju priprema za nastup na internacionalnom turniru u Samoboru. Trening za takmičare u katama je od 9 časova dok borbe po grupama počinju od 10:30.

 

SREĆNA NOVA GODINA I BOŽIĆNI PRAZNICI.

BEOGRADSKI KARATE SAVEZ

 

 

2013

DECEMBAR

24.decembar
Karate prvenstvo Beograda za seniore, održano u martu ove godine, završeno je tek danas predajom poslednje plakete u vidu donacije CTG aparata porodilištu u Višegradskoj.
Prvenstvo Beograda organizovano je u Hali sportova na Novom Beogradu. Beogradski karate savez i Fond B92 prethodno su potpisali Protokol o saradnji, kojim se predviđa prikupljanje sredstava.

 

17.decembar
U subotu 21.decembra u hali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja , Blagoja PArovića 156, sa početkom u 14 časova biće održan trening prezentacije programa za majstorska zvanja. Zbog tehničkih uslova i bolje organizacije prijavu kandidata, koji planiraju polaganje za neko od zvanja u januaru mesecu, i njihovih trenera potrebno je izvršiti do četvrtka 19.decembra.

 

17.decembar
XIII Nippon Top Ten ove godine je okupio takmičare iz 44 kluba iz zemlje i inostranstva koji su zabeležili ukupno 454 pojedinačna nastupa i 51 ekipni. Najuspešniji su bili:

KOMPLTNI REZULTATI

1. BAR - Bar 25 zlatnih 13 srebrnih 12 bronzanih
2. NIPPON - Beograd 16 zlatnih 7 srebrnih 10 bronzanih
3. SAMURAJ -Beograd 14 zlatnih 7 srebrnih 8 bronzanih

 

12.decembar
U subotu 14.decembra u hali sportskog centra Voždovac na Banjici održaće se Nippon Top Ten internacionalni karate turnir. Takmičenje u katama počinje u 10 časova dok su borbe na programu od 12:45 nakon svečanog otvaranja turnira.

SATNICA

 

09.decembar
Takmičari Beogradskog karate saveza su u nedelju učestvovali na memorijalnom turniru u Podgorici. Na turniru je učešće uzelo preko 600 takmičara iz 6 zemalja a BKS je u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto sa ukupno osvojenih 25 medalja.

 

06.decembar
Klubovi Beogradskog karate saveza organizovali su tokom novembra još jednu humanitarnu akciju. Posle uspešne akcije sakupljanja novca za CTG aparat za Fond Bitka za bebe, karatisti su pomogli korisnicima Svratšta za decu.Cela akcija je bila organizovana u saradnji sa Centrom za integraciju mladih koji se brine o deci koja žive na ulici i koji im omogućava da se okupljaju na dva mesta u Beogradu: u Svratištu (Krfska ulica 7a) i u Dnevnom centru za decu (Bulevar Arsenija Čarnojevića 145).

VIŠE O AKCIJI

 

02.decembar
U nedelju je u Obrenovcu održan Trofej Obrenovca 2013, u organizaciji karate kluba Radnički iz Obrenovca. Učešće su uzela 43 kluba a zabeleženo je 472 pojedinačna i 52 ekipna nastupa.Nauspešniji klubovi po broju bodova su bili Samuraj, Čukarički Roda i Radnički Obrenovac. U generalnom plasmanu po osvojenim medaljama najuspešniji su bili:

 

1. Čukarički Roda - BGD 15 zlatnih 5 srebrnih 2 bronzane
2. SAMURAJ 14 zlatnih 11 srebrnih 10 bronzanih
3. RADNIČKI Obrenovac 6 zlatnih 5 srebrnih 15 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

novembar

 

30.novembar
Takmičari Beogradskog karate saveza danas i sutra učestvuju na prestižnom takmičenju zlatne lige u Salzburgu. Direktan prenos takmičenja možete pratiti na linku.

LINK

 

27.novembar
Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore održaće se 8.decembra u Inđiji. Pravo nastupa imaju kvalifikovani takmičari sa prvenstva regiona. Ukoliko takmičar nije u mogućnosti da nastupi na takmičenju a kvalifikovan je za isto KLUB JE U OBAVEZI da o tome pisanim putem obavesti Karate federaciju Srbije.

SATNICA

 

27.novembar
Selekcije  Beogradskog karate saveza, mlađi uzrasti, uzeće učešće  na međunarodnom turniru „34.Kup oslobodjenja Podgorice.“ koji se održava 08.12.2013.godine u Podgorici. Prijavu takmičara kancelariji BKS dostaviti najkasnije do srede, 04.12.2013.godine do 12.00 časova.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

 

26.novembar
U skladu sa Programom rada Karate federacija Srbije organizuje edukativni seminar za trenere i sudije na temu: „ NERVNO-MIŠIĆNI MEHANIZMI U FUNKCIJI KARATE TRENINGA“. Seminar će se održati u subotu 7.decembra u Novom Sadu.

POZIV ZA SEMINAR

 

25.novembar
Školsko prvenstvo Srbije održaće se u Novom Bečeju 30.novembra u subotu.

SATNICA

REZULTATI ŠKOLSKOG PRVENSTVA BEOGRADA

 

25.novembar
U prilogu je Poziv za 4.savetovanje Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda zakazano za utorak, 03.decembra 2013.godine sa početkom u 14 časova u Privrednoj komori Beograda, IV sprat.

 

POZIV

 

24.novembar
Danas je hali Vizura na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za kadete,juniore i mlađe seniore. Nastupio je 31 klub a zabeleženo je 188 pojedinačnih i 26 ekipnih nastupa.

KOMPLETNI REZULTATI

1. SAMURAJ 6 zlatnih 8 srebrnih 6 bronzanih
2. MLADENOVAC 6 zlatnih 0 srebrnih 5 bronzanih
3. UNSU 2 zlatne 3 srebrne 4 bronzanih

 

23.novembar
Takmičari Beogradskog karate saveza, mlađe kategorije, su u subotu 23.novembra nastupili na veoma jakom internacionalnom takmičenju Tatami Kup 2013 u Budimpešti. U konkurenciji 12 zemalja i 850 takmičara osvojeno je 9 medalja i 1 zlatna , 1 srebrna i 7 bronzanih medalja.

 

22.novembar
Žreb i satnica za Prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se održati u nedelju 24.novembra u hali Vizura na Tošinom Bunaru. Početak takmičenja u katama ekipno je u 10 časova. I ovaj put svi ljubitelji karatea koji nisu u mogućnosti da nam se pridruže u nedelju u hali moćiće da prate takmičenje na video linku koji ćemo postaviti u subotu.

SATNICA

ŽREB KATE

ŽREB BORBE

 

20.novembar
Zbog održavanja drugog turnira premijer lige i nacionalnih A liga u subotu 23.novembra prvenstvo Beograda za kadete,juniore i mlađe seniore održaće se u nedelju 24.novembra u hali Vizura na Novom Beogradu. Prijava takmičara i žreb ostaju u terminima u kojima su i ranije najavljeni. Detaljna satnica nastupa po kategorijama biće objavljena nakon žreba.

 

20.novembar
Nakon usple humane akcije Bitka za bebe, vreme je da još jednom, van karate tatamija, budemo veliki i pomognemo drugima.
Ovaj put se borimo u akciji „Karatisti za decu Svratišta“ u kojoj ćemo sakupiti ono što nama više ne treba, a značiće mnogo deci koja su prinuđena da žive i rade na beogradskim ulicama. U saradnji sa Centrom za integraciju mladih, klubovi Beogradskog karate saveza sakupiće što više odeće, školskog materijala, igračaka za decu koja nemaju dom kakav većina od nas ima, za decu koja imaju drugačija detinjstva, koja nemaju uslove da idu redovno u školu, da se bave sportom kao mi. Detaljne informacije o akciji možete dobiti u svojim klubovima.

 

14.novembar
U subotu 23.novembra u Hali Sportova na Novom Beogradu održaće se prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Početak takmičenja u katama je planiran za 10 časova dok će detaljna satnica nastupa svih kategorija biti objavljena nakon održanog žreba u četvrtak.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

 

14.novembar
Sezona koja uveliko odmiče počela je brojnim novinama. Jedna od njavažnijih koja je unela priličnu pometnju bila je registracija takmičara i klubova. Samo se nametnulo pitanje da li su nam ovakve promene bile neophodne i da li je novi sistem registracije neophodan i nužan. Na ovo i druga pitanja odgovore je dao Nenad Koropanovski, predsednik Beogradskog karate saveza.

INTERVJU

 

14.novembar
U nedelju 10. novembra, u Hali sportova održan je kontrolni meč perspektivnih takmičara u borbama. Okupljanjem je rukovodio trener BKS Miloš Mudrić, a beogradskim borcima ovo je bila jedna od provera pred odlazak reprezentacije Beogradskog karate saveza na Premijer ligu. Završni turnir lige održava se u austrijskom gradu Salzburgu krajem meseca. 

 

12.novembar
Prema planu i programu za 2013., selekcije  Beogradskog karate saveza u kategoriji poletaraca,pionira i nada (obzirom da se istog vikenda održava Prvenstvo Beograda za kadete, juniore i ml.eniore), će uzeti učešće  na međunarodnom turniru „TATAMI CUP 2013.“ koji se održava 23.11.2013.godine u Budimpešti

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

 

08.novembar
Rezultati trećeg dana takmičenja u Španiji.

TREĆI DAN REZULTATI

 

09.novembar
Danas je u Mladenovcu održan tradicionalni turnir Noć Šampiona 2013 na kome su učešće uzeli takmičari iz 26 klubova a zabeleženo je 249 pojedinačnih nastupa i 27 ekipnih. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

 

1. MLADENOVAC 35 zlatnih 29 srebrnih 16 bronzanih
2. ČUKARIČKI RODA 12 zlatnih 4 srebrne 5 bronzanih
3. VLADIMIROVAC 8 zlatnih 2 srebrne 0 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

08.novembar
Rezultati drugog dana takmičenja u Španiji.

DRUGI DAN REZULTATI

 

07.novembar
Rezultati prvog dana takmičenja u Španiji.

PRVI DAN REZULTATI

 

07.novembar
Ovde možete pogledati kompletan žreb za Svetsko prvenstvo koje se održava u Španiji.

ŽREB

 

06.novembar
U subotu 9.novembra u Mladenovcu će se održati tradicionalni turnir Noć Šampiona 2013. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok borbe počinju u 12 časova.

 

SATNICA

 

06.novembar
KUP Srbije za poletarce, pionire i nade održaće se u Čačku 17.novembra u sportskoj hali Mladost u Atenici. Prijavu svih kvalifikovanih takmičara vrše regionalni savezi do 10.novembra u 15 časova. Za sve kvalifikovane takmičare koji nisu u mogućnosti da nastupe na Kupu, klub je u obavezi da njihovo učešće otkaže pisanim putem kancelariji KFS do 13.novembra. U slučaju neotkazivanja kvalifikovanog takmičara klub je u obavezi da uplati kotizaciju za istog. Pravo nastupa na Kupu Srbije imaju četiri prvoplasirane ekipe, osam prvoplasiranih takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama, osam prvopasiranih takmičara u katama u apsolutnoj kategoriji i po četiri prvoplasirana takmičara u katama po klasama.

PLASMAN sa Kupa BGD do 8.mesta

SATNICA ZA KUP SRBIJE

 

06.novembar
U utorak 5.novembra reprezentacija Srbije u katama i borbama u kategoriji kadeti, juniori i U21 otputovala je na VIII Svetski šampionat u Španju. Takmičenje se održava od 07.-10.novembra u Gvadalahari. Žreb će biti održan danas nakon čega ćemo ga objaviti na sajtu. U sastavu reprezentacije Srbije nastupiće 7 takmičara iz beogradskih klubova i to: Lapčević Vladimir, Vićovac Andrijana, Šetakov Aleksandar, Živić Tamara, Đorđević Sara, Bogadanović Luka i Radivojević Tijana.

 

03.novembar
Danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održan VII po redu međunarodni turnir Vitez Kup 2013. Na turniru je učešće uzelo 36 klubova a zabeleženo je 384 pojedinačna i 34 ekipna nastupa. Takođe u sklopu turnira održano je i školsko prvenstvo Beograda.Najuspešniji klubovi na Vitez Kupu su bili:

1. UNSU Zemun 19 zlatnih 9 srebrnih 13 bronzanih
2. SAMURAJ Beograd 16 zlatnih 10 srebrnih 10 bronzanih
3. SURČIN Surčin 10 zlatnih 5 srebrnih 1 bronzana

 

KOMPLETNI REZULTATI VITEZ KUP

KOMPLETNI REZULTATI ŠKOLSKO PRVENSTVO

oktobar

30.oktobar
U nedelju 3.novembra u Hali sportova na Novom Beogradu održaće se VII međunarodni turnir Vitez Kup 2013. Takođe u sklopu turnira biće održano i školsko prvenstvo Beograda na kome pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Beograda. Početak takmičenja u katama planiran je u 10 časova dok će borbe početi u 12 časova.

PROPOZICIJE ŠKOLSKO PRVENSTVO BGD

SATNICA VITEZ KUP

 

27.oktobar
PRVO MESTO SELEKCIJE BKS NA TROFEJU BARA 2013. U subotu 26.oktobra u Baru je održan internacionalni turnir Trofej Bara na kome je učešće uzelo 7 zemalja sa ukupno 800 pijedinačnih nastupa. Beogradski karate savez je u generalnom plasmanu u veoma jakoj konkurenciji zauzeo prvo mesto sa osvojenih 45 medalja od čega 17 zlatnih , 11 srebrnih i 17 bronzanih.

REZULTATI

 

27.oktobar
Na Banjici je u subotu 26.oktobra održan turnir Memorijal Slobodan Vučinić na kome je zabeleženo 432 pojedinačna i 48 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

 

1. ENERGIJA Banja Luka 16 zlatnih 11 srebrnih 15 bronzanih
2. SINĐELIĆ Banja Luka 5 zlatnih 8 srebrnih 7 bronzanih
3. MIONICA Mionica 5 zlatnih 4 srebrne 6 bronzanih

KOMLETNI REZULTATI

 

23.oktobar
Trofej Beograda ove godine protekao je u znaku svečanosti upriličene povodom uspeha takmičara i vežbača Beogradskog karate saveza. Ovo je bila lepa prilika da se najuspešniji nagrade za ostvarenja, čime je nastavljena tradicija promovisanja pozitivnog sportskog duha i podstreka u usavršavanju veštine. Novčane nagrade koje je Gradski sekretarijat za sport namenio najuspešnijim takmičarkama u katama, Katarini Piperin i Mariji Madžarević, beogradskim karatistkinjama uričila je Bojana Marković, direktorka BKS-a, a diplome majstora karatea 1. DAN, Milanu Bojaniću, Mii Bordijanović, Milenku Vojvodiću, Mirku Bojaniću, te majstora 4. DAN – Vesni Vuković, isperd ispitne komisije Saveza predao je prof. dr Srećko Jovanović.

 

21.oktobar
U subotu 26.oktobra u hali sportskog centra Voždovac na Banjici održaće se trunir Memorijal Slobodan Vučinić 2013. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok su finala u katama i početak takmičenja u borbama zakazani za 12 časova.

SATNICA

 

20.oktobar
Nakon dva dana kvalitetnih mečeva u katama i borbama završen je 36. po redu Trofej Beograda 2013. Učešće su uzela 84 kluba sa ukupno 750 pojedinačnih i 57 ekipnih nastupa. U svečanom delu dodeljene su nagrade najuspešnijim takmičarima u prethodnoj sezoni Mariji Madžarević i Katarini Piperin koje je dodelio Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda koji je bio i pokrovitelj turnira. Takođe dodeljene su i diplome novim majstorima karatea koi su svoja majstorska zvanja stekli na poslednjem polaganju u organizaciji Beogradskog karate saveza održanom u septembru.

1. BAR Bar 11 zlatnih 8 srebrnih 7 bronzanih
2. SAMURAJ Beograd 8 zlatnih 9 srebrnih 8 bronzanih
3. URBAN INVEST Kavadarci 7 zlatnih 7 srebrnih 1 bronzana

 

KOMPLETNI REZULTATI

 

19.oktobar

Uživo iz dvorane PRVI DAN Uživo iz dvorane DRUGI DAN

Danas je hali sportova završen prvi dan turnira Trofej Beograda 2013 koji će u dva dana ugostiti blizu 1000 takmičara. Dvoranu je danas posetila ekipa RTS-a pa će prilog o takmičenju ići večeras u 22 časa u emisiji Svet Sporta a sutra u nedelju u jutarnjem programu kao i u prvom dnevniku u 12 časova .

 

16.oktobar
U subotu i nedelju 19. i 20. oktobra u Hali sportova na Novom Beogradu održaće se TROFEJ BEOGRADA 2013 koji će okupiti najbolje takmičare iz zemlje i inostranstva. Dolazak su najavile ekipe iz BiH, Hrvatske, Makedonije,Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Rusije i dr. Za takmičare iz Srbije biće ovo jedan od kontrolnih turnira koji će biti važan za reprezentativne nastupe na takmičenjima u ovoj sezoni. Prvog dana na programu je takmičenje za mlađe uzraste poletarce, pionire i nade dok su drugog dana na programu kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori.Za ovaj turnir je obezbeđen direktan prenos a link ce biti postavljen na sajtu u petak 19.oktobra.

SATNICA

INFORMATIONS

 

15.oktobar
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ponovo je, u subotu, 12. oktobra, bio domaćin trenerima, sudijama i ostalim službenim licima BKS-a  na prvom regionalnom licencnom okupljanju u ovoj sezoni. Uvod u Kup za poletarce, pionire i nade koji nas je očekivao narednog dana bila su predavanja posvećena uvek interesantnim i intrigantnim temama u vezi sa rastom i razvojem mladih sportista, planiranjem i sprovođenjem trenažnog procesa kao celine ukupne strategije saveza sa ciljem formiranja vrhunskih sportista u seniorskoj konkurenciji. Predavanjima su bili obuhvaćeni i psihološki aspekti razoja sportske ličnosti, a značajna pažnja posvećena je i temi koja već izvesno vreme zaokuplja pažnju struke – revizija i formiranje programa za obuku karatista na učeničkom nivou, te programa polaganja za predmajstorsko i majstorska zvanja. Predavanja su održali eminentni profesori beogradskog univerziteta koji su u ovim oblastima ostvarili značajan stručni i naučni doprinos: prof. dr Vladimir Koprivica, prof. dr Milivoj Dopsaj, prof. dr Ljubica Bačanac i prof. dr Srećko Jovanović. Treba reći i to da je skup otvorila prezentacija osiguravajuće kuće Grawe, koja je od ove godine partner Beogradskog karate saveza.

Istovremeno, perspektivni takmičari BKS-a, svih uzrasnih kategorija, tokom vikenda imali su prvo u nizu okupljanja tokom kojeg su trenirali sa Peđom Stojadinovim i Ivanom Rodićem. Talentovani borci i kataši ovim su započeli ciklus niza akcija koje je Savez predvideo sa ciljem podizanja kvaliteta rada u svim selekcijama, a koje će se nastaviti odlaskom na kontrolne turnire. 

13.oktobar
Danas je u hali sportskog centra Voždovac na Banjici održan Kup Beograda za poletarce, pionire i nade na kome je učešće uzelo 30 klubova a zabeleženo je 355 pojedinačnih i 39 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

1. ČUKARICA 7 zlatnih 0 srebrnih 6 bronzanih
2. ČUKARIČKI RODA 6 zlatnih 2 srebrne 2 bronzane
3. NIPPON 5 zlatnih 8 srebrnih 7 bronzanih


KOMPLETNI REZULTATI

 

12.oktobar
Žreb za KUP Beograda za poletarce, pionire i nade koji se održava 13.oktobra u hali sportskog centra Voždovac na Banjici.
Na stranici sudije možete videti delegirane sudije za ovo takmičenje.
Uživo takmičenje možete pratiti u nedelju od 10 časova.
ŽREB KATEŽREB BORBE
VIDEO LINK

 

10.oktobar
Obaveštavamo sve ljubitelje karatea koji u nedelju 13.oktobra nisu u mogućnosti da dođu na Banjicu i isprate Kup Beograda za poletarce, pionire i nade da će na sajtu biti postavljen video link za posmatranje takmičenja uživo. To je još jedna novina u organizaciji takmičenja koja će doprineti popularizaciji karatea i klubova koji su članovi našeg Saveza. U subotu će biti postavljen baner preko koga će biti moguće gledati takmičenje na svim borilištima.

 

09.oktobar
Beogradski karate savez će u cilju što boljeg i modernijeg funkcionisanja oformiti Savet roditelja. Svaki klub može imati po jednog predstavnika u Savetu koji je spreman da svojim znanjem i umećem pomogne poboljšanju rada i organizacije Saveza. Prvi sastanak sa predsednikom i direktorom planiran je za subotu 12.septembra na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u 15 časova.

 

kanon08.oktobar
U subotu 5.oktobra u hali Sportskog centra Rakovica održan je Trofej Rakovice 2013. Na takmičenju je zabeleženo 153 pojedinačnih nastupa i 17 ekipnih a nastupili su takmičari iz 15 klubova. Najuspešniji su bili:
1. YOUSHITAKA- Skoplje 8 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzana
2. SINĐELIĆ - Banja Luka 6 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih
3. RADNIČKI- Obrenovac 6 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane

REZULTATI

 

07.oktobar
U nedelju 13.oktobra u hali sportskog centra Voždovac na Banjici održaće se KUP BEOGRADA za poletarce, pionire i nade u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok će borbe početi u 12 časova.

SATNICA

 

05.oktobar
Kao što je ranije najavljeno, u subotu 12.oktobra na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja sa početkom u 10 časova, održaće se prvi seminar za region Beograda koji će biti uslov za dobijanje i produžetak licence u narednoj sezoni. Na seminaru će učestvovati više predavača iz različitih oblasti i to: prof. dr Vladimir Koprivica, prof. dr Ljubica Baćanac, prof.dr Milivoj Dopsaj, prof. dr Srećko Jovanović kao i predstavnik osiguravajuće kuće Grawe.
Istog dana u Hali sportova na Novom Beogradu perspektivni takmičari Beogradskog karate saveza u borbama imaće treninge u 8:30 i u 16 časova dok će se trening u katama održati u 17 časova.

SEPTEMBAR

30.septembar
U subotu 5.oktobra u hali Sportskog centra Rakovica održaće se TROFEJ RAKOVICE 2013. Prijava takmičara je od 8 do 9:30, takmičenje u borbama počinje u 10 časova, dok su kate na programu u 14:30. Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za 14 časova.

SATNICA

 

26.septembar
Sportski savez Beograda organizujetreće po redu savetovanje Zdravstvene komisije SSAB-a u sklopu projekta "Kontinuirana medicinska edukacija sportskih stručnjaka", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.Savetovanje će se održati 30.09. u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12/VI sprat) sa početkom u 14 časova sa sledećim programom:

1. Predavanje - "Uloga roditelja u sportu mladih" - dr Ana Vesković
2. Predavanje - "Funkcionalna testiranja dece u sportu"-asistent,mr sci.med Goran Vukomanović

DOPIS

 

18.septembar
U subotu 21.septembra u Beogradskom ZOO Vrtu održaće se XVI sportsko humanitarna manifestacija SPORTSKA BAJKA, u organizaciji karate klub Nippon i Udruženja za promociju japanske kulture Kizuna.
Ovo je projekat podržan od strane Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda i Kancelarije za mlade.
Manifestacija je usmerena na promociju i razvoj sporta mađu mladima i ima za cilj da na zanimljiv i popularan način uključi što više dece u sport i uputi roditelje na značaj pravilnog bavljenja sportom.

DETALJNIJE

 

14.septembar
Drugi vikend septembra protekao je u nizu dešavanja koja su za karate bila važna sa više aspekata. Pored uspešno okončanog Nacionalnog licenciranja  obradovala nas je i vest da je Beograd postao novo sedište Balkanske karate federacije, a mesto generalnog sekretara pripalo je Slavoljubu Piperu, predsedniku KFS. Na taj način Srbija je postala centralno mesto okupljanja balkanskih zemalja, a politika KFS dobila je međunoradno priznanje.

 

14. i 15.septembar
Vikend za nama obeležilo je Nacionalno licenciranje službenih lica koje je, u organizaciji Beogradskog karate saveza održano na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.  Po prvi put, od ove godine, licenciranje se odvijalno po novom modelu koji je podrazumevao intenzivan rad učesnika u teorijskom i praktičnom delu okupljanja. Time su ujedno napravljeni presek sa dosadašnjim radom i ulazak u sezonu, koja podrzumeva permanentna okupljanja svih službenih lica i praćenje savremenih tokova u svim segmentima karatea, počev od takmičenja, preko stručnih tema do oblasti organizacije. Naime, najvažnija novina u vezi sa licencom za rad, podrazumeva da će sva lica koja pretenduju na njeno dobijanje biti u obavezi da prisustvuju na najmanje četiri od planiranih šest godišnjih okupljanja.
Prvog dana licenciranja okupljeni su imali priliku da slušaju predavanja iz oblasti takmičarskih pravila koja su pripremili i prezentovali Vesna Vuković (kate) i Milan Kovačević (kumite). Prof. dr Srećko Jovanović upozano je prisutne sa osnovama programa za polaganje ispita za učenička i majstorska zvanja. S obzirom na izmene koje su nastupile u Pravilnicima KFS, izlaganje Aleksandra Mihajlovića imalo je za cilj da ukaže na bitne detalje koji se odnose na prava, obaveze, te proceduru rešavanja spornih situacija. O povredama na takmičenju i treningu, proceduri saniranja i postupcima koje treba preduzeti, govorio je dr Dragan Dunčević. U poslednjem segmentu, direktorka BKS Bojana Marković dala je niz objašnjenja i praktičnih uputstava u vezi sa predstojećim tehničkim obavezama koje klubove očekuju u novoj sezoni. Nakon predavanja, treneri i sudije su polagali pisani test.
Drugi dan licenciranja protekao je u praktičnom radu kojim je rukovodio Primož Debenak, predsednik evropske sudijske komisije. Treneri su imali priliku da posmatraju kontrolne mečeve kadeta, juniora i mlađih senora u katama i borbama. Mečevi su se odvijali na dva tatamija, na kojima su sudije polagale praktični deo testa za dobijanje lcencne i viših zvanja. Novina u odnosu na prethodne godine je lista Referee A i Referee B sudija koju na nacionalnom nivou, kada su sudije iz BKS u pitanju, čine: Mileta Koprivica (Referee A), Miroslav Ilić (R-A), Vesna Vuković (R-A), Teodor Rajić (R-A) i Jelena Petrović (R-A). Na listi Referee B sudija nalaze se Dregojle Sekulić i Zoran Stefanov.

 

 

bilbord10.septembar
Beogradski karate savez je krenuo u akciju promocije karatea na teritoriji grada. Naime, tokom septembra meseca na preko 200 bilborda u gradu biće istaknuta reklama Saveza sa pozivom da roditelji svoju decu usmere na karate. Ujedno ovo je dobra promocija klubova članova BKS-a koji je deo Karate federacije Srbije jedinog granskog saveza iz oblasti karatea prepoznatog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ovo je jedna u nizu akcija u promociji karatea koje nas očekuju.

 

09.septembar
Kako je ranije najavljeno nacionalno licenciranje za region Beograd, u organizaciji Karate federacije Srbije i Beogradskog karate saveza, biće održano 14. i 15.septembra.
Teorijski deo
licencnog seminara biće održan u subotu 14.septembra na Faultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ulica Blagoja Parovića 156, sa početkom u 9 časova.
Praktični deo biće održan u nedelju 15.septembra u sali Osnovne škole "Veljko Dugošević", ulica Milana Rakića (Zvezdara) sa početkom u 10 časova.
Prijave kandidata potrebno je da stignu do petka 13.septembra do 15 casova.

 

08.septembar
Obaveštavamo sve klubove da će redovna godišnja registracija klubova, takmičara, trenera i službenih lica početi sutra 9.septembra i trajaće do 30.septembra. U tom periodu svi klubovi su dužni da u kancelariju Saveza dostave uredno popunjenu dokumentaciju koja je neophodna kako za registraciju novog kluba tako i za obnovu registracije ranijih članova Saveza. Novina u odnosu na prethodne godine je deo koji se tiče elektronske registracije takmičara. Svaki klub će dobiti poseban email sa svojom sifrom i elektronskim obrascem čijim će popunjavanjem i slanjem na mejl office@beokarate.rs izvrsiti predregistraciju koja ce biti validna nakon dostavljanja uredne dokumentacije i dokaza o uplati propisanih taksi za takmičarsku sezonu 2013/2014.

Reg.Obrzac za klub Reg.Obrazac za takmičare Reg. Obrazac za trenere Reg.Obrazac za sudije
  Reg.Obrazac za lekare Reg.Obrazac za menadzere Upitnik za knjigu članova

 

08.septembar
Danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu održano prvo u nizu predavanja na sudijskom kursu u organizaciji Beogradskog karate saveza. Kandidati za sticanje sudijskog zvanja imali su prilike da se upoznaju sa organizacijom i radom Sudijske komisije BKS, odnosno mestom sudija u karate sistemu, kao i sa pravilima takmičenja u katama i borbama. Već narednog vikenda buduće sudije imaće prilike da se još aktivnije uključe u program obuke, usavršavanja, napredovanja i licenciranja i to kroz predavanja i sudijske aktivnosti u organizaciji KFS i BKS.
Koristimo priliku da podsetimo sudije na obavezu obnove licence za predstojeću sezonu i obavezu prisustva na licencnim seminarima. Prvi u nizu, održaće se 14. i 15. septembra prema rasporedu koji će biti poznat u toku naredne nedelje.

predavanje dif

 

07.septembar
Danas je u Beogradu, u sali Hale sportova na Novom Beogradu održano polaganje za sticanje majstorskog zvanja. Kandidati za 1. DAN prikazali su program pred komisijom koju su činil prof. dr Srećko Jovanović (predsednik komisije), Dragoslav Stojković i Zoran Lapčević. Ispit su uspešno završili i zvanje majstora karatea 1. DAN poneli: Milan Bojanić, Mia Bordijanović, Milenko Vojvodić, Mirko Bojanić i Varja Toplaović.

komisija kandidati

 

 

06.septembar
Obaveštavamo vas de će se prvo okupljanje i predavanje na kursu za sudije, koji je u ovoj sezoni pripremila Sudijska komisija BKS, održati u nedelju 8. septembra, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ulica Blagoja Parovića 156. Planirano je da se uvodna predavanja održe od 10 do 13h, kada će kandidati za sticanje sudijskih zvanja biti detaljnije upoznati sa svime što ih na kursu očekuje.

 

05.septembar
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuje kurs za sticanje zvanja OPERATIVNI TRENER. Sve uslove konkursa i potrebne informacije možete pročitati na sajtu fakulteta.Podsećamo vas, da će u skladu sa Zakonom o sportu, ovo biti neophodan uslov za predstojeću registraciju i licenciranje.

INFORMACIJE

 

04.septembar

IN MEMORIAM
Zecevic
ZORAN ZEČEVIĆ
1952-2013


Juče, 3.septembra, u 61.godini iznenada je preminuo Zoran Zečević - Kapetan. Zoran je bio takmičar i dugogodišnji trener i predsednik karate kluba Rakovica. Poslednjih godina bio je na funkciji člana Upravnog odbora Karate federacije Srbije, član Upravnog odbora Beogradskog karate saveza a u poslednjem sazivu član Nadzornog odbora BKS-a.
Komemoracija povodom smrti Zorana Zečevića održaće se u četvrtak, 05.09.2013.godine u Svečanoj sali Gradskog centra za fizičku kulturu (Stari DIF), Deligradska 27/II,  u 09.30 časova.
Sahrana je u četvrtak, 05.09.2013.godine, na groblju Orlovača, u 12,30 časova (navedeni termin označava vreme napuštanja kapele)

 

03.septembar
Polaganje za majstorska zvanja za kandidate koji su svoju prijavu izvršili u junu mesecu biće održano u subotu 7.septembra u Hali sportova na Novom Beogradu sa početkom u 10 časova. 

01.septembar
Obaveštavamo sve zainteresovane da će Beogradski karate savez u saradnji sa Karate federacijom Srbije u narednom periodu organizovati sudijski kurs. Početak kursa planiran je za 7-8 septembar, a tačno vreme održavanja i raspored predavanja biće prosleđeni zainteresovanim kandidatima koji se za obuku mogu prijaviti kancelariji Beogradskog karate saveza na telefon 011-2643-735 ili mail office@beokarate.rs . Rok za prijavu kandidata je 6.septembar.

AVGUST

22.avgust
Na stranici SUDIJE možete pogledati pitanja za polaganje ispita za sudije na predstojećem licenciranju za službena lica. Za sva pitanja i nejasnoće u vezi sa ispitom možete se obratiti sudijskoj komisiji BKS na emal sudijskakomisija@beokarate.rs

 

 

22.avgust
Upravni odbor BKS je na svojoj sednici potvrdio termin za licenciranje svih službenih lica za region Beograd koji je i ranije bio najavljen. Licenciranje će biti održano 14-tog i 15-tog septembra na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja po rasporedu koji će uskoro biti napravljen.

 

JUL

19. - 21.jul
U Budimpešti je od 19. do 21.jula održano Univerzitetsko prvenstvo Evrope. Na takmičenju je učešće uzela i ekipa iz Srbije. Osvojena je jedna zlatna, jedna srebrna i jedna bronzana medalja. Zlatnu medalju je osvojila Sanja Cvrkota, srebrnu medalju Jelena Milivojčević dok su bronzane medalje osvojile muška i ženska ekipa u borbama.

1 2

 

25.jul
Kao i duži niz godina do sada i ove godine na Oplencu je organizovan kamp perspektivnih karatista iz regiona Beograd pod pokroviteljstvom Karate federacije Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Kamp je počeo u ponedeljak 22.jula a takmičari će na Oplencu provesti 7 dana. Uz dobre uslove na koje smo navikli do sada, stručni tim trenera je pripremio bogat i raznolik program rada.

1 2
3 4

 

02.jul
Upravni odbor BKS je, nakon usvajanja preliminarnog kalendara takmičenja za sezonu 2013/2014 od strane KFS-a, doneo odluku da licenciranje svih službenih lica za region Beograda bude održano 14. i 15. septembra. Detaljan raspored i sadržaj aktivnosti u pomenutom terminu biće određen do početka septembra.

 

JUN

25.jun
Danas je na Mediteranske igre, koje se ove godine održavaju u Turskom gradu Mersinu, otputovala i reprezentacija Srbije u sastavu: Ivana Čomagić, Sanja Cvrkota, Marko Antić, Slobodan Bitević, Nikola Jovanović i Stefan Joksić sa selektorom Goranom Šćepanovićem. Prve mečeve na takmičenju naši takmičari će imati u četvrtak.

 

24.jun
Danas su predstavnici našeg Saveza bili gosti Gradskog sekretarijata za sport i omladinu gde su ih primili sekretar za sport i omladinu gospodin Aca Kovačević i njegov zamenik gospodin Dragoljub Kočović. Povod posete bili su postignuti rezultati na nedavno održanom regionalnom prvenstvu Evrope u Herceg Novom. Poseta GSSO

 

22.jun
Danas je u Hali sportova, na Novom Beogradu održan trening na kojem su se okupili kandidati za majstorska zvanja. Okupljanje je imalo za cilj upoznavanje kandidata sa zahtevima programa i ispitne komisije, te sa standardizacijom neophodnog nivoa znanja pre pristupanja ispitu koji je planiran za prvu nedelju septembra. Treningom je rukovodio prof. dr Srećko Jovanović koji je trenerima i kandidatima dao neophodne instrukcije za pripremu ispitnog programa.

 

19.jun
Sportski savez Beograda organizuje drugo po redu savetovanje Zdravstvene komisije SSAB-a u sklopu projekta "Kontinuirana medicinska edukacija sportskih stručnjaka", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.Savetovanje će se održati 28.06. u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12/VI sprat) sa sledećim programom:

1. Predavanje - "Osnovne postavke takmičenja i treninga mlađih kategorija sportista" - prof.dr Vladimir Koprivica
2. Predavanje - Terapijska i dijagnostička primena omega-3 polizasićenih masnih kiselina u kliničkoj praksi" doc.dr Dejan Čubrilo

 

19.jun
U subotu 22.juna u maloj sali Hale Sportova na Novom Beogradu,  sa početkom u 8:30 biće održan trening na kome će biti definisani kriterijumi za sticanje majstorskih zvanja u Beogradskom karate savezu. 
Pozivamo sve kandidate koji su prijavljeni za polaganje, potencijalne kandidate za neko od narednih polaganja za majstorska zvanja, kao i trenere klubova, da prisustvuju treningu kako bi bili upoznati sa nastalim promenama u programu i sto bolje pripremili svoje kandidate za majstorski ispit.

 

16.jun
Kao i svake godine i ovog leta Beogradski karate savez će organizovati letnji kamp na Oplencu (Topola) za perspektivne sportiste beogradskog regiona, pod pokroviteljstvom Ministartsva omladine i sporta i Karate federacije Srbije. Kamp će biti organizovan od 22.- 28.jula. Uslove kampa i spiskove pozvanih sportista klubovi će dobiti narednih dana.

 

14.jun
U subotu 15.juna na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja BKS će organizovati sledeće aktivnosti:
09:00 h -Sastanak svih komisija saveza sa predsednikom i direktorom BKS - 10:00 h - Predavanje za trenere i sudije, na temu: Smernice za uspostavljanje sistema permanentnog stručnog usavršavanja u Beogradskom karate savezu.

 

14.jun
Juče je na Sos-u kanalu održana konferencija za štampu povodom ostvarenog uspeha na Evropskom prvenstvu za regione koje je održano u Herceg Novom prethodnog vikenda. Sumirani su rezultati i kompletan nastup na takmičenju od strane trenera, sudija i direktora saveza. Još jednom sve čestitke osvajačima medalja u katama ali i ekipama u borbama koje su bile nadomak medalje.

 

11.jun
U nedelju 9.juna u sportskom centru Kolubara u Lazarevcu održan je TROFEJ LAZAREVCA 2013. Učešće je uzelo 18 klubova koji su zabeležili 282 pojedinačna i 32 ekipna nastupa. Najuspešniji su bili:
1. UNSU- Zemun 23 zlatne, 16 srebrnih i 7 bronzanih
2. KOLUBARAC- Lazarevac 14 zlatnih, 19 srebrnih i 26 bronzanih
3. Mladenovac- Maladenovac 11 zlatnih, 7 srebrnih i 10 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

9.jun
Muški kadetsko-juniorski tim u katama osvojio je srebrnu medalju pošto je danas u finalnom meču poražen od ekipe italijanske regije Pulja. Čestitamo našim momcima na uspehu kao i celoj reprezentacije našeg regiona koji se u Beograd vraća sa osvojene četiri medalje i to jednom srebrnom i tri bronzane. U generalnom plasmanu Beograd je zauzeo 8.mesto dok je prvo mesto zauzeo region Vojvodine sa osvojene dve zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom, na drugom mestu je region Zagreba sa osvojene dve zlatne i jednom bronzanom medaljom a na trećem mestu našao se region Marmara iz Turske sa osvojenom jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom. Čestitamo ekipi Vojvodine na uspehu kao i regionu Uže Srbije koji nije uspeo da se domogne medalje ali su takmičari imali veoma zapažen nastup. Samo su Beograd i Vojvodina uspeli da osvoje po 4 medalje na takmičenju na kome je učešće uzelo 45 regiona a samo 18 njih je uspelo da dođe do neke od medalja. Takođe, veoma uspešan nastup na takmičenju imale su naše sudije koje su polagale za EKF zvanja i položili : Vesna Vuković judge A za kate i borbe, Jelena Petrović judge A za borbe i Teodor Rajić refree B za borbe. Pored njih od sudija iz Beograda na takmičenju je sudio i Miroslav Ilić.

GENERALNI PLASMAN

OSVAJAČI MEDALJA

REGIONI UČESNICI

 

9.jun
Kadetsko-juniorski tim u borbama u ženskoj konkurenciji nakon poraza u prvom kolu od ekipe iz Turske u prvoj repasažnoj borbi poražena je od ekipe iz Hrvatske tako da naše devojke nisu uspele da dodju do borbe za medalju. Muški kadetsko-juniroski tim u borbama poražen je u drugom kolu od ekope iz Italije koja nije uspela da dođe do finala i tako je naša ekipa ostala bez šanse da se umeša u borbe za medalju. Sutra nas očekuje finale u katama u kategoriji kadeti-juniori protiv tima iz Italije.

 

8.jun
Nakon pobede u prvom kolu seniori su pretrpeli poraz u drugom kolu od Ukrajine i tako ostali bez sansi za medalju. Seniorke su nakon pobede u prvom kolu nad timom iz Hrvatske, poražene u drugom kolu od reprezentacije Ukrajine koja je ušla u finale. U repasažu naše devojke su pobedile Italiju ali su u borbi za medalju poražene od tima iz Rusije.

 

8.jun
Regionalno prvenstvo Evrope je počelo odlično za takmičare našeg regiona. Jutros su prvi na tatami izašli timovi u katama. Osvojene su tri medalje i to bronzane a njima su se okitili muški seniorski tim, ženski seniorski tim i ženski kadetsko-juniorski tim dok će muški kadetsko-juniorski tim sutra raditi finalni meč! Čestitamo našim takmičarima na uspehu. Sada su na programu mečevi u borbama gde je naš muški seniorski tim uspešno započeo takmičenje pobedivši tim iz Nemačke rezultatom 3:0.

 

7.jun
Sutra, subota 8.jun, na regionalnom prvenstvu Evrope u Herceg Novom počinju eliminacione borbe u svim kategorijama. Finalni mečevi su na programu u nedelju 9.juna. Podsetimo da je reprezentacija regiona Beograd otišla u kompletnom sastavu tako da će na takmičenju nastupiti kadetsko-juniorski timovi u borbama i katama kao i seniorski timovi u katama i borbama u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Kompletan žreb možete videti u prilogu.

KOMPLETAN ŽREB

 

5.jun
Reprezentacija Beograda u katama i borbama u četvrtak u 22 časa kreće na regionalno prvenstvo Evrope u Herceg Novi (Crna Gora). Takmičenje se održava dva dana u subotu 8.juna i nedelju 9.juna. Nakon održanih treninga sa selekcijama i kontrolnih turnira treneri su se odlučili za takmičare sa spiska u prilogu. Pravo nastupa na takmičenju imaju samo ekipe i to seniori i seniorke u katama i borbama i kadetsko-juniorski timovi u katama i borbama.

SPISAK TAKMIČARA

 

04.jun
Internacionalni turnir RODA CUP 2013 održan je u nedelju 2.juna u Hali Sportova na Novom Beogradu. Na takmičenju je učešće uzelo 60 klubova sa 801 pojedinačnim nastupom i 84 ekipna nastupa. Najuspešniji su bili:
1. BAR-Bar 15 zlatnih, 8 srebrnih i 11 bronzanih
2. Čukarički Roda-Beograd 14 zlatnih, 14 srebrnih i 18 bronzanih
3. Energija-Banjaluka 10 zlatnih, 12 srebrnih i 16 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

03.jun
U nedelju 9.juna u sportskom centru Kolubara u Lazarevcu održava se TROFEJ LAZAREVCA 2013. Početak takmičenja u katama planiran je za 10 časova a u borbama u 13:30 dok će svečano otvaranje biti održano u 13 časova

SATNICA TAKMIČENJA

 

MAJ

26.maj
U nedelju 2.juna u Hali Sportova na Novom Beogradu održava se RODA KUP 2013. Prijave za takmičenje su do 31.maja dok je početak takmičenja u katama u nedelju planiran za 10 časova a u borbama u 14 časova.

SATNICA TAKMIČENJA

 

 

20.maj
8. i 9. juna u Herceg Novom (Crna Gora) se održava Evropsko prvenstvo za regione. Pravo nastupa na takmičenju imaju ekipe seniora i seniorki u katam i borbamakadetsko-juniorski timovi muški i ženski u katama i borbama.

BILTEN TAKMIČENJA

 

 

20.maj
Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno održan je u nedelju u Novom Sadu. U isto vreme mlađe uzrasne kategorije nastupile su na Dunav Kupu.

GENERALNI PLASMAN KUP SRBIJE

OSVAJAČI MEDALJA KUP SRBIJE

 

20.maj
U subotu 18.maja u Hali Pinki u Zemunu održan se turnir Kup Mladosti 2013 u organizaciji karate kluba Zemun. Učešće je uzeo 21 klub sa ukupno 236 pojedinačnih i 6 ekipnih nastupa. Najuspešniji su bili:
1. Zemun Zemun 13 zlatnih, 12 srebrnih i 19 bronzanih
2. Čukarički Roda 12 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane
3. Surčin Surčin 10 zlatnih, 10 srebrnih i 1 bronzana

KOMPLETNI REZULTATI

 

17.maj
Obaveštavamo vas da je 25.04.2013.godine održan sastanak Sportskog saveza Beograda sa gradskim granskim sportskim savezima. Cilj sastanka je apel granskim savezima za pomoć opštinskim savezima na postizanju reprezentativnosti, sa udelom što više sportskih udruženja, a naročito klubova.
Zaključak sa sastanka i preporuka je, kako Sportskog saveza Beograda, tako i Sportskog saveza Srbije i Gradskog sekretarijata za sport,  da se klubovi obavežu da izvrše registraciju  u opštinskim sportskim savezima, prema registrovanom sedištu kluba, čime se otvaraju alternativni načini finansiranja klubova od strane opština i sprovodi poštovanje odredbi Zakona o sportu, što je i u skladu Statutom Sportskog saveza Beograda i Sportskog saveza Srbije.
U skladu sa navedenim, molimo vas da izvršite podnošenje prijave-registraciju vašeg kluba opštinskom  sportskom  savezu kom pripadate po sedištu registracije kluba, najkasnije do 31.maja 2013.godine.
Napominjemo da je BKS prosledio Sportskom savezu Beograda podatke o klubovima koji se nalaze u sistemu funkcionisanja BKS.

 

RadničkiXXVII Memorijalni turnir "Dušan Rakić - Brajan"
U nedelju je u hali sportskog društva Radnički na Crvenom Krstu održan XXVII Memorijalni turnir Dušan Rakić Brajan. Na turniru je učešće uzelo 18 klubova sa ukupno 154 pojedinačna i 17 ekipnih nastupa. Najuspešniji su bili:
1. Radnički Beograd 23 zlatne, 16 srebrnih i 16 bronzanih
2. Čukarički Roda 13 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzane
3. Zemun Zemun 8 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzaneKOMPLETNI REZULTATI

 

14.maj
U nedelju 19.maja u Novom Sadu održaće se Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Nastup na kupu obezbedili su takmičari koji su na kupovima regiona u pojedinačnoj konkurenciji zauzeli prvih 8 mesta i ekipe koje su se plasirale među 4 najbolje. Takmičenje počinje u 10 časova. Ovo će biti jedno od kontrolnih turnira za reprezentaciju BGD koja će nastupati na regionalnom prvenstvu Evrope koje se ove godine održava u Herceg Novom.

SATNICA KUP

 

14.maj
U subotu 18.maja u Hali Pinki u Zemunu održava se turnir Kup Mladosti 2013 u organizaciji karate kluba Zemun. Početak takmičenja u katama planiran je za 10 časova dok će borbe početi u 13 časova.

SATNICA

 

 

12.maj
Nakon što su danas završeni svi mečevi za medalje objavljena je lista uspšnosti zemalja učesnica. Najuspešniji na ovom prvenstvu bili su reprezentativci TURSKE, druga je FRANCUSKA a treće mesto pripalo je ŠPANIJI. Reprezentacija SRBIJE zauzela je 10.mesto od ukupno 45 zemalja učesnica sa osvojene tri medalje od čega je jedna srebrna i dve bronzane.

PLASMAN ZEMALJA UČESNICA

OSVAJAČI MEDALJA

 

12.maj
Kata ti reprezentacije Srbije u ženskoj konkurenciji osvojio je bronzanu medalju. Naše devojke u borbi za medalju pobedile su reprezentaciju Belorusije rezultatom 5:0. Sa Evropskog šampionata u Budimpešti naša reprezentacija se vraća sa tri medalje, Sanja Cvrkota osvojila je srebrnu medalju u kategorije borbe -61 kg, Marija Madzarević je osvojila bronzu u katama pojedinačno i ženski kata tim bronzanu medalju. Nadomak medalje juče su bili Jelana Milovojčević i Dejan Umičević.

 

11.maj
Marija Madzarević osvojila je treće mesto u katama!!! Marija je u repasažnoj borbi pobedila takmičarku iz Ukrajine. Jelena Milivojčević nije uspela da se domogne bronzane medalje jer je poražena od takmičarke iz Grčke.

 

 

11.maj
Prvi meč za medalju jutros od 10 časova imao je Dejan Umičević. On je u meču za bronzu poražen od takmičara iz Portugala rezultatom 4:1.

Sanja Cvrkota je osvojila srebrnu medalju. Od Sanje je u finalu bila bolja takmičarka iz Ukrajine koja je pobedila rezultatom 2:1. Sve čestitke Sanji.

Na ovom linku možete uživo pratiti današnje mečeve na Evropskom prvenstvu.

LINK

 

10.maj
Ženska ekipa u borbama u prvom kolu sastala se sa ekipom Ukrajine. Naše devojke su poražene rezultatom 2:1. Prvi meč Sanja Cvrkota dobila je sa 3:1, drugi meč Tamara Filipović je izgubila sa 1:0 i treći meč Danijela Milenković je izgubila rezultatom 3:0.

 

 

10.maj
Reprezentacija Slovenije bila je bolja od našeg tima u trećem kolu takmičenja. Prvi meč Bitević je radio nerešeno 3:3, drugi meč Umičević takođe nerešeno 1:1, treći meč Gordić izgubio rezultatom 2:0 i poslednji meč Nikola Joavnović izgubio je rezultatom 3:2. U meču za ulazak u finale Slovenija je izgubila od reprezentacije Bosne i Hercegovine i tako je naša ekipa ostala bez repasaža a samim tim i mogućnosti da osvoji medalju. Na programu su još mečevi ženske ekipe u borbama.

 

 

10.maj
Muška ekipa u borbama pobedila je u prvom meču ekipu Izraela rezultatom 3:0. Nakon toga u drugom kolu reprezentaciju Turske boljom poen razlikom i sada čeka pobednika meča između Slovenije i Španije.

 

 

 

10.maj
Danas su na programu ekipni mečevi u katama i borbama. Ženski kata tim naše reprezentacije u prvom kolu je poražen od reprezentacije Nemačke rezultatom 4:1. Nakon što se reprezentacija Nemačke plasirala u finale, naše devojke su u repasažnom meču pobedile ekipu Portugala sa 5:0 i u subotu će raditi meč za bronzanu medalju protiv Belorusije.

 

 

09.maj
U nastavku prvog takmičarskog dana naši takmičari imali su jos nastupa koji su vredni pažnje. Naime Sanja Cvrkota u kategoriji -61 kg plasirala se u finale!!! Za osvajanje zlatne medalje u finalu će se sastati sa takmičarkom iz Ukrajine. Jelena Milivojčević u kategoriji -50 kg poražena je u prvom kolu od takmičarke iz Francuske koja je nakon toga ušla u finale. Jelena je pobedila u repasažnim borbama i u subotu će se boriti za bronzanu medalju. Mladen Joksić je takmičenje završio u drugom kolu dok su Jovana Preković i Marko Antić svoj nastup završili u prvom kolu. Sutra, u petak, su na programu takmičenja u katama i borbama ekipno.

 

09.maj
U 10 časova počeli su mečevi na 48. prvenstvu Evrope za seniore koje se održava u Budimpešti. Prvi na tatami su izašli takmičari u katama u pojedinačnoj konkurenciji. Marija Madzarević je izgubila meč za ulazak u finale od takmičarke iz Španije i u subotu će raditi za treće mesto. Dejan Pajkić je poražen u trećem kolu od takmičara iz Francuske koji se plasirao u finale. Ipak Dejan neće imati meč za bronzanu medalju jer je u repasažnim borbama poražen od takmičara iz Rusije. Dejan Umičević takođe izborio meč za bronzanu medalju nakon poraza u polufinalnoj borbi od takmičara iz Italije. Ivana Čomagić nakod dve pobede poražena je u trećem kolu od takmičarke iz Rusija koja nije uspela da dođe do finala. Nikola Jovanović, Slobodan Bitević i Tamara Filipović poraženi su u prvom kolu u svojim kategorijama.

 

09.maj
Izvršeno je žrebanje za Evropsko prvenstvo koje danas počinje u Budimpešti.

KOMPLETAN ŽREB

 

 

 

RadničkiXXVII Memorijalni turnir "Dušan Rakić - Brajan"
U tehničkoj organizaciji karate kluba Radnički Beograd, u nedelju 12.maja u dvorani SD Radnički na Crvenom Krstu održaće se XXVII Memorijalni turnir " Dušan Rakić Brajan". Početak takmičenja u katama planiran je za 11:30 dok će borbe početi u 14 časova.SATNICA

 

07.maj
Od 9. do 12.maja u Budimpešti se održava 48.prvenstvo Evrope za seniore u katama i borbama pod pokroviteljstvom WKF i EKF. Reprezentacija Srbije na put kreće u sredu 8.maja. Beogradski karate savez je organizovao odlazak zainteresovanih trenera i predstavnika klubova na pomenuti šampionat kako bi pratili najzanimljivije mečeve šampionata.

Takmičenje počinje eliminacionim mečevima u katama i borbama u četvrtak od 10 časova. Detaljnije rasporede kao i rezultate možete pratiti na zvaničnom sajtu šampionata.

www.karate2013budapest.com

APRIL

28.april
Danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održan Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno na kome je učestvovalo 38 klubova a zabeleženo je 258 pojedinačnih i 42 ekipna nastupa. Najuspešniji u generalnom plasmanu bili su Samuraj, Čukarički Roda i Unsu.

KOMPLETNI REZULATI

 

26.april
Obavljen je žreb za Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore koji će se u nedelju 28.aprila održati u Hali sportova na Novom Beogradu.

 

ŽREB

 

25.april
U nedelju 22.aprila u Hali sportova na Novom Beogradu održano je prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade na kome je učestvovalo oko 1200 takmičara iz 126 klubova koji su se kroz regionalna prvenstva kvalifikovali na ovo takmičenje.

REZULTATI

 

23.april
U nedelju 28.aprila u Hali sportova na Novom Beogradu održaće se Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Početak tamičenja planiran je za 10 časova.

SATNICA

 

22.april
13.aprila u okviru međunarodnog turnira Zlatni Pojas Čačka održano je prvenstvo Srbije za seniore u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno.

 

REZULTATI

 

14.april
U nedelju 21.aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu održaće se prvenstvo Srbije za polerace, pionire i nade u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Početak takmičenja planiran je za 10:15.

SATNICA

 

12.april
Skupštine Beogradskog karate saveza na svojoj sednici koja je održana 23.marta 2013.godine , usvojila je novi Statut Beogradskog karate saveza. Od 1.aprila to je i važeći Statut u Agenciji za privredne registre.

 

STATUT

 

08.april
U subotu i nedelju 13. i 14.aprila u Čačku se održava 42. po redu ZLATNI POJAS Čačka. Seniorsko prvenstvo Srbije biće održano u sklopu prvog dana takmičenja po prethodno navedenoj satnici.

SATNICA

 

08.april
Na memorijalnom turniru "Đura Prokić" koji je održan u nedelju u Sopotu učešće je uzelo 36 klubova i zabeleženo je ukupno 517 pojedinačnih i 42 ekipna nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

1. Funakoši Gičin - Skopje 16 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih
2. Čukarički Roda - Beograd 12 zlatnih, 5 srebrnih i 8 bronzanih
3. Junior - Batajnica 11 zlatnih, 6 srernih i 7 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

05.april
Sportski savez Beograda nastavlja sa predavanjima Zdravstvene komisije Saveza u sklopu projekta "Kontinuirana medicinska edukacija sportskih stručnjaka". Prvo savetovanje zakazano je za 9.april u 14 časova u Privrednoj komori Beograda. Detalje predavanja pogledajte u prilogu.

POZIV

 

04.april
Seniorsko prvenstvo Srbije održaće se 13.aprila u Čačku. Prijave plasiranih takmičara sa regionalnih prvenstava su do srede 10.aprila do 15 časova dok je žreb planiran u četvrtak 11.aprila u 16 časova.

SATNICA

PLASIRANI TAKMIČARI

 

02.april
Mart mesec je bio ispunjen velikim brojem aktivnosti Beogradskog karate saveza što kroz takmičenja što kroz akcije koje su popularizovale naš sport. Veliki broj vesti i informacija koje smo objavili na sajtu doprineo je da, gledajući period od aprila 2012 do danas, sajt saveza bude najposećeniji u ovom mesecu. Humanitarna akcija BITKA ZA BEBE bila je interesantna većem broju posetilaca a pošto smo uspeli u zajedničkom cilju ovim putem se i zahvaljujemo svima koji su dali doprinos u akciji pri čemu je savez pokazao da je sredina koja ima potencijal da učestvuje i u humanitarnim akcijama. Trudićemo se da vas i ubuduće informišemo na najbolji mogući način kako bi zadržali vaše poverenje. Statistiku možete pogledati klikom na sliku.

 

02.april
U nedelju 07.aprila u Sopotu se održava međunarodni turnir "ĐURA PROKIĆ" u organizaciji karate kluba Diplomatik. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok će borbe početi u 12:30.

 

SATNICA

 

MART

31.mart
Danas je u Kragujevcu završeno Balkansko prvenstvo za pionire, nade, kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno i za veterane u katama pojedinačno. Na takmičenju je učestvovalo 14 zemalja čiji takmičari su zabeležili 1598 nastupa. U generalnom plasmanu najuspešnija je bila TURSKA sa osvojenih 25 zlatnih, 22 srebrne i 20 bronzanih medalja. Drugo mesto pripalo je SRBIJI čiji takmičari su osvojili 10 zlatnih, 10 srebrnih i 29 bronzanih medalja dok je treće mesto zauzela MAKEDONIJA sa 10 zlatnih, 9 srebrnih i 17 bronzanih medalja.

GENERALNI PLASMAN
OSVAJAČI MEDALJA

 

30.mart
Prošla su dva takmičarska dana na Balkanskom šampionatu u Kragujevcu. Prvog dana reprezentativci Srbije osvojili su 5 zlatnih, 4 srebrne i 10 bronzanih medalja dok su drugog dana osvojili 2 zlatne, 3 srebrne i 12 bronzanih medalja. U nedelju su na programu ima jos 19 kategorija u kojima će naši takmičari pokušati da zabeleže sto bolji rezultat.

REZULTATI

 

29.mart
Obavljen je žreb za predstojeći balkanski šampionat u Kragujevcu. Kompletne liste za petak 29.mart možete pogledati ovde.

ŽREB

 


 

27.mart
U petak 29.marta u Kragujevcu počinje Balkanski šampionat za decu,kadete,juniore i mlađe seniore u katama i borbama pojedinačno i ekipno i za veterane u katama pojedinačno. U četvrtak su na programu polaganja za sudijska zvanja kao i žrebanje koje će se po satnici održati u 20 časova. Na tatami će u petak prvi izaći dečaci i devojčice u katama od 10 časova, od 12 časova na programu su eliminacije u borbama za decu i kadetkinje dok od 18 slede finala u svim kategorijama. Dodela medalja po rasporedu je od 19 do 20 časova. Prethodne nedelje EKF je na svom sajtu objavio ažuriranu listu sudija koju mžete pogledati ovde.

EKF Lista sudija

 

25.mart
Prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade održano je u nedelju 24.marta u Hali Sportova na Novom Beogradu. Učešće je uzelo 40 klubova koji su zabeležili 578 pojedinačnih i 80 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:


1.Unsu - Zemun 13 zlatnih, 9 srebrnih i 19 bronzanih
2. Nippon - Beograd 8 zlatnih, 3 srebrne i 9 bronzanih
3. Vazduhoplovac - Zemun 6 zlatnih i 1 srebrna

KOMPLETNI REZULTATI

 

23.mart
Urađen je žreb za prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade koje se održava u nedelju 24.marta u Hali Sportova na Novom Beogradu. Takmičenje u katama počinje u 10 časova dok borbe počinju u 12 časova.

ŽREB

 

22.mart
Obaveštavamo sve reprezentativce u borbama koji su na spisku reprezentacije Srbije za predstojeći balkanski šampionat,da će se u subotu 23.03. u SC Studentski Grad, Tošin bunar 147, održati treninzi po sledećem rasporedu:
od 08-10 pioniri i nade
od 15-17 kadeti, juniori i mlađi seniori.

Pošto WKF pravila važe i za Balkanske šampionate zaštitne maske su obavezne i za decu i za kadete. Takođe, na takmičenju se može koristiti samo odobrena oprema od WKF-a, ali ne i samo verifikovana za period 2012-2015, biće dozvoljeno korišćenje i ranije verifikovane opreme.

 

21.mart
Izašao je BILTEN broj 3 za Balkanski šampionat u Kragujevcu. U novom biltenu ispunjeni su neki od novih zahteva FBK tako da su uvedeni: nova kategorija kate pojedinačno za veterane i izmenjene su uzrasne granice za kadete, juniore i mlađe seniore. Do šampionata u Kragujevcu ostalo je još nedelju dana.

BILTEN

 

20.mart
U subotu 23.marta sa početkom u 13 časova na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ul. Blagoja Parovića 156,održaće se Skupština Beogradskog karate saveza. Dnevni red i delegatski listić nalaze se u prilogu.

DELEGATSKI LIST

DNEVNI RED

 

18.mart
24.marta u Hali Sportova na Novom Beogradu održava se prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade u katama pojedinačno i ekipno i pionire i nade u borbama pojedinačno i ekipno. Takmičenje u katama počinje u 10 časova dok su borbe planirane za 12 časova. Žreb će biti objavljen na sajtu u subotu 23.marta.

SATNICA

 

Rezultati turnira "MB MAWASHI CUP"
Na turniru MB Mawashi Kup 2013 učešće je uzelo 25 klubova, koji su zabeležili 266 pojedinačnih i 21 ekipni nastup. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

1.Unsu- Zemun 11 zlatnih, 9 srebrnih i 9 bronzanih
2.Surčin-Surčin 6 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane
3.Foke-Beograd 6 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane

KOMPLETNI REZULTATI

 

16.mart
Hala Sportova na Novom Beogradu danas je bila centar dešavanja u karate sportu grada Beograda. Održano je prvenstvo Beograda za seniore na kome je učešće uzelo 24 kluba sa 95 pojedinačnih i 6 ekipnih nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:


1.Partizan 4 zlatne, 2 srebrna i 2 bronzane
2.Čukarički Roda 4 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane
3.Mladenovac - Mladenovac 2 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana
KOMPLETNI REZULTATI
Posebno treba napomenuti da je dostignut krajnji cilj akcije koja je bila vezana za seniorsko prvenstvo. Naime, Beogradski karate savez je sakupio novac za kupovinu CTG aparata za porodilište u Višegradskoj. Ekipa televizije B92 bila je prisutna na takmičenju i u današnjim vestima te televizije ovaj događaj zauzima veoma važan prostor. Savez je pokazao da ima potencijala da osim dobrih sportskih postiže i humane rezultate. Zahvaljujemo se svim učesnicim u akciji. Detaljnije čitajte na stranici BITKA ZA BEBE.

Vesti B92Sajt B92

 

15.mart
U četvrtak 14.marta izvršen je pregled dokumenata i merenje takmičara za nastup na seniroskom prvenstvu Beograda koje se održava u subotu u Hali Sportova na Novom Beogradu. Učešće su uzela 24 kluba sa 95 pojedinačnih i 6 ekipnih nastupa. Ovde možete pogledati i kompletan žreb takmičenja.

KOMPLETAN ŽREB

 

Najava prvenstva Beograda kroz medije
Ovogodišnje prvenstvo Beograda dobija sve veći publicitet jer pored kvalitetnog karatea očekujemo da zajednički položimo i test iz humanosti. Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu CTG aparata za porodilište u Višegradskoj polako se privodi kraju i sve više naših članova se uključuje u akciju. Ova humana strana manifestacije takođe je zanimljiva medijima pa evo još nekih najava takmičenja.

Sportski ŽURNALakter.co.rsSportski savez Beograda

 

14.mart
Isteklo je 30 dana od objavljivanja Nacrta izmena i dopuna statuta BKS koji su bili namenjeni javnoj raspravi. U kancelariju saveza, u pisanoj formi, stigle su primedbe i predlozi tri kluba koje možete pročitati ovde.

KARATE KLUB BUDUĆNOSTKARATE KLUB ZVEZDARAKARATE KLUB RADNIČKI-Beograd

 

BILBORDI KARATE moj sport
U cilju što bolje promocije karate sporta u našem gradu, Beogradski karate savez pokrenuo je novu akciju. Led bilborde koji se nalaze na najvećem broju lokacija u gradu od 1.marta krasi reklama saveza pod sloganom KARATE moj sport. Na fotografiji je samo jedna od lokacija na kojoj je postavljen bilbord a uskoro ćemo objaviti i sve ostale lokacije. 

Rezultati turnira "HARA OPEN 2013"
Na turniru Hara Open učešće je uzelo 29 klubova, koji su se takmičili u katama i borbama pojedinačno i katama i borbama ekipno. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:
1.Samuraj- Beograd 15 zlatnih, 10 srebrnih i 12 bronzanih
2.Budućnost-Podgorica 12 zlatnih, 7 srebrnih i 4 bronzanih
3.Unsu-Beograd 8 zlatnih, 7 srebrnih i 16 bronzanih

KOMPLETNI REZULTATI

 

12.mart
Na portalu Mondo možete pročitati prve najave za prvenstvo Beograda za seniore i humani cilj cele akcije. Ostalo je još par dana do prvenstva i pozivamo sve klubove i pojedince da se priključe akciji kako bi naš krajnji cilj bio ostvaren. Takođe vest su objavili i drugi portali.MONDOB92Blicvesti.rssportin.biztotalportal.rs

 

12.mart
Seniorsko prvenstvo Beograda u katama i borbama pojedinačno i katama ekipno, održaće se u subotu 16.marta u Hali Sportova na Novom Beogradu sa početkom u 12 časova. Podsećamo vas da je takmičenje humanog karaktera u kampanji BITKA ZA PORODILIŠTA a cilj je kupovina jednog CTG aparata za porodilište u Višegradskoj. Detaljnije čitajte na stranici Bitka Za Bebe.

SATNICA

 

11.mart
U subotu 16.marta u organizaciji karate kluba MB Sport, održaće se treći po redu internacionalni Kup veterana, u sali sportskog centra Vojske Jugoslavije sa početkom u 17 časova. U nedelju 17.marta takođe u organizaciji karate kluba MB Sport odžaće se i "5.MB-MAWASHI KUP" u hali sportskog centra Voždovac na Banjici. Početak takmičenja planiran je za 12 časova. SATNICA VETERANI

SATNICA MB-MAWASHI

 

8.mart
Povodom 8.marta dana žena, svim pripadnicama lepšeg pola čestitamo praznik.

 

 

 

7.mart
Obaveštavamo sve reprezentativne kandidate u katama i borbama, koji su prisustvovali treninzima u sklopu priprema za Balkanski šampionat, da se treninzi koji su planirani za 10.mart (nedelja) odlažu. Ostaje važeći raspored treninga za 17.mart. Svoju formu takmičari mogu proveriti na turnirima koji se održavaju za vikend 9. i 10.marta.

 

5.mart
U subotu 9.marta u hali SC Rakovica održava se turnir "Hara Open". Početak takmičenja u katama predviđen je za 10:30 dok će eliminacije u borbama početi u 13 časova. Na ovom takmičenju učešće će uzeti i veterani koji će se takmičiti u katama i borbama.

SATNICA

 

RadničkiRezultati turnira "DECA EVROPE 2013"
Na turniru Deca Evrope učešće je uzelo 35 klubova, zabeleženo je 312 pojedinačnih i 24 ekipna nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:
1.Unsu- Beograd 11 zlatnih, 9 srebrnih i 11 bronzanih
2.Junior-Batajnica 5 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih
3.Evropa-Beograd 5 zlatnih, 3 srebrne i 7 bronzanih
KOMPLETNI REZULTATI

 

1.mart
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuje kurs za sticanje zvanja OPERATIVNI TRENER. Sve uslove konkursa i potrebne informacije možete pročitati na sajtu fakulteta.Podsećamo vas, da će u skladu sa Zakonom o sportu, ovo biti neophodan uslov za predstojeću registraciju i licenciranje. KONKURS

FEBRUAR

Radnički28.februar

Raspored treninga reprezentativnih kandidata
Karate federacija Srbije organizuje pripreme potencijalnih reprezentativaca Srbije uzrasta pioniri, nade, kadeti, juniori i mlađi seniori za predstojeći Balkanski šampionat, koji se održava u Kraguijevcu od 28. do 31. 03 2013. godine.Raspored treninga i satnicu kontrolnog turnira dajemo u prilogu.
Kontrolni turnirRaspored

 

RadničkiRezultati turnira "Zlatno Zvono"
Na turniru Zlatno Zvono učešće je uzelo 39 klubova, zabeleženo je 486 pojedinačnih i 56 ekipna nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:
1.Mladenovac 27 zlatnih, 20 srebrnih i 28 bronzanih
2.Junior-Kragujevac 20 zlatnih, 19 srebrnih i 33 bronzanih
3.Protos-Mladenovac 11 zlatnih, 9 srebrne i 9 bronzanih
KOMPLETNI REZULTATI

 

Radnički"DecaEvrope"
U tehničkoj organizaciji karate kluba Evropa Beograd, u subotu 02.marta u dvorani sportskog centra Vozdovac na Banjici održaće se takmičenje Deca Evrope. Početak takmičenja planiran je za 10:00. SATNICA

 

24.februar
Prvo okupljanje takmičara, potencijalnih reprezentativaca u katama i borbama, koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Balkanskom prvenstvu, održano je u nedelju u sali sportskog centra “11. april”. Treningom najmlađih selekcija rukovodili su treneri i selektori u katama - Bojana Marković i Sanja Mihajlović i borbama– Goran Šćepanović, Aleksandar Ranisavljević i Branko Vučković. Kandidate očekuje naporan rad i još zajedničkih treninga pre nego što bude poznat konačni spisak reprezentativaca koji će od 29. do 31. marta nastupati na šampionatu u Kragujevcu.

 

RadničkiRezultati turnira "Trofej Zvezdare"
Na turniru Trofej Zvezdare učešće je uzelo 30 klubova, zabeleženo je 276 pojedinačnih i 24 ekipna nastupa. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili:

1.Samuraj-Beograd 17 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih
2.Radnički-Beograd 9 zlatnih, 7 srebrnih i 10 bronzanih
3.Surčin-Surčin 9 zlatnih, 2 srebrne i 9 bronzanih
KOMPLETNI REZULTATI

 

VSZS19.februar
Predsednik Beogradskog karate saveza, dr Nenad Koropanovski, u petak 16.februara potpisao je Protokol o saradnji sa Visokom sportskom i zdravstvenom školom. Predmet ovog sporazuma je unapređenje i afirmacija karatea kroz školovanje i permanentno stručno usavršavanje kadrova, rad na zajedničkim projektima istraživačkog karaktera i saradnja u drugim srodnim temama.

 

 

ZLATNO ZVONO 2013
U subotu 23.februara u organizaciji karate kluba Mladenovac i Šumadijske karate asocijacije održaće se turnir Zlatno Zvono 2013. Početak takmičenja u katama je u 10 časova dok će borbe početi u 13 časova.

SATNICA

 

12.februar
Upravni odbor Beogradskog karate saveza je na svojoj sednici, održanoj 31.januara, doneo odluku o usvajanju Nacrta izmena i dopuna Statuta Beogradskog karate saveza i otvaranju javne rasprave, u cilju pripreme konačnog teksta predloga Nacrta izmena i dopuna Statuta saveza koji će biti dostavljen Skupštini saveza na usvajanje. Pozivaju se svi čanovi da uzmu aktivno učešće u javnoj rasparavi i da u predviđenom roku dostave primedbe, predloge i komentare u pisanoj formi, putem elektronske pošte, na zvaničnu email adresu saveza office@beokarate.rs

Nacrt izmena i dopuna Statuta

 

Radnički"Trofej Zvezdare"
U tehničkoj organizaciji karate kluba Radnički Beograd, u nedelju 17.februara u dvorani SD Radnički na Crvenom Krstu održaće se takmičenje Trofej Zvezdare. Početak takmičenja planiran je za 10:30. SATNICA

 

10.februar
Danas je u Turskoj završeno 40. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore i 5. Kup za mlađe seniore. Reprezentacija Srbije zauzela je 22.mesto u generalnom plasmanu sa osvojene dve srebrne i tri bronzane medalje. Prvo mesto ubedljivo je pripalo reprezentaciji Turske sa 11 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje. Od takmičara iz Beograda bronzana medalja je pripala Katarini Piperin iz karate kluba Unsu.

 

8. februar
KATARINA PIPERIN bronzana na EP u Turskoj.
Prvog dana 40. Evropskog prvenstva za kadete i juniore i 5.Kupa za mlađe seniore koje se održava u Turskoj reprezentativci Srbije osvojili su dve srebrne i dve bronzane medalje. Srebrne medalje osvojili su Tanja Žunić u kategorija kadetkinja borbe pojedinačno +54kg i Đorđe Salapuna u kategoriji kadeta borbe pojedinačno -63kg. Treća mesta osvojili su Jovan Simić u kategoriji kadeta kate pojedinačno i Katarina Piperin u kategoriji mlađe seniorke kate pojedinačno. Katarina je na svom putu do bronzane medalje u prvom kolu pobedila takmičarku iz Luksemburga Lailu Kinsch da bi u drugom kolu izgubila od takmičarke iz Rusije Ekatarine Kolotenkova. U repasažu prvo je pobedila takmičarku iz Švedske Mia Karlsson a zatim takmičarku iz Nemačke Jasmin Bleul.
KOMPLETAN ŽREB

 

6. februar
U ranim jutarnjim časovima reprezentacija Srbije u kategoriji kadeta, juniora i mlađih seniora krenula je na EP u Tursku. Iz Beogradskog karate saveza na spisku selektora u borbama našli su se: Živić Tamara (kadetkinja), Pavlović Tamara (kadetkinja), Mladenović Miloš (kadet), Đorđević Sara (juniorka), Pokrajac Tamara (ml.seniorka), Vićovac Andrijana (ml.seniorka), Planić Nikola (ml.senior), Šestakov Aleksandar (ml.senior). U katama će nastupiti Srđević Đorđe (junior) i Piperin Katarina (ml.seniorka). Svoje mečeve prvi će u petak imati kadeti u borbama i katama, u subotu su na programu mečevi juniora u pojedinačnim kategorijama dok će u nedelju na tatami mlađi seniori i juniori ekipno. Od sudija iz Beograda na prvenstvu će suditi Jelena Petrović, Miroslav Ilić i Mileta Korpivica.

JANUAR


polaganje28.januar
U subotu je u Batajnici, u sali karate kluba Unsu, u organizaciji Beogradskog karate saveza održano polaganje za majstorska zvanja. Naročitu svečanost ispitu dalo je prisutvo prof. dr Radomira Mudrića, nosioca crnog pojasa 7. dan i legende jugoslovenskog karatea, koji je rezultatima i bogatom sportskom karijerom u dresu nacionalnog tima ostavio značajan i neizbrisiv trag u karateu.
Devetnaest kandidata za majstorska zvanja prikazalo je uvežbanost u izvođenju kata, stepen vladanja kombinacijama bazične tehnike i umeće njihove primene u uslovima dogovorene sportske borbe pred petočlanom komisijom, u sastavu prof. dr Srećko Jovanović (predsednik), Zoran Zečević, Dragoljub Stojković, Dragan Lapčević i prof. dr Nenad Koropanovski (članovi). Zvanje majstora karatea 1. dan dobilo je petnaest kandidata koji su u svim segmentima ispita pokazali zrelost i neophodan nivo znanja, dok će preostala četiri kandidata imati još jednu šansu da prikažu da li su uspeli da otklone uočene nedostatke.

 

26.januar
U četvrtak je održana redovna godišnja Skupština BKS, na kojoj je prisustvovao 41 delegat i na kojoj su usvojeni Izveštaj o radu i finansijski izveštaji za 2012.godinu, kao i Plan rada i Finansijski plan za 2013.godinu. U svečanom delu skupštine najuspešnijim takmičarima, klubovima i sudijama dodeljene su plakete za ostvarene rezultate u 2012.godini.

 

25.januar
Nakon poslednjeg uspeha Marka Antića iz KK “Mladenovac” – osvajanje bronzane medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Parizu, grad Beograd će pomoći naredne pripreme ovog sportiste. Takođe, grad nastavlja da pomaže karate u okviru sportske asocijacije u Beogradu, kao što je to činio i do sada – uverili su predstavnike novog rukovodstva Beogradskog karate saveza i KK „Mladenovac” zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić i gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević na sastanku koji je održan u sredu 23. januara.

 

23.januar
Juče je potpisan Sporazum o saradnji između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i Beogradskog karate saveza.. Sporazum su potisali akademik Đorđe Stefanović (dekan FSFV) i dr Nenad Koropanovski (predsednik BKS), čime su stvorene nove osnove za dalji razvoj karate sporta u Beogradu, a prof. dr Srećko Jovanović biće glavni koordinator stručnih aktivnosti.

 

23.januar
Polaganje za sticanje majstorskih zvanja će se održati u subotu 26. januara 2013. godine. u sali KK "Unsu" u Batajnici, ul. Majora Zorana Radosavljevića 253 (gradski prevoz 73 i 706), sa početkom u 11 časova.


Beogradski karate savez21.januar
Redovna sednica Skupštine Beogradskog karate saveza održaće se u Beogradu 24.1.2013. godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ul. Blagoja Parovića 156, sa početkom u 17 časova.
DNEVNI RED

 

Beogradski karate savez9.januar
Na Svetkom prvenstvu za seniore koje je u novembru mesecu održano u Parizu usvojena su nova pravila takmičenja u disciplini kate. Nova pravila su stupila na snagu 1. januara 2013. godine. Cilj novih pravila je da se omogući svim stilovima da učestvuju na WKF takmičenjima, a ne samo takmičarima koji vežbaju: Šoto Kan, Gođo Rju, Šito Rju i Vado Rju stil. Tako da je glavna izmena vezana za brisanje Šitei kata, kao i spiska Tokui kata, tako da sada takmičari mogu izvoditi kate po slobodnom izboru.
KATA PRAVILA 8.0. - ENGLESKIKATA PRAVILA 8.0. -  SRPSKI

 

Beogradski karate savez9.januar
Nakon završenog konkursa za turnire i manifestacije klubova Beogradskog karate saveza, Upravni Odbor BKS-a je usvojio kalendar aktivnosti za period od januara do septembra 2013. godine.
KALENDAR AKTIVNOSTI

 

9.januar
Upravni odbor Karate federacije Srbije je na sednici održanoj 09. decembra 2012. godine doneo odluku da se održi dodatno licenciranje službenih lica za takmičarsku 2012/2013 godinu.
Nacionalno licenciranje za sudije će se održati 12. januara 2013. godine u Kragujevcu, a nacionalno licenciranje za trenere, menadžere i lekare će se održati 17. januara 2013. godine u Beogradu.

 

2012

DECEMbar

31.decembar
Predsednik Srbije primio je delegaciju KFS i tom prilikom istakao značaj karate sporta za državu Srbiju. Predsednik Tomislav Nikolić će biti predsednik Organizacionog odbora Balkanskog šampionata koji će se održati u martu 2013. godine u Kragujevcu.

 

25.decembar
U nedelju je u Kragujevcu održan završni turnir Premijer lige Srbije. Prvo mesto u muškoj konkurenciji zauzela je ekipa Partizana - Beograd ispred Dinama - Pančevo i Kolosa - Beograd, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto zauzela ekipa Zadrugara - Lazarevo, ispred Niša i Partizana - Beograd. KOMPLETNI REZULTATI

 

23.decembar
Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i ml. seniore je se održano u nedelju 16. decembra u Beogradu u hali SC "Šumice". Najuspešniji su bili: Samuraj -  Beograd, Zrenjanin - Zrenjanin i Knjaz - Aranđelovac.
KOMPLETNI REZULATI

 

15.decembar
Danas je održan Nippon Top Ten, na kojem je karate klub Nippon proslavio petnaesti rođendan. Na turniru je učestvovalo 17 klubova, a najuspešniji su bili:
Nippon - Beograd            17     16    11
Čukarički Roda - Beograd  12      3      2
Radnički - Obrenovac        8       6      2
KOMPLETNI REZULTATI

 

13.decembar
Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i ml. seniore će se održati u nedelju 16. decembra u Beogradu u hali SC "Šumice". Početak takmičenja je predviđen za 10:30 časova.
Satnica

 

13.decembar
U subotu 15. decembra 2012. godina u hali SD "Radnički" se održava karate turnir Nippon Top Ten. Početak takmičenja je predviđen za 10 časova.
SATNICA

 

Beogradski karate savez11.decembar
Objavljen je konkurs za manifestacije i turnire klubova koji su članovi Beogradskog karate saveza, krajnji rok za prijavu je 20. decembar 2012. godine.
USLOVI KONKURSA

 

10.decembar
Polaganje za majstorska zvanja će se održati u drugoj polovini januara 2013. godine. Tačan termin, satnica i mesto naknadno će biti određeni. Mole se zaintresovani kandidati da popunjenu prijavu dostave kancelariji saveza najkasnije do 20.12.2012. godine.
DOPIS BKS PRIJAVAISPITNI PROGRAM

 

5.decembar
Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i ml. seniore će se održati u nedelju 9. decembra u Čačku u hali Borca. Početak takmičenja je predviđen za 11 časova. BKS će organizovati prevoz za odlazak na prvenstvo, krajnji rok za prijavu je četvrtak 6. decembar do 14 časova.
dopis BKSSatnica

 

5.decembar
Sportski savez Beograda organizuje šesto savetovanje, a u sklopu projekta "Unapređenje zdravstvene zaštite sportista kroz stručna predavanja o prevenciji povreda i upotrebi suplemenata u ishrani sportista". Savetovanje će se održati 12.12.2012. godine u 13 časova u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12/VI sprat).
DOPIS SSAB

 

5.decembar
U nedelju je u Nišu održan prvi turnir Premijer lige Srbije. Posle prvog turnira u konkurenciji seniora prvo mesto zauzima Partizan - Beograd ispred Colos - Beograd i Hajduk - Kula, dok u konkurenciji seniorki prvo mesto zauzima Zadrugar - Lazarevo, ispred Niša i Mavaši - Novi Sad. Završni turnir lige će se održati 16. decembra. REZULTATI PRVOG TURNIRA

 

3.decembar
U nedelju 2.12.2012. godine u Obrenovcu održan je karate turnir Trofej Obrenovca, na kojem je učestvovalo 37 klubova, sa 542 nastupa. Najuspešniji su bili:
                Čukarički Roda - Beograd      82
                Unsu - Batajnica                 76
                Radnički - Obrenovac           71
KOMPLETNI REZULTATI

 

3.decembar
Juče je u Trnavi (Slovačka) održan 31. međunarodni Božićni turnir u organizaciji KK "SlovanŠport" iz Trnave. Ekipa Beogradskog karate saveza (Arsenije Tadić, Željko Krstin i Aleksandar Radulović) zauzela je treće mesto u konkurenciji senira ekipno borbe.

 

NOVEMBAR

29.novembar
U nedelju 2.12.2012. godine u Obrenovcu se održva karate turnir Trofej Obrenovca. Krajnji rok za prijavu je subota do 15:00 časova. Početak takmičenja je predviđen za 11 časova.
SATNICA

 

29.novembar
Juče je održana vanredna izborna skupština Beogradskog karate saveza. Skupštini je prisustvovalo 59 delegata od ukupno 70 delegata BKS. Za predsednika je izabran Nenad Koropanovski, a za članove Upravnog Odbora: Dragan Lapčević, Tanja Petrović, Ivan Rodić, Miroslav Ilić, Slaviša Pušonja, Dragojle Sekulić, Goran Čomagić, Miloš Mudrić, Aleksandar Ranisavljević i Branko Vučković, za članove Nadzornog Odbora su izabrani: Zoran Zečević, Aleksandar Milutinović i Dragoljub Tomašević.

 

Beogradski karate savez27.novembar
Vanredna izborna Skupština Beogradskog karate saveza će se održati 28.11.2012. godine sa početkom u 16.30 časova, u svečanoj sali Gradskog centra za fizičku kulturu (Stari DIF), Deligradska 27, 2.sprat.
poziv i dnevni red delegatski listić

 

27.novembar
U nedelju je u Mladenovcu održano prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore. Najuspešniji su bili:
                               Sunce        8         7        6
                               Protos        5         2        3
                               Unsu          4         4        3
KOMPLETNI REZULTATI

 

26.novembar
Juče je završeno prvenstvo Sveta za seniore. Najuspešnija reprezentacija šampionata je reprezentacija Francuske (7 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane medalje) ispred reprezentacije Japana (4 zlatne, 1 srebrna i 6 bronzanih medalja) i Italije (1 zlatna, 3 srebrne i 2 bronzane medalje). KOMPLETNI REZULTATI

 

24.novembar
Danas su na programu prvenstva Sveta bila finala i borbe za treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Apsolutnu dominaciju demonstrirala je reprezentacija Francuske koja je osvojila 5 zlatnih medalja. Sutra je poslednji dan šampionata i na programu su borbe ekipno za seniorke i seniore i kate ekipno za seniore i seniorke.KOMPLETNIR REZULTATI ČETVRTI DANhttp://www.youtube.com/user/WKFKarateWorldChampsraspored finala - nedelja

 

24.novembar
MARKO ANTIĆ OSVOJIO BRONZUMarko Antić (KK "Mladenovac") je jutros u borbi za treće mesto pobedio takmičara Rendona iz Kolumbije rezultatom 3:0 i tako zauzeo treće mesto na prvenstvu Sveta za seniore. Finalni program šampionata možete pratiti uživo na linku:
http://www.youtube.com/user/WKFKarateWorldChampsraspored finala - subota

 

23.novembar
Danas su na programu bile eliminacije u borbama ekipno za seniorke i seniore. Muška ekipa u borbama se plasirala u četvrtfinale pobedama nad: Hrvatskom, Ekvadorom i Rusijom, da bi u četvrtfinalnoj borbi izgubila od reprezentacije Irana. Ženska ekipa u borbama je u prvom kolu pobedila ekipu Austrija, a onda u drugom kolu izgubila od ekipe Italije. Sutra su na programu borbe za medalje u pojedinačnoj konkurenciji za seniorke i seniore u katama i borbama. Srbija će u sutrašnjim mečevima imati jednog predstavnika, Marka Antića koji se oko 10 časova sastaje sa takmičarem iz Kolumbije.
KOMPLETNI REZULTATI TREĆI DAN

 

22.novembar
Drugog dana na prvesntvu Sveta za reprezentaciju Srbije su nastupili: Stefan Joksić, Marko Antić, Branka Aranđelović, Sanja Cvrkota i ženski kata tim (Žeravić, Stepanović, Petrović). Marko Antić se pobedama nad takmičarima iz Čilea, Ukrajine, Gvajane i Meksika plasirao u polufinale, gde je izgubio od takmičara iz Irana. Marko Antić se u subotu u borbi za bronzanu medalju sastaje sa takmičarem iz Kolumbije. Stefan Joksić je u drugom kolu izgubio od takmičara iz Francuske. Branka Aranđelović je u drugom kolu izgubila od takmičarke iz Nemačke. Sanja Cvrkota je u prvom kolu izgubila od takmičarke iz Turske. Ženski kata tim je u prvom kolu izgubio od tima Španije. Sutra je na programu takmičenje u borbama ekipno za seniore i seniorke. U prvom kolu muška ekipa se sastaje sa ekipom Hrvatske, dok se ženska ekipa sastaje sa ekipom Austrije.KOMPLETNI REZULTATI DRUGI DAN

 

22.novembar
MARKO ANTIĆ U POLUFINALUDrugog dana takmičenja na prvenstvu Sveta u Parizu u kategoriji borbe -60kg u polufinale se plasirao Marko Antić. Marko Antić je na putu do polufinala pobedio  takmičare iz Čilea, Ukrajine, Gvajane i Meksika, a u polufinalu se sastaje sa takmičarem iz Irana.

 

22.novembar
Prvog dana na prvenstvu Sveta za reprezentaciju Srbije su nastupili: Dejan Umičević, Slobodan Bitević, Miloš Jovanović, Tamara Filipović, Danijela Milenković, Dejan Pajkić i Marija Madžarević. Najbliža borbi za medalju je bila Tamara Filipović koja je izgubila u četvrtfinalnoj borbi od takmičarke iz Grčke. Dejan Umićević je izgubio u drugom kolu od takmičara iz Egipta; Slobodan Bitević je izgubio u drugom kolu od takmičara iz Irana; Miloš Jovanović je izgubio u trećem kolu od takmičara iz SAD; Danijela Milenković je izgubila u drugom kolu od takmičarke iz Ukraine; Dejan Pajkić je izgubio u drugom kolu od takmičara iz Engleske; Marija Madžarević je izgubila u drugom kolu od takmičarke iz SAD. Drugog dana takmičenja na programu su borbe pojedinačno za seniore (-67kg i -60kg), borbe pojedinačno za seniorke (-50kg, -55kg i -61kg) i kate ekipno za seniore i seniorke.KOMPLETNI REZULTATI PRVI DAN

 

Beogradski karate savez21.novembar
U nedelju 25. novembra u SC "Mladenovac" će se održati prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore. Krajnji rok za prijavu je petak do 15 časova. Početak takmičenja je predviđen za 11 časova.
SATNICA

 

20.novembar
Sutra počinje Prvenstvo Sveta za seniore, koje se održva u Parizu. Na šampionatu će učestvovati 982 takmičara iz 113 zemalja. Reprezentacija Srbije će nastupiti u sledećem sastavu: Marko Antić, Branka Aranđelović, Slobodan Bitević, Ivana Čomagić, Sanja Cvrkota, Tamara Filipović, Mladen Gordić, Stefan Joksić, Miloš Jovanović, Nikola Jovanović, Marija Madžarević, Danijela Milenković, Vladimir Mitić, Dejan Pajkić, Aleksandra Petrović, Ivana Stepanović, Dejan Umićević, Miloš Vuković i Dunja Žeravić. Prva tri dana takmičenja na programu su eliminacije i repasažne borbe, dok se u subotu i nedelju održavaju finala i poslednje repasažne borbe. Prvog dana takmičenja na programu su: kate pojedinačno seniori i seniorke, borbe pojedinačno seniori (+84kg, -84kg i -75kg), borbe pojedinačno seniorke (+68kg i -68kg). Sutrašnji program koji počinje u 9 časova otvaraju kataši, a prenos sa svetskog prvenstva možete pratiti na sledećim linkovima:
http://www.dailymotion.com/video/xv8hdk_live-championnats-du-monde-de-karate-2012_sport http://www.youtube.com/user/WKFKarateWorldChamps
KOMPLETAN ŽREB

 

17.novembar
Danas je u Beogradu, održan međunarodni karate turnir Memorijal "Slobodan Vučinić". Na turniru je učestvovalo 46 klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Najuspešniji su bili:
             Budućnost - Podgorica        21     8    12
             Unsu - Zemun                   10     7     16
             Energija - Banja Luka           9    10    12
KOMPLETNI REZULTATI

 

15.novembar
U subotu 17.11.2012. godine u Sportskom centru "Voždovac" na Banjici se održva memorijal "Slobodan Vučinić". Krajnji rok za prijavu je petak 16.11.2012. godine. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama za 13 časova.
SATNICA

 

12.novembar
Proteklog vikenda u Baru je održan karate turnir „Trofej Bara“, na kojem je nastupilo 6 zemalja sa 714 učesnika. U ukupnom plasmanu selekcija BKS je zauzela drugo mesto (11 zlatnih, 8 srebrnih i 13 bronzanih),  iza ekipe Budućnosti. Najuspešniji takmičar turnira je bila takmičarka BKS Isidorović Anđela sa osvojene 3 zlatne medalje.

 

5.novembar
U subotu 3. novembra u trenažnom centru Beogradskog karate saveza u Hali Pionir održani su treninzi selekcija u katama i borbama za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Treninzima je prisustvovalo oko 50 takmičara iz klubova BKS, a sa selekcijom Beograda su trenirali i takmičari KK "Proleter" - Pirot.

 

Beogradski karate savez2.novembar
U subotu 3. novembra u trenažnom centru Beogradskog karate saveza u Hali Pionir održaće se u sklopu priprema za nastup na turniru Trofej Bara trening za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.
dopis i raspored treninga

 

OKTOBAR

29.oktobar
U subotu 27.10.2012. godine u Mladenovcu je održan karate turnir Noć Šampiona. Najuspešniji su bili:
        Mladenovac - Mladenovac    39      22    29
        Čukarički Roda - Beograd     16       5      8
        Protos - Mladenovac           15       8     13
REZULTATI

 

29.oktobar
Sportski savez Beograda organizuje četvrto savetovanje, a u sklopu projekta "Unapređenje zdravstvene zaštite sportista kroz stručna predavanja o prevenciji povreda i upotrebi suplemenata u ishrani sportista". Savetovanje će se održati 31.10.2012. godine u 13 časova u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12/VI sprat).
DOPIS SSAB

 

25.oktobar
U subotu 27.10.2012. godine u Mladenovcu se održva karate turnir Noć Šampiona. Krajnji rok za prijavu je petak do 17:00 časova. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama za 13 časova.
SATNICA

 

Beogradski karate savez21.oktobar
Danas je održan kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Najuspešniji su bili:
             Unsu - Zemun                  16      11      17
             Radnički - Beograd             5       8        6
             Čukarički Roda - Beograd     5       4        2
KOMPLETNI REZULTATI

 

19.oktobar
U nedelju se u Hali Sportova održava Kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Danas je kancelariji saveza urađen žreb za kup.
ŽREBNE LISTE

 

17.oktobar
U nedelju 21.10.2012. godine u Hali Sportova na Novom Beogradu održva se Kup Beograda za poletarce pionire i nade. Krajnji rok za prijavu je petak do 12:30 časova, a žrebanje će se obaviti u kancelariji saveza u petak u 15 časova. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama u 12:30 časova.
SATNICA

 

16.oktobar
U nedelju 14. oktobra 2012. godine u Sportskom centru Rakovica održan je karate turnir "Trofej Rakovice". Na turniru je učestvovalo oko 300 takmičara iz 23 kluba. Najuspešniji su bili:
       Unsu - Zemun       9      5      7
       Sunce - Beograd    7    10     10
       Nipoon - Beograd   7      6     10 KOMPLETNI REZULTATI

 

11.oktobar
Proteklog vikenda u Tuzli je održano Mediteransko prvenstvo za seniore. Na prvenstvu je učestvovalo 10 zemalja (Turska, Francuska, Italija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Kipar, Hrvatska i Slovenija). Srbija je osvojila osam medalja (1 zlatnu, 5 srebnih i 3 bronzane) i u ukupnom plasmanu zauzela peto mesto. U ukupnom plasmanu najuspešnija je bila reprezentacija Turske (6, 4, 5) ispred Francuske (4, 2, 4) i Hrvatske (3, 2, 2).
ŽREBNE LISTE I KOMPLETNI REZULTATI

 

10.oktobar
U nedelju 14. oktobra 2012. godine u Sportskom centru Rakovica (bivša hala "IMR") se održava karate turnir "Trofej Rakovice". Početak takmičenja u borbama je predviđeno za 10 časova, a početak takmičenja u katama za 13 časova. Svečano otvaranje i finala će se održati od 15 časova. Krajnji rok za prijavu je petak 12. oktobar.
SATNICA

 

7.oktobar
Na Mediteranskom šampionatu za seniore danas je na programu bilo takmičenje u ekipnoj konkurenciji. Reprezentacija Srbije je danas osvojila dve srebrne medalje, muška ekipa u borbama je u finalu izgbula od ekipe Turske rezulatom 3:2, dok je ženski kata tim u finalu izgubio od tima iz Hrvatske rezultatom 3:2. Ženska ekipa u borbama nije uspela da osvoji bronzanu medalju pošto je u odlučujućoj repasažnoj borbi izgubila od ekipe Turske rezultatom 1:0. U katama ekipno za muškarce Srbija nije imala predstavnika.

 

6.oktobar
Danas je na Mediteranskom prvenstvu za seniore, koje se održva u Tuzli na programu bilo takmičenje u svim težinskim kategorijama u borbma za seniore i seniorke, kao i u katama pojedinačno. Reprezentacija Srbije je prvog dana osvojila sedam medalja (1 zlatnu, 3 srebrne i 2 bronzane). Zlatnu medalju je osvojila Marija Madžarević (KK "Čukarički Roda" - Beograd) - kate pojedinačno, koja je u finalu ubedljivim rezultatom 5:0 pobedila takmičarku iz Turske. Srebrne medalje su osvojili Danijela Milenković (KK "MB sport klub" - Beograd) - borbe -68kg, Dejan Umićević (KK "Partizan" - Beograd) - borbe +84kg i Sanja Cvrkoga (KK "Zadrugar" - Lazarevo) - borbe -61kg. Bronzane medalje su osvojili: Marko Antić (KK "Mladenovac" - Mladenovac) - borbe -67kg i Miloš Jovanović (KK "Partizan" - Beograd) - borbe -75kg.  Sutra je na programu takmičenje u ekipnoj konkurenciji u katama i borbama za seniore i seniorke.

 

5.oktobar
Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda je informisao sve svoje članove da je u julu mesecu 2012 godine formirano udruženje lekara sportske medicine. Više infromacija o ovom udruženju možete pronaći na:
www.lekarimedicinesporta.rs

 

5.oktobar
Karate federacija Srbije je objavila uzrasne i težinske kategorije koje će se primenjivati na zvaničnim takmičenjima u takmičarskoj 2012/2013 godini.
UZRASNE I TEŽINSKE KATEGORIJE (2012/2013)

 

2.oktobar
Ministarstvo omladine i sporta je 28. septembra 2012 godine odgovorilo na dopise koje su uputili Karate federacija Srbije, Karate savez Vojvodine i Karate savez uže Srbije, kojima je zatraženo da poništi svoju odluku od 25. juna 2012. godine u vezi odobravanja finansijskih sredstava. Ministarstvo u svom odgovoru navodi da ostaje pri svim svojim ranijim odlukama, zaključcima i preporukama u vezi rešavanja problema u funkcionisanju Karate federacije Srbije, takođe Ministarstvo podržava preporuke koje je dao predsednik Sportskog saveza Srbije Karate federaciji Srbije i Beogradskom karate saveze za rešavanje postojećih problema.
Na kraju dopisa se navodi: "Ministarstvo omladine i sporta očekuje da će kako Karate federacija Srbije tako i Beogradski karate savez učiniti dodatne napore da se problemi u karate sportu i Karate federaciji Srbije reše što pre (odmah), demokratski, u sportstkom duhu i bez dugogodišnjeg sudskog nadmudrivanja - sve u intresu sportista. Sa stanovišta Ministarstva omladine i sporta očekujući krajnji rok je 15.10.2012. godine.
DOPIS MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA

 

septembar

30.septembar
Danas je u Beogradu, održan međunarodni karate turnir Trofej Beograda - Beogradski Pobednik. Na turniru je učestvovalo 39 klubova iz: Rumunije, Makedonike, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Najuspešniji su bili:
             Bar - Bar                                9     5      7
             Radnički - Beograd                   6     9      5
             Mladenovac - Mladenovac         6     6    12
KOMPLETNI REZULTATI

 

26.septembar
„Trofej Beograda – Beogradski pobednik” u karateu biće održan u nedelju, 30. septembra, u hali „Pionir”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.
Reč je o jednom od kvalitetnijih takmičenja u okviru manifestacije „Trofej Beograda”, koje okuplja veliki broj takmičara, istakao je Dragan Ćirić, predstavnik resornog sekretarijata, zadužen za organizaciju sportskih takmičenja.
Potpredsednik Beogradskog karate saveza Dragoslav Stojković podsetio je da se takmičenje održava tri decenije u kontinuitetu, objedinivši dva eminentna karate turnira. On je precizirao da će na turniru nastupiti više od 500 takmičara, pre svega iz regiona, koji će se okušati u katama (pojedinačno i ekipno), i borbama u muškoj i ženskoj  konkurenciji, od pionira do seniora.
Sportski  direktor Beogradskog karate saveza Ivan Rodić rekao je da se turnir otvara u 10.30 sati, kada će početi takmičenje u katama, dok je od 13.30 sati rezervisano vreme za borbe, koje će se odvijati po kup sistemu. On je dodao da je dosad učešće potvrdilo nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.
Pravo nastupa imaju svi klubovi koji su registrovani u sistemu svetske i evropske karate federacije, dok je za posetioce program besplatan, istakli su organizatori.

 

Beogradski karate savez20.septembar
U subotu 22. septembra u trenažnom centru Beogradskog karate saveza u Hali Pionir održaće se prvi ciklus priprema za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.
dopis i raspored treninga

 

17.septembar
Proteklog vikenda u Bijelom Polju je održan internacionalni karate turnir povodom 35 godina od osnivanja karate kluba "Jedinstvo". Na turniru su nastupile seniorske ekipe: Moskve, Podgorice, Sarajeva i Beograda. Prvo mesto je osvojila ekipa Podgorice ispred Sarajeva, dok su Beograd i Moskva podelile treće mesto.

 

Beogradski karate savez14.septembar
U cilju edukacije sudija, trenera i takmičara Svetska karate federacija je svim nacionalnim savezima poslala prezentaciju pravila takmičenja u borbama, a sa ciljem kako bi se pravila primenjivala i tumačila na isti način širom sveta. Takođe je najavljeno da će prezentacija koja se odnosi na kate biti objavljena nakon Svetskog prvenstva u Parizu.
PREZENTACIJA KUMITE PRAVILA 7.1 - ENGLESKIPREZENTACIJA KUMITE PRAVILA 7.1. - SRPSKI

 

Beogradski karate savez3.septembar
UO BKS je na sednici održanoj 28. avgusta 2012. godine, usvojio Pravilnik o nadoknadama i taksama za sezonu 2012/2013, kao i kalendar aktivnosti za jesenji deo 2012/2013. Registracija klubova, takmičara, članova, trenera, sudija, lekara i menadžera vršiće se u periodu od 3. do 28. septembra. 2012. godine. UO BKS je doneo i zaključak u vezi nacionalnog licenciranja.
KALENDAR AKTIVNOSTI BKS DOPIS BKS - NACIONALNO LICENCIRANJEDOPIS BKS - REGISTRACIJA REGISTRACIONI OBRASCI

 

AVGUST

25.avgust
Ministarstvo omladine i sporta je 18.jula 2012 godine donelo rešenje pod brojem 661-02-352/6/20011, kojim se dozvoljava ponavljanje postupka okončanog rešenjem MOS broj 661-02-35212011-03  od 23.03.2011. godine.
Poništava se rešenje MOS broj 661-02-35212011-03  od 23.03.2011. godine, o upisu u Registrar sportskih organizacija kao udruženja, sportskih društava i saveza, pod rendim brojem 18851 Karate saveza Beograda.
Poništavaju se pravne posledice koje je Rešenje MOS broj 661-02-35212011-03  od 23.03.2011. godine, proizvelo.
REŠENJE MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA

 

Beogradski karate savez2.avgust
Početkom jula meseca objavljen je konkurs za manifestacije i turnire na području beogradskog regiona, krajnji rok za prijavu je 10. avgust 2012. godine.
USLOVI KONKURSAPREDLOG KALENDARA

 

jul

15.jul
Danas je u Bratislavi završeno 8. Svetsko studentsko prvenstvo, na kojem su učestvovale 43 zemlje sa 5 kontinenata i sa ukupno 329 takmičara. Reprezentacija Srbije je nastupila u sledećem sastavu: Aranđelović Branka, Lučić Suzana, Čomagić Ivana, Mijić Aleksandra, Antić Marko, Lapčević Budimir, Mitić Vladimir, Dragićević Vladimir, Mladenović Dušan i Rudić-Vranić Vladan. Najbliži medalji je bio Antić Marko koji je zauzeo peto mesto. U ukupnom plasmanu najuspešnija je reprezentacija Turske ispred Japana i Španije.
KOMPLETNI REZULTATI

 

9.jul
Od 2 do 8 jula na ostrvu Krf - Grčka, održan je Svetski kamp i kup za mlade. Na kampu je učestvovalo preko 200 sportista iz 25 zemalja sveta. Poslednja dva dana kampa, odžano je i takmičenje na kojem su u ukupnom plasmanu najuspešniji bili takmičari iz Egipta ispred takmičara Honk Konga i Italije.
KOMPLETNI REZULTATI

 

jUN

25.jun
U Grčkoj (ostrvo Krf) od 2. do 8. jula će se održati WKF Karate1 Svetski Kup za mlade, kao i karate kamp i licenciranje trenera za dobijanje WKF licenci. Na Svetskom Kupu mogu učestvovati takmičari u katama i borbama, uzrasta od 11 do 17 godina (odnosno takmičari rođeni od 02.07.1995. do 03.07.2001. godine). Pozivaju se zaintresovani takmičari i treneri, da se u najkraćem roku jave kancelariji BKS.
Dopis BKSinformator

 

20.jun
Sportski savez Beograda organizuje drugo savetovanje, a u sklopu projekta "Unapređenje zdravstvene zaštite sportista kroz stručna predavanja o prevenciji povreda i upotrebi suplemenata u ishrani sportista". Savetovanje će se održati 28.6.2012. godine u 14 časova u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12/VI sprat).
DOPIS SSAB

 

19.jun
U nedelju (17.6.) u organizaciji Beogradskog karate saveza održano je polaganje za majstorska zvanja. Za majstorsko zvanje I DAN položilo je 29 kandidata, za majstorsko zvanje II DAN jedan kandidat i za majstorsko zvanje IV DAN jedan kandidat.

 

13.jun
Polaganje za majstorska zvanja će se održati u nedelju 17. juna 2012 sa početkom u 19 časova. Polaganje će se obaviti na Voždovcu u sali SK "Olimp Sport Klub", Kostolačka 79. Rok za prijavu je 15. jun (petak) do 14 časova.
PRIJAVAISPITNI PROGRAM

 

9.jun
Ženski kata tim kadetkinja i juniorki (Katarina Piperin, Danijela Janjić, Maja Maticki) je osvojio srebrnu medalju, pošto je u finalu poražen od kata tima Aragona (Španija) rezultatom 3:2. Beograd je na Regionalnom prvenstvu Evrope osvojio dve medalje i u ukupnom plasmanu zauzeo osmo mesto u konkurenciji 41 regiona iz 19 zemalja Evrope. Najuspešnija ekipa je ekipa Marmare (Turska) ispred Ile de France (Francuska) i Madrida (Španija).
KOMPLETNI REZULTATI

 

9.jun
Finale i bronza za BeogradŽenski kata tim kadetkinja i juniorki (Piperin, Janjić, Maticki) se plasirao u finale na Regionalnom prvenstvu Evrope, pobedivši u polufinalu kata tim Marmare (Turska), a u finalu se sastaju sa kata timom Aragona (Španija). Muški kata tim kadeta i juniora (U.Todorović, Đ.Todorović, Petrović) je osvojio bronzanu medalju, tako što je u prvom kolu izgubio od tima Madrida (Španija) rezultatom 3:2, a onda u repasažu pobedio tim Moskve (Rusija). Ženski seniorski kata tim je zauzeo peto mesto pošto je u polufinalu izgubio od kata tima iz Španije, a onda u repažnoj borbi za medalju izgubio od tima iz Francuske. Muški seniorski kata tim je u prvom kolu izgubio od tima iz Francuske (3:2), a onda u repasažu od tima iz Španije (3:2). Ekipa u borbama (kadetkinje i juniorke) je u prvom kolu pobedila ekipu iz Ukraine, da bi u drugom kolu izgubila od ekipe iz Rusije. Ekipa u borbama (seniorke) je u prvom kolu pobedila ekipu iz Rusije, da bi u drugom kolu izgubila od ekipe iz Turske. Ekipa u borbama (seniori) je u prvom kolu izgubila od ekipe iz BiH, da bi u repasažu izgubila od ekipe iz Rusije. Ekipa u borbama (kadeti i juniori) je u prvom kolu izgubila od ekipe iz Rusije. Finalni mečevi su na programu sutra od 10:30 časova po lokalnom vremenu.

 

8.jun
Sutra počinje Regionalni šampionat Evrope, na kojem će učestvovati 41 region iz 19 evropskih zemalja sa ukupno 502 takmičara. Sutra prvi na tatami izlaze takmičari u disciplini kata u 9 časova, zatim takmičari u borbama od 11 časova. Večeras je obavljeno žrebanje.
KOMPLETAN ŽREB

 

7.jun
Danas je reprezentacija Beogradskog karate saveza otputovala za Moskvu na Regionalni šampionat Evrope. Odlazak na šampionat su pomogli: Duško Radović, naš poslovn čovek iz Moskve, Ministarstvo omladine i sporta, Gradski sekretarijat za omladinu i sport, Srbija šume, PTT, Farmakom i Ipon. Prvi takmičarski dan je subota kada su na programu eliminicije i repasažne borbe u svim kategorijama, dok su u nedelju na programu samo finalne borbe.
žurnal 7.6.2012.

 

5.jun
Sutra se održava konferencija za štampu, povodom odlaska reprezentacije Beogradskog karate saveza na Regionalni šampionat u Moskvu. Selekcija BKS će nastupiti u punom sastavu (35 takmičara), a na put se kreće u četvrtak 7. juna. Sa selekcijom BKS putuju 2 trenera, 2 predstavnika saveza, vođa puta i doktor.
spisak takmičara

 

5.jun
U nedelju 3. juna je održan Roda kup 2012 - XV Memorijalni karate turnir Rajko Jovanović. Učešće je uzelo oko 1000 takmičara iz 60 klubova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije i Srbije. U ukupnom plasmanu najuspešniji su bili:
                  Energija - Banja Luka
                  Unsu - Zemun
                  Bar - Bar
Trofej Rajko Jovanović i prelazni pehar osvojili su karatisti karate kluba ENERGIJA - Banjaluka.
KOMPLETNI REZULTATI

 

MAJ

31.maj
U nedelju 3. juna u hali Sportova na Novom Beogradu se održava:

RODA CUP - TROFEJ RAJKO JOVANOVIĆ

Krajnji rok za prijavu je petak 1. jun. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10:30 časova, a u borbama za 13 časova.
www.rodacup.com

 

28.maj
Juče je u Čačku, održan Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Najuspešniji su bili:
             Borac - Čačak                 4      3       0
             Radnički - Kovin               4      1       3
             Niš - Niš                         4      1       2
KOMPLETNI REZULTATI

 

14.maj
Juče je u Beogradu, održan tradicionalni memorijalni karate turnir "Dušan Rakić - Brajan". Najuspešniji su bili:
             Radnički - Beograd                  30    31     37
             Čukarički Roda - Beograd         17      8      5
             King - Beograd                       15     11    13
KOMPLETNI REZULTATI

 

13.maj
Danas je završen 47. šampionat Evrope za seniore koji se od 10. do 13. maja održao na Tenerifama - Španija. Reprezentacija Srbije osvojila je tri bronzane medalje i u sveukupnom plasmanu zauzela 14. mesto. Najuspešnija je bila reprezentacija Italije ispred Francuske i Turske. Domaćin sledećeg ššampionata Evrope za seniore biće Budimpešta.
KOMPLETNI REZULTATI

 

13.maj
Proteklog vikenda juniorsko-kadetska selekcija BKS-a bila je gost karate kluba "Proleter" - Pirot. Domaćin je obezbedio smešštaj za našše sportiste i organizovao 4 zajednička treninga i družženje. Postignut je dogovor da Beograd u narednom periodu uzvrati posetu i da se nastave zajdenička okupljanja. BKS je otvoren za bilo koju vrstu saradnje i pozivamo sve klubove van regiona Beograda da nam se obrate.

 

12.maj
Marija Madžarević (KK "Čukarički Roda" - Beograd) je osvojila bronzanu medalju u katama pojedinačno na Prvenstvu Evrope za seniore. Marija je u odlučujućoj borbi rezultatom 4:1 pobedila takmičarku Miškovu (Češka). Reprezentativci Srbije danas su osvojila još dve bronzane medalje: Dejan Umićević (KK "Haduk" - Kula) pobedom protiv Gary (Francuska) i Slobodan Bitević (KK "Dinamo" - Pančevo) pobedom protiv Matijević (Slovenija). Tamara Filipović (KK "Soko Štark" - Beograd) je zauzela peto mesto, pošto je u odlučujućoj borbi za medalju izgubila od takmičarke iz Turske.

 

11.maj
Danas su na Prvenstvu Evrope za seniore održane eliminacije u ekipnoj konkurenciji. Muška ekipa u borbama je izgubila u drugom kolu od ekipe Francuske, dok je ženska ekipa u borbama u trećem kolu izgubila od ekipe Švajcarske, a ženski kata tim je u prvom kolu izgubio od tima Rusije. Srbija nije imala predstavnika u konkurenciji muških kata timova. Sutra su na programu finala i poslednje repasažne borbe u pojedinačnoj konkurenciji. Srbija će imati četiri predstavnika u borbama za bronzanu medalju: Dejan Umićević - Gary (Francuska), Slobodan Bitević - Matijević (Slovenija), Tamara Filipović - Hacaoglu (Turska) i Marija Madžarević - Miškova (Češka).

 

10.maj
Prvog dana takmičena na Prvenstvu Evrope, održane su eliminacije u pojedinačnim kategorijama za muškarce i žene u katama i borbama. Marija Madžarević (kate pojedinačno), Tamara Filipović (borbe pojedinačno +68kg), Dejan Umićević (borbe pojedinačno +84kg) i Slobodan Bitević (borbe pojedinačno -84kg) su se izborili za odlučujuće rapasažne borbe za treće mesto, koje su na programu u subotu. Sutra su na programu eliminacije u ekipnoj konkurenciji.

 

10.maj
U nedelju 13. maja u hali SD "Radnički" na Crvenom Krstu - Vojvode Šupljikca 31 se održava:
Memorijalni karate turnir "Dušan Rakić - Brajan"Krajnji rok za prijavu je petak 11. maj. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama za 13 časova.
PROPOZICIJE I SATNICA

 

9.maj
Suta počinje 47. Prvenstvo Evrope za seniore. Na takmičenju će učestvovati 45 zemalja sa 612 nastupa. U četvrtak, prvog dana prvenstva na programu su sve pojedinačne kategorire u katama i borbama za muškarce i žene, dok su drugog dana na programu takmičenja u ekpnoj konkurencija u katama i borbama za muškarce i žene. Dok su finala i odlučujuće borbe za medalje na programu u subotu i nedelju.
KOMPLETAN ŽREB

 

7.maj
Sutra reprezentacija Srbije putuje na Evropsko prvenstvo za seniore koje se ove godine održava na Tenerifama - Španija. Po prvi put na evropskim prvenstvima će biti primenjena nova šema takmičenja, tako da će prvenstvo trajati 4 dana. Prva dva dana su na programu eliminacije, a finala i odlučujuće borbe za medalju su na programu u subotu i nedelju.
SASTAV REPREZENTACIJE

 

Beogradski karate savez4.maj
U subotu 5.maja 2012. godine će se održati treninzi selekcija Beogradskog karate saveza, a u cilju priprema za predstojeće Prvenstvo Evrope za regione.
DOPIS BKS

 

april

29.april
Juče je u Sopotu održan kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Najuspešniji su bili:
             Mladenovac           13      2      1
             Čukarički Roda         6      4      3
             Unsu                      4      5      9
KOMPLETNI REZULTATI

 

29.april
Juče je u Sopotu, održan tradicionalni memorijalni karate turnir "Đura Prokić". Najuspešniji su bili:
             Unsu                  20    12    12
             Mladenovac         16     6     7
             Diplomatik           12     10    6
KOMPLETNI REZULTATI

 

27.april
U subotu se u Sopotu u sportskoj sali OŠ "Jelica Milovanović" održva kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Danas je kancelariji saveza urađen žreb za prvenstvo.
ŽREB KATEŽREB BORBE

 

25.april
U subotu se u Sopotu u sportskoj sali OŠ "Jelica Milovanović" održva kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Krajnji rok za prijavu je petak do 14:30 časova, a žrebanje će se obaviti u kancelariji saveza u petak u 15 časova. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama u 11:30 časova.
UO KFS je na svojoj sednici održanoj 22. aprila izmenio propozicije takmičenja za kupove, tako da se muške ekipe u svim uzrastima u borbama sastoje od 3+1 takmičara, a ne kako je ranije bilo od 5+2 takmičara.
SATNICA SA IZMENJENIM PROPOZICIJAMA

 

25.april
U subotu 28. aprila 2012 godine se održava:
MEMORIJAL ĐURA PROKIĆ Takmičenje će se održati u Sopotu u sportskoj sali OŠ "Jelica Milovanović", početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama za 12:30 časova. Krajnji rok za prijavu je petak do 20 časova.
SATNICA

 

24.april
U nedelju je u Paraćinu održano prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade. Najuspešniji su bili:
       Radnički - Beograd                   7      0      6
       Unsu - Zemun                         6      8    15
       Mladenovac - Mladenovac         5      8      6
UKUPAN PLASMANKOMPLETNI REZULTATI

 

23.april
U petak je u prostorijama Sportskog saveza Srbije, održan sastanak predstavnika Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Karate federacije Srbije i Beogradskog karate saveza radi pronalaženja rešenja i prevazilaženja nastale situacije u karate sportu. Posle jednočasovne diskusije zaklučak je da sve strane moraju doprineti normalizaciji odnosa, a da će konačan predlog mera dostaviti SSS i MOS.

 

23.april
Proteklog vikenda u trenažnom karate centru BKS-a, selektori su okupili svoje selekcije i nastaviti kontinuiran rad sa kandidatima za nastup na predstojećem regionalnom prvenstvu.
Takođe je jedan deo selekcije BKS-a otputovao u Podgoricu na turnir GRAND PRIX PODGORICA 2012. Posle nastupa na turnirima u Budimpešti, Tuzli, Sarajevu, Banja Luci ovo je još jedna u nizu provera naših takmičara pred regionalni šampionat Evrope.

 

20.april
U utorak 17. aprila 2012. godine je održana sednica Upravnog Odbora BKS na kojoj je donesena odluka o prijemu 22 kluba u članstvo saveza, a na osnovu pismenih zahteva klubova. Takođe je i donesena odluka o nastupu reprezentacije Beogradskog karate saveza na regionalnom prvenstvu Evrope, koje se održava u Moskvi 9-10. juna 2012. godine.
DOPIS PRIMLJENIM KLUBOVIMA

 

15.april
Juče je u Banja Luci održan osmi po redu karate turnir Banja Luka Open. Na turniru je učestvovalo oko 450 takmičara iz 43 kluba. Ekipa Beogradskog karate saveza zauzela je drugo mesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 11 zlatnih, 5 srebrnih, 6 bronzanih medalja, a prvo mesto je pripalo ekipi domaćina KK "Sinđelić".

 

14.april
Danas je u Somboru održano prvenstvo Srbije za seniore. Najuspešniji su bili:
             Hajduk - Kula                        2     1     1
             Čukarički Roda - Beograd         1     3     1
             Colos - Beograd                     1     2     0
KOMPLETNI REZULTATI

 

Beogradski karate savez14.april
Danas je selekcija Beogradskog karate saveza otputovala u Banja Luku na međunarodni karate turnir Banja Luka Open. Na put je krenulo 40 takmičara, 5 trenera, 2 sudija i predstavnik saveza. Troškove prevoza na ovo takmičenje snosi Beogradski karate savez.

 

ALBUM 1 ALBUM 2 ALBUM 3

9.april
Juče je u Hali sportova na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za mlađe uzrasne kategorije, na kojem je učestvovalo 28 klubova sa 442 nastupa. Najuspešniji su bili:
             Unsu - Zemun                        15     18   20
             Mladenovac - Mladenovac         9      12   20
             Radnički - Beograd                   9       8    12
KOMPLETNI REZULTATI

 

8.april
U sklopu priprema reprezentacije Beograda za predstojeće Regionalno prvenstvo Evrope, koje se održava u Moskvi početkom juna meseca u subotu je sali u Sportske akademije "Kočović", u SC u Mladenovcu i u sali SK "Sunce" održano okupljanje selekcija Beogradskog karate saveza u katama i borbama za kadete, juniore i seniore. Treninge BKS je posetio pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu g.din Nemanja Radović.

 

Beogradski karate savez7.april
Beogradski karate savez će učestvovati na međunarodnom turniru „Banja Luka Open“, koji će se održati  u subotu 14.04. u Banja Luci. BKS će snositi troškove prevoza.
satnica i propozicijedopis BKS

 

6.april
U nedelju u Hali sportova na Novom Beogradu se održva prvenstvo Beograda za mlađe uzrasne kategorije (poletarci, pioniri i nade), na kojem će nastupiti 28 klubova, sa 443 nastupa. Danas je kancelariji saveza urađen žreb za prvenstvo.
žreb kate devojčicežreb kate dečacižreb borbe devojčicežreb borbe dečaci

 

4.april
Ministarstvo omladine i sporta je na svom sajtu objavilo sledeće obaveštenje: "Ministarstvo omladine i sporta primaće evidencione prijave svih udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, koji su do 12.04.2012. godine predali dokumentaciju za prevođenje u Registar APR, u roku od 15 dana od dana izdavanja Rešenja o upisu prevođenja." Sportski zvaničnici apeluju na klubove i saveze da preregistraciju u APR obave u zakonskom roku (12. april), kako ne bi bili ugašeni i izbrisani iz evidencije sposrtskih organizacija, takođe se napominje da je do 12. aprila preregistracija besplatna, a posle 12. aprila će se naplaćivati minimum 10.000 dinara. Ranije je na svom sajtu MOS objavio uputstvo za popunjavanje evidencione prijave, kao i model statuta sportskog kluba usklađen sa Zakonom o sportu.
registraciona prijava - APRuputstvo i evidenciona prijavamodel statuta za preregistraciju - usklađen sa Zakonom o sportu


4.april
U subotu 7. aprila 2012. godine održaće se okupljanje takmičara u konkurenciji kadeta, juniora i ml. seniora i seniora, a u cilju pripreme za regionalno prvenstvo Evrope, koje se ove godine održava u junu mesecu u Moskvi. Selekcija BKS-a će 14. aprila nastupiti na turniru "Banja Luka Open", koji će biti kontrolni turnir za regionalno prvenstvo Evrope.
Dopis BKS

 

4.april
U nedelju u Hali sportova na Novom Beogradu se održva prvenstvo Beograda za mlađe uzrasne kategorije (poletarci, pioniri i nade). Krajnji rok za prijavu je petak do 12:30 časova, a žrebanje će se obaviti u kancelariji saveza u petak u 15 časova. Početak takmičenja u katama je predviđen za 10 časova, a u borbama u 12:30 časova.
SATNICADOPUNA PROPOZICIJA

 

2.april
U nedelju je u Sarajevu održan Memorijalni karate turnir: "Salko Ćurić" - Kup oslobođenja Sarajeva, na ovom turniru za Beogradski karate savez su nastupili: Aleksandra Petrović, Aleksandar Radulović, Aleksandar Budimir i Darko Vulović. Srebrnu medalju je osvojila Aleksandra Petrović, dok je Aleksandar Radulović osvojio bronzanu medalju.

 

2.april
U sklopu priprema reprezentacije Beograda za predstojeće Regionalno prvenstvo Evrope, koje se održava u Moskvi početkom juna meseca u nedelju u Sportsko akademiji "Kočović" je održano okupljanje selekcija Beogradskog karate saveza u katama i borbama za kadete, juniore i seniore, na kojem je prisustvovalo oko 50 takmičara.

 

MART

29.mart
Juče je održan UO BKS, na kojem su na predlog Sportskog direktora Ivana Rodića, izabrane komisije saveza, kao i spisak selektora BKS.
SELEKTORI I KOMISIJE

 

29.mart
Sportski savez Beograda se obratio svim svojim članovima sa dopisom u kojem navodi:
" Poštovani,
Ovim putem želimo da demantujemo sve mejlove koji Vam ne stignu sa zvaničnih mejl adresa SSAB (***@ssab.org.rs).
Ujedno želimo da napomenemo da je Sportski savez Beograda zvanična institucija sa punim legitimitetom u posredovanju u ovako važnoj zakonskoj obavezi kakva je prevođenje sportskih organizacija. Ukoliko Vam je pomoć pri preregistraciji potrebna, molimo Vas da nam se obratite putem mejla - office@ssab.org.rs ili telefona: 011/3605880, 2658725 ili 2683558.

 

29.mart
U nedelju 1. aprila 2012. godine u sportskoj akademiji Kočović održaće se okupljanje takmičara u konkurenciji kadeta, juniora i ml. seniora i seniora, a u cilju pripreme za predstojeća takmičenja, koja će biti izborna za nastup selekcije Beograda na regionalnom prvenstvu Evrope, koje se ove godine održava u junu mesecu u Moskvi.
Dopis BKS

 

27.mart
MINISTARSTVO: Klubovi rizikuju da budu ugašeniU jučerašnjem Blicu je objavljen članak u kojem Ministarstvo omladine i sporta upozorava sve klubove i saveze, ako proces preregistracije ne završe do 12. aprila, što je krajnji rok, da će biti ugašeni. Kako Ministarstvo poručuje, dodatnih rokova za preregistraciju neće biti, a za ugašene klubove će se pojaviti niz problema, a jedan je i imovina koju sportske organizacije poseduju, a koja će se deliti na način predviđen statutom.
EVIDENCIONA PRIJAVA

 

26.mart
U nedelju je održan tradicionalni karate turnir "Zlatno Zvono", na kojem je učestvovalo preko 600 takmičara iz 36 klubova. Najuspešniji su bili:
             Mladenovac           38    18    19
             Čukarički Roda        17      8    13
             Unsu                    14     20    16
KOMPLETNI REZULTATI

 

Beogradski karate savez26.mart
Na osnovu dopisa takmičarske komsije KFS izmenjena su pravila u izvođenju kata na prvenstvu Beograda, koje se održava 8. aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu. Glavne izmene su:
- Takmičari na prvom nivou (žuti i oranž pojasevi) izvode predučeničke i učeničke kate i mogu ponavljati katu u svakom trećem krugu (moraju znati najmanje dve kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno.
- Takmičari na drugom nivou (zeleni i plavi pojasevi), izvode učeničke kate i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno. Takmičar na drugom nivou u konkurenciji pionira i nada u finalu može izvesti i majstorsku katu.
KOMPLETNE IZMENE TAKMIČARSKOG PRAVILNIKA

 

21.mart
U nedelju 25. marta 2012. godine, održava se tradicionalni karate turnir:
ZLATNO ZVONO Organizator ovog turnira je Šumadijska Karate Asocijacija i KK "Mladenovac". Turnir će se održati u sali Sportskog Centra Mladenovac sa početkom u 10 časova kate i 13 časova borbe.
SATNICA

 

21.mart
Objavljen je bilten za Regionalno prvenstvo Evrope, koje će se ove godine održati u Moskvi 9 i 10. juna.
Bilten

 

19.mart
Sportski savez Srbije je na osnovu dopisa KFS i uzimajući u obzir izveštaj predstavnika SSS sa sednice Skuptšine KFS, kao i na osnovu dopisa Beogradskog karate saveza, uputila dopis Karate federaciji Srbije u kojem se navodi: "...smatramo da Karate federacija Srbije (uključujući i klubove koji sačinjavaju Karate savez Beograda) nije postupila u skladu sa Preporukama koje je dao Predsednik SSS u cilju rešavanja spora između BKS i KFS i da preduzeti koraci ne samo da neće okončati postojeće sukobe i normalizovati rad KFS nego će ih još više produbiti".
DOPIS SSS (14.3.2012)

 

19.mart
Juče je održano okupljanje regionalnih sudija BKS u cilju edukacije i standardizovanja procena prilikom suđenja kata odnosno borbi. U prepunoj sali O.Š. "Miloje Pavlović" okupilo se 25 sudija. Edukaciju je vodio WKF sudija Željko Ilijević.

 

18.mart
Danas je završeno Balkansko Prvenstvo za seniore i decu. Poslednjeg dana Srbija je osvojila4 zlatne medalje i 3 bronzane medalje. U ukupnom plasmanu Srbija je zauzela drugo mesto sa osvojenih 8 zlatnih, 10 srebrnih i 17 bronzanih medalja. Od takmičara BKS-a, danas su medalje osvojili, zlatnu medalju: Marko Antić (Mladenovac); bronzanu medalju kata tim Radničkog (Vukmirović, Šarac, Škorić).
KOMPLETNI REZULTATI III DAN
ZBIRNI REZULATI ŠAMPIONATA

 

17.mart
Drugog dana takmičenja na Balkanskom prenstvu za decu i seniore reprezentacija Srbije je osvojila 4 zlatne, 4 srebrne i 6 bronzanih medalja. Od takmičara BKS-a medalje su osvojili, zlatnu medalju: Tijana Petković (Sopot) i Nikolina Đurđević (Unsu); srbrnu medalju: Kristina Živović (Unsu) i Sara Rodić (Kanon); bronzanu medalju: Vedrana Mihajlović (Kanon) i Tijana Radivojević (Mladenovac). Sutra je poslednji dan šampionata i na programu su borbe i kate ekipno za seniore i seniorke, kate ekipno za decu i borbe pojedinačno za seniore (-60kg i -67kg) i borbe pojedinačno za seniorke (-50kg i -55kg).
KOMPLETNI REZULTATI II DAN

 

16.mart
Posle prvog dana takmičenja na Balkanskom šampionatu za decu i seniore reprezentacija Srbije je osvojila 6 srebrnih medalja i 8 bronzanih medalja. Od takmičara BKS-a medalje su osvojili, srebrnu medalju: Dejan Pajkić (Čukarički Roda) i Aleksandra Petrović (Čukarički Roda); bronzanu medalju: Marija Madžarević (Čukarički Roda). Sutra su na programu borbe za seniore (-75kg, -84kg, +84kg), borbe za seniorke (-61kg, -68kg, +68kg) i kate i borbe za devojčice u pojedinačnoj konkurenciji.
KOMPLETNI REZULTATI I DAN

 

Beogradski karate savez15.mart
Večeras je na Balkanskom prvenstvu obavljeno žrebanje. Takmičenje počinje sutra i na programu su kate za seniore i seniorke u pojedinačnoj konkurenciji i kate i borbe za dečake u pojedinačnoj konkurenciji.
ŽREB SENIORI
ŽREB KATE DECAŽREB BORBE DEVOJČICEŽREB BORBE DEČACI


Beogradski karate savez15.mart
Sinoć je kompletna reprezentacija Srbije otputovala na Balkanski šampionat za seniore i decu, koji se održava od 16. do 18. marta u Herceg Novom. Od ove godine novi članovi Balkanske karate federacije su Slovenija i Hrvatska, tako da se očekuje i njihovo učešće na ovom šampionatu. Takođe ovaj šampionat će biti prilika za susret predsednika BKS-a g.dina D. Božovića sa generalnim sekretarom WKF-a i EKF-a g.dinom G. Jerolimposom.

 

Beogradski karate savez15.mart
U nedelju 18. marta 2012. godine, sa početkom u 12 časova, u OŠ "Miloje Pavlović" na Banovom Brdu će se održati okupljanje regionalnih sudija Beogradskog karate saveza.

 

12.mart
IN MEMORIAN Obaveštavamo sve prijatelje karatea da je posle duže bolesti u 57. godini života preminuo Miodrag Zečević – Zelja. Miodrag Zečević je bio osnivač, takmičar i trener karate kluba Rudnap i Soko Štark iz Beograda. Sa ženskom seniorskom ekipom Soko Štarka u borbama više puta je osvojio državno prvenstvo i ligu a najznačajniji rezultat je osvajanje dve titule Evropskog klupskog šampiona. Dugo godina je bio selektor nacionalne selekcije žena u borbama sa kojima je osvojio mnogobrojna odličja na Balkanskim, Evropskim i Svetskim prvenstvima. Miodrag Zečević bio je član UO BKS-a u periodu od 2005. do 2011.godine. Komemoracija će se održati u sredu 14.03.2012. u 10.00 časova u Sali Gradskog centra za fizičku kulturu (stari DIF), Deligradska 27/3, a sahrana u 13.45 časova na Bežanijskom groblju.

 

11.mart
Danas je održano prvenstvo Beograda za seniore. Najuspešniji su bili:
                Unsu - Zemun                       3       2       1
                Mladenovac - Mladenovac       3       2       2
                Žandarmerija - Beograd           2      2       1
KOMPLETNI REZULTATI


11.mart
Danas je održan MB Mawashi Kup na kojem je učestvovalo preko dvesta takmičara iz 20 klubova. Najuspešniji su bili:
                 Unsu - Zemun                      10       7       3
                 Radnički - Beograd                 7        9       6
                 Čukarički Roda - Beograd         6        5       4
KOMPLETNI REZULTATI

 

11.mart
Juče je održan drugi po redu Internacionalni MB kup veterana. Najuspešniji takmičar u borbama je bio Mladen Ćorić, a u katama Nenad Lukić.

 

10.mart
Juče je održana Skupština Karate federacije Srbije, na koju nisu bili pozvani delegati Beogradskog karate saveza. Skupština KFS je donela odluku da se izmeni Statut federacije i da se u članstvo vrati Beogradski karate savez.

 

7.mart
U subotu, 10.03.2012. godine, u sali Vojne Akademije, KK "MB Sport Klub" organizuje:
MB INTERNACIONALNI KUP VETERANA a u nedelju 11.03.2012, u hali SC "Voždovac" organizuje:
MB MAWASHI KUPSATNICA

 

Beogradski karate savez6.mart
Prvenstvo Beograda za seniore će se održati u nedelju 11. marta 2012. godine u SC "Voždovac" na Banjici. Početak takmičenja je predviđen za 13 časova, a krajnji rok za prijavu je petak 9. mart do 14:30 časova.
SATNICA

 

4.mart
U subotu je u SC "Vizura" na Novom Beogradu održan turnir Deca Evrope, na kojem je učestvovalo oko 340 takmičara iz 28 klubova iz: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Srbije. Najuspešniji su bili:
           Evropa - Beograd     8      4    10
           Unsu - Zemun          6      2     6
           Junior - Batajnica     6      2     6
KOMPLETNI REZULTATI

 

1.mart

 

 

Februar

29.februar
U subotu 3. marta u hali SC "Vizura" (Tošin Bunar 224A - Novi Beograd) se održava međunarodni karate turnir:
Deca Evrope Krajnji rok za prijavu je petak (2. mart). Početak takmičenja je predviđen za 16 časova.
SATNICA

 

29.februar
Zbog velikog intresovanja danas će ponovo biti emitovana reportaža sa učešća Beogradskog karate saveza na turniru Tatami Cup u Budimpešti. Reportaža će biti emitovana na SOS kanalu u 17:20 časova.

 

28.februar
Po preporuci sportskog saveza Srbije danas je održana vanredna izborna skupština Beogradskog karate saveza. Skupštini je prisustvovalo 43 delegata od ukupno 47 delegata BKS. Skupština je jednoglasno potvrdila poverenje predsedniku Dragoslavu Božoviću, članovima UO i NO, skupština je takođe izabrala i 12 delgata za nastupajuću Skupštinu KFS. Skupštini su prisustvovali i Dragan Šešum, sportski direktor Sportskog saveza Srbije i stručni saradnik Sportskog saveza Srbije Slobodan Hranisavljević

 

ALBUM 1 ALBUM 2 ALBUM 3

27.februar
Slike sa takmičenja "Tatami Cup", možete videti na facebook stranici Beogradskog karate saveza, a reportaža sa pomenutog takmičenja će biti emitovana u utorak 28. februara u 17:25 na SOS kanalu.

 

26.februar
Juče je održan trinaesti po redu karate turnir "TK OPEN", na kojem je nastupila selekcija BKS u borbama. Na takmičenju je učestvovalo oko 800 takmičara iz 6 zemalja. Takmičari BKS su osvojili 1 zlatnu, 3 srebrne i 10 bronzanih medalja. OSVAJAČI MEDALJA

 

25.februar
Selekcija BKS osvojila je prvo mesto na međunarodnom takmičenju Tatami Cup u Budimpešti, sa osvojenih 10 zlatnih, 10 srebrnih i 24 bronzane medalje. Na takmičenju je učestvovalo preko 700 takmičara iz Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Slovačke i Srbije.
OSVAJAČI MEDALJA

 

25.februar
Danas je selekcija BKS otputovala na internacionalni karate kup "XIII TK OPEN", koji se u subotu održava u Tuzli. Na put je krenulo 28 takmičara, 3 trenera i vođa puta.

 

24.februar
Danas je selekcija BKS otputovala na međunarodni karate turnir "Tatami Karate Cup", koji se u subotu održava u Budimpešti. Na put je krenulo 104 takmičara, 10 trenera, 5 sudija, 2 snimatelja i lekar. Na put je krenuo i predsednik BKS Dragoslav Božović. Povratak je predviđen u nedelju u ranim večernjim satima.

 

23.februar
Ministarstvo omladine i sporta je 13.februara 2012 godine donelo rešenje pod brojem 66-00-14/2012-03, kojim se zabranjuje Karate federaciji Srbije da sve ciljeve utvrđene statutom, sportske i druge aktivnosti u oblasti karate sporta za teritoriju grada Beograda, obavlja preko Karate saveza Beograda.
REŠENJE MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA

 

22.februar

 

 

Beogradski karate savez21.februar
Na osnovu čl.51 Statuta Beogradskog karate saveza, a na preporuku gospodina A.Šoštara, predsednika Sportskog saveza Srbije, predsednik BKS Dragoslav Božović je zakazao vanrednu izbornu Skupštinu Beogradskog karate saveza, dana 28.02.2012.godine, sa početkom u 17.00 časova u svečanoj sali GO Stari grad, Makedonska br.42. POZIV I DNEVNI RED PREPORUKA PREDSEDNIKA SSS DELEGATSKI LIST

 

21.februar
Danas je gradski sekretar za sport g.din. Aca Kovačević primio Katarinu Piperin i njenog trenera Dimitrija Veskovića, povodom osvajanja bronzane medalje u katama na Prvenstvu Evrope za kadete i juniore koje je održano u Azerbejdžanu, pre desetak dana. Tom prilikom Kovačević je čestitao na izvanrednom uspehu i najavio dalju podršku sekretarijata Beogradskom Karate Savezu.

 

19.februar
Danas je završen poslednji ciklus treninga koji je okupio oko 160 perspektivnih takmičara BKS i 40 sudija i trenera. U ovoj sezoni su pred nama brojna takmičenja, od kojih je za naš region najvažniji nastup na Regionalnom prvenstvu Evrope, koje se početkom juna meseca održava u Moskvi. Prošle godine na Regionalnom prvenstvu Evrope u ukupnom plasmanu BKS je zauzeo prvo mesto.

 

18.februar
Danas je održan trening perspektivnih takmičara BKS u mlađim uzrasnim kategorijama u katama, na kojima je učešće uzelo 60 takmičara. Sutra su na programu treninzi starijih uzrasta u katama, svih selekcija u borbama i nastavak edukacije sudija i trenera BKS.

 

15.februar
Narednog vikenda (18-19. februar) će se održati trening selekcija BKS-a i edukacija trenera i sudija. Trening za selekcije u katama će se održati u SC "Banjica", Sportska Akademija Kočović u subotu (od 10 do 12) i u nedelju (od 10 do 12:30), a za selekcije u borbama u OŠ "Miloje Pavlović" u nedelju (od 12 do 14:30). Praktični deo edukacije sudija i trenera će se održati u OŠ "Miloje Pavlović" sa početkom u 14:30 časova.
DOPIS BKS

 

13.februar
U subotu 11. februara 2012. godine u hali SD "Radnički" održan je Trofej Zvezdare 2012. Najuspešniji su bili:
        Radnički - Beograd              27     20     16
        Čukarički Roda - Beograd      10      8      6
        Zrenjanin - Zrenjanin            5        3      2
KOMPLETNI REZULTATI

 

12.februar
Danas je završeno 39. Prvenstvo Evrope za kadete i juniore i 4. EKF kup za takmičare do 21 godine. Reprezentaciju Srbije predstavljalo je 27 takmičara i gotovo kompletno rukovodstvo KFS. Reprezentacija Srbije je osvojila dve medalje; jednu srebrnu i jednu bronzanu, što je u sveukupnom plasmanu 23. mesto. Najuspešnija je bila reprezenacia Francuske ispred Španije i Turske.
Za većinu reprezentativaca kompletne troškove odlaska i boravka na šampionatu snosila je KFS, dok su neki klubovi sami snosili troškove svojim reprezentativcima i do iznosa od 120.000 dinara po takmičaru.
KOMPLETNI REZULTATI

 

12.februar
Na Prvenstvu Evrope za kadete i juniore i EKF kupu za takmičare do 21 godine, reprezentacija Srbije je osvojila dve medalje, obe medalje su osvojene u subotu. Bronzanu medalju je osvojila Katarina Piperin (KK "Unsu" - Zemun) u kategoriji juniorke kate pojedinačno. Katarina Piperin je u drugom kolu izgubila od takmičarke iz Portugala, da bi onda u repasažnim borbama pobedila takmičarke iz: Rusije, Belorusije i Bugarske. Srebrnu medalju je osvojio Uroš Mijalković (KK "Proleter" - Pirot). Danas je poslednji dan šampionata i nastupiće takmičari do 21 godine u borbama i kata timovi.

 

11.februar
Juče je održana konferencija za štampu na kojoj je predsednik Dragoslav BKS-a Božović upoznao javnost sa rešenjem MOS-a, Uravnog suda, Poverenika za informacije i preporukom Sportskog saveza Srbije.
ZAKLJUČAK O DOZVOLI IZVRŠENJA REŠENJE POVERENIKA ZA INFORMACIJE REŠENJE UPRAVNOG SUDA PREPORUKA PREDSEDNIKA SSS

 

10.februar
Sportski savez Beograda se obratio svim svojim članovima sa dopisom u kojem se skreće pažnja da je Zakonom o sportu, propisana obaveza za sve sportske organizacije, saveze i sl. podnošenja evidencione prijave. Ako se ne izvrši prevođenje u APR, odnosno ne podnese prijava do predviđenog roka (12.april 2012. godine), posledica je brisanje iz registra.
DOPIS SSAB EVIDENCIONA PRIJAVA

 

9.februar
Suta počinje 39. Prvenstvo Evrope za kadete i juniore i 4. EKF Kup za takmičare ispod 21 godine. Na takmičenju će učestvovati 695 takmičara iz 39 zemalja.
SASTAV REPREZENTACIJE SRBIJE KOMPLETAN ŽREB

 

9.februar
U subotu 11. februara 2012. godine u hali SD "Radnički" se održava Trofej Zvezdare 2012. Krajnji rok za prijavu je petak (10. februar). Početak takmičenja je predviđen za 10:30 časova. Na turniru će biti primenjena nova sudijska pravila.
SATNICA

 

8.februar
Danas reprezentacija Srbije putuje naPrvenstvo Evrope zakadete i juniore i EKF Kup za takmičare ispod 21 godine. Prvenstvo se održava uBakuu, glavnom gradu Azerbejdžana. Prvi takmičarski dan je petak, kada će na borilišta izaći takmičari u kategoriji kadeta (kate i borbe) i U21 žene kate. Od takmičara klubova BKS-a: za reprezentaciju Srbije nastupiće Piperin Katarina (KK "Unsu"), Jovana Drča (KK "Protos"), kandidat iz KK "Mladenovac" Nikola Kočić odustao je iz finansijskih razloga. Jovana Drča nastupiće u petak u kategoriji kadetkinja borbe +54kg, a Katarina Piperin u subotu u kategoriji juniorke kate. Jovana Drča nastupiće u petak u kategoriji kadetkinja borbe +54kg, a KatarinaPiperin u subotu u kategoriji juniorke kate.

 

7.februar
Danas je Predsednik Sportskog saveza Srbije G.din Aleksandar Šoštar poslao preporuku Karate federaciji Srbije i Beogradskom karate savezu da preduzmu odgovarajuće korake za okončanje postojećih sukoba i normalizaciju rada Karate federacije Srbije, koji bi posebno uključili sledeće mere:
-Da Karate federacija Srbije najkasnije do 10. marta 2012. godine održi vanrednu Skupštinu na kojoj bi: stavila van snage odluku o isključenju iz članstva Beogradskog karate saveza; izmenila svoj statut tako što bi izbrisala iz članstva Karate savez Beograda i vratila statutarna prava Beograskom karate savezu; preduzela mere za usklađivanje rada Saveza sa usvojenim izmenama.
-Da Beogradski karate savez najkasnije do 1. marta 2012. godine održi vanrednu izbornu Skupštinu u čijem radu bi učestvovali svi karate klubovi sa teritoriji grada Beograda. Ova Skupština bi pored rukovodstva BKS izabrala i predstavnike u Skupštini KFS...
PREPORUKA PREDSEDNIKA SSS

 

6.februar
Danas je održana redovana sednica UO BKS-a. Predsednik saveza g.din D.Božovović upoznao je članove UO sa obavljenim razgovorom u SSS, SSAB i rešenjima MOS-a i Upravnog suda u Beogradu kao i sa rešenjem poverenika za informacije od javnog značaja, kojima se nalaže brisanje KSB-a iz registra MOS-a kao i nalog poverenika KFS-u da se bez odlaganja dostavi sva tražena dokumentacija BKS-u u roku od tri dana. Sportski direktor BKS-a g.din I.Rodić podneo je izveštaj sa okupljanja perspektivnih takmičara i edukacije sudija i trenera i izvršene su određene korekcije kalendara takmičenja.

 

6.februar
Krajem januara na osnovu žalbe Beogradskog karate saveza poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izdao je REŠENJE kojim se NALAŽE Karate federaciji Srbije da bez odlaganja, a najkasnije u roku od tri dana dostavi svu traženu dokumentaciju Beogradskom karate savezu.
REŠENJE POVERENIKA ZA INFORMACIJE

 

5.februar
Danas je održan praktični deo primene novih pravila suđenja u borbama. Na situacionom treningu učešće je uzelo 30-tak perspektivnih takmičara BKS-a u borbama, 40 sudija i trenera. Ukoliko vremenske prilike budu omogućavale, sledeće nedelje će se održati TROFEJ ZVEZDARE na kome će se primeniti nova pravila suđenja i borenja, takođe do kraja meseca je predviđeno još jedno okupljanje trenera i sudija.

 

4.februar
Ni ledeni talas, ni kolaps u saobraćaju, ni izuzetno niska temperatura (-10 C), nisu sprečile najupornije da prisustvuju treningu perspektivnih takmičara BKS. U periodu od 12 do 18 časova u 6 različitih uzrastnih takmičarskih grupa u katama održani su treninzi kojima je prisustvovalio 63 perspektivna takmičara BKS.

 

2.februar
Ministarstvo omladine i sporta je 30. novembra 2011. godine donelo rešenje, kojim se poništava rešenje MOS-a broj 661-02-325/2011-03 od 23.03.2011. godine, o upisu u Registar sportskih organizacija kao udruženja, sportskih društava i saveza, pod rednim brojem 18851 Karate savez Beograda. Na ovo rešenje Karate savez Beograda je izjavilo žalbu kod Upravnog suda za odlaganje izvršenja ovog rešenja, koja je odbijena, tako da je MOS 26.1.2012. godine doneo zaključak o dozvoli izvršenja rešenja od 30.11.2011. godine, kojim se briše iz Registra sportskih organizacaija kao udruženja, sportskih društava i saveza Karate Savez Beograda, upisan u Registar pod rednim brojem 18851.
REŠENJE UPRAVNOG SUDA ZAKLJUČAK O DOZVOLI IZVRŠENJA

 

Beogradski karate savez1.februar
U nedelju, 5.2.2012.godine, sa početkom u 10.30 časova u Sportskom centru Banjica u sali Sportske akademije Kočović će se održati praktično predavanje i situacioni trening za sudije i trenere, a u vezi novih pravila borenja i suđenja.
dopis BKS

 

1.februar
Novi ciklus priprema reprezentativnih selekcija Beogradskog karate saveza u svim uzrasnim kategorijama, a u sklopu priprema za predstojeću takmičarsku sezonu će se održati za selekcije u katama u subotu 04.02.2012 godine u OŠ ,,Milole Pavlović" na Banovom Brdu, a za selekcije u borbama u nedelju u Sportskom centru Banjica u sali Sportske Akademije Kočović.
dopis BKS spisak - kate

 

januar

28.januar
Danas je u svečanoj sali Gradskog centra za sport i fizičko vaspitanje u prisustvu 63 sudija i trenera BKS-a održano je predavanje u okviru kontinuirane edukacije sudija i trenera. Predavanje je održao WKF sudija Željko Ilijević. Nastavak praktičnog dela sa takmičarima predviđen je za sledeći vikend o čemu ćete biti naknadno detaljno obavešteni.

 

28.januar
U prepunoj sali Sportske Akademije Kočović održani su treninzi selekcija BKS-a u katama i borbama na kojima je učešće uzelo 146 takmičara BKS-a. Naredno okupljanje predviđeno je za sledeći vikend kada će u konkurenciji kata biti pozvani i kandidati pred selekcija osvajači medalja sa prvenstva Beograda u mlađim uzrastima sa 1. i 2. nivoa.

 

26.januar
Juče je održana redovna Skupština BKS-a kojoj je prisustvovalo 43 delegata. U svečanom delu dodeljene su diplome za položena majstorska zvanja i proglašeni su najbolji za 2011. godinu: najbolji klub KK "Mladenovac", najbolji sportista Pajkić Dejan KK "Roda" i najbolji trener Aleksandar Ranisavljević KK "Mladenovac". U radnom delu Skupštine usvojeni je izveštaj o radu saveza, finansijski izveštaj i plan i program rada saveza za 2012. godinu.

 

Beogradski karate savez24.januar
U subotu, 28.01.2012.godine, sa početkom u 13.30 časova u svečanoj sali Gradskog centra za sport i fizičko vaspitanje (Stari DIF, Deligradska 27/2) će se održati predavanje u okviru kontinuirane edukacije sudija i trenera. Predavanje će održati WKF Judge B sudija Željko Ilijević, sa temom “Izmene pravila borenja i suđenja”.

 

Beogradski karate savez24.januar
Treninzi šireg spiska kandidata za reprezentaciju Beograda u svim uzrastnim kategorijama će se održati u subotu 28.01.2012. godine u Sportskom centru Banjica, sala Sportske Akademije Kočović.
Kate: 09.00 – 10.00 časova – poletarci,pioniri i nade
                           10.00 – 11.00 časova – kadeti, juniori , ml.seniori i seniori
U konkurenciji seniora-ke kate pozivani su svi osvajači medalja sa prvenstva i kupa Beograda
                   Borbe: 11.00 – 12.00 časova – pioniri i nade
                              12.00 – 13.00 časova – kadeti,juniori, ml.seniori i seniori
U disciolini borbe, pozivani su svi osvajači medalja sa kupa i prvenstva Beograda.

 

Beogradski karate savez19.januar
Redovna godišnja Skupština Beogradskog karate saveza će se održati 25.01.2012.godine sa početkom u 17.00 časova, u svečanoj sali Gradskog centra za fizičku kulturu (Stari DIF), Deligradska 27, 2.sprat.
poziv i dnevni red delegatski listić

 

Beogradski karate savez15.januar
UO BKS je na svojoj sednici održanoj 28.12.2011 godine usvojio pravilnik o taksama za period do 31.8.2012. Registracija klubova, članova, trenera, sudija, menadžera i lekara će se vršiti u periodu od 10.1. do 31.1.2012. godine.

Dopis BKS upitnik za članove obrazac za klub
obrazac za takmičare zbirni spisak takmičara zbirni spisak članova
obrazac za sudije obrazac za trenere obrazac za menadžere
  obrazac za lekare  

KONKURSI :

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Visoka sportska i zdravstvena škola

 

Intervju predsednika
BKS-a Nenada Koropanovskog

Trofej Beograda

bilbord